به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «اسلام و نظامهای حقوقی اروپایی Islam and European Legal Systems »اثر سیلویو فراری و آنتونی بردنی است.
به باور نویسندگان کتاب در عصر حاضر ما با پدیده ای ویژه و حساس مواجه شده ایم: حضور پرتعداد و فراگیر مهاجران مسلمان در کشورهای غربی و اروپایی و متعاقب آن ظهور جمعیتهای بزرگی از شهروندان مسلمان در کشورهای اروپایی.
کتاب می کوشد تا پاسخی حقوقی به تفاوتهای حقوق اسلامی، و درک مسلمانان شهروندان از حقوق اسلامی، و سیستمهای حقوقی غربی دهد. در واقع هدف نویسندگان این اثر آن است که نشان دهند با توجه به حضور گسترده مسلمانان در کشورهای مختلف اروپایی، چگونه می توان درک مشترکی از کارکرد حقوق در جوامعی از این دست به دست داد.
کتاب مجموعه ای از واکنشهای قانونی در باب گسترش یابی حضور مسلمانان در غرب و اروپا را توضیح می دهد و می کوشد ذیل اتخاذ چنین رویکردی، مروری به اتفاقات رخ داده در ارتباط با حضور مسلمانان در اروپا از منظر تحولات حقوقی به دست دهد.
به باور نویسندگان این کتاب حضور ملسمانان در اروپا سبب ساز تحولی مهم شده است و آن تغییر برخی از مفاهیم سنتی در نظامهای حقوقی اروپایی است. برخی از این تغییرات حاصل تلاش این نظامها برای پاسخ گویی به تقاضاهای جامعه جدید مسلمان نسبت به کارکرد حقوق در فضای تازه بوده است و برخی نیز حاصل واکنشهای کنترل کننده این نظامهای حقوق در ارتباط با حضور گسترده باورمندان به اسلام بوده است.
به این ترتیب، آن گونه که در کتاب توضیح داده شده است، ما با مجموعه وسیعی از تلاش های حقوقی در ارتباط با اسلام در اروپا مواجه ایم؛ تلاشهایی که از سیاستهای مبتنی بر همدلی می آغازد و تا سیاستهای مبتنی بر طرد و کنترل تداوم می یابد.
از جمله این مباحث می توان به تلاشهای حقوقی برای تنظیم روابط مسلمانان و غیرمسلمانان در این گروه از جوامع اشاره نمود؛ تلاشهایی که از یک سوی با درک اروپاییان غیرمسلمان از نظامهای حقوقی غیرمتعهد به دین و از سوی دیگر با فهم مسلمانان ازحقوق اسلامی مرتبط گردیده است و به این ترتیب در مرحله ای دیگر دامنه بحث به رابطه حقوق اسلامی و نظامهای حقوقی غربی و اروپایی کشیده شده است.