به گزارش خبرنگار مهر، در مانور روز بدون حادثه در همدان شرایط به نحوی تنظیم شده بود که بر اثر وقوع یک بارندگی فرضی و لغزنده شدن جادهها، چند خودرو به هم برخورد کرده و یک تصادف زنجیرهای به وقوع میپیوندد.
در این حادثه نیروهای پلیسراه با ندای امداد هلالاحمر تماس گرفته و حادثه را گزارش میدهند و با کمک کارکنان پلیسراه محور مواصلاتی بسته شده و به دلیل آتشسوزی یک خودرو، ابتدا تیم اطفا حریق جمعیت هلالاحمر همدان و نیروهای آتشنشانی وارد صحنه شده و آتش را مهار میکنند.
سپس قفل شدن درب یک مینیبوس حامل دانشآموزان دختر که به تیر چراغ برق برخورد کرده مدنظر قرار بود که برای رهاسازی این حادثهدیدگان نیز تیمهای رهاسازی جمعیت هلالاحمر با تجهیزات کامل وارد صحنه میشوند.
براساس اطلاعات داده شده ۲۸ اداره عضو کارگروه امداد و نجات استان همدان با مشارکت مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری همدان و سایر مسئولان استانی در این مانور حضور داشتند و رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر کشور نیز در محل اجرای این مانور حضور داشت.
فعالیت ۵۰۰ پایگاه امداد و نجات ثابت در کشور
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر کشور درحاشیه برگزاری این مانور درهمدان با بیان اینکه این گونه مانورها به منظوربالا بردن سطح اطلاعات مردم وهمچنین بالا بردن توان نیروهای امدادی با هماهنگی تمام دستگاه ها برگزار می شود، سناریوی طراحی شده مانور روز بدون حادثه همدان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: اجرای مانور باعث بالا رفتن سرعت عمل نیروهای امدادی و همچنین شناخت نقاط قوت و ضعف نیرو ها می شود.
میرحسین کولیوند با تاکید براینکه هرمانوری با هدف خاصی انجام می شود، اظهار داشت: خوشبختانه در استان همدان مانور خوبی برگزار شد و باید این تمرین ها ادامه داشته باشد و همه دستگاه ها در این زمینه همکاری کنند.
وی گفت: در این سناریو که یک تصادف زنجیره ای را تصویر کشیده بود در مدت یک ساعت نیروهای امدادی توانستند عملیات را با موفقیت و به دور از استرس و بدون دخالت در کار یکدیگر با موفقیت به سرانجام برسانند.
کولیوند با اشاره به اینکه حوادث جاده ای تلفات زیادی را در کشور ما و سراسر دنیا به وجود می آورد گفت: با فرهنگ سازی و اتحاد بین دستگاه های امدادی شاهد کاهش میزان تلفات در کشور هستیم چرا که دستگاه ها با هماهنگی و بدون موازی کاری کنار هم کار می کنند و مردم هم در این زمینه همکاری های خوبی را با دستگاه های امدادی دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه ذات جمیت هلال احمر به صورت داوطلبی است وما از همکاران داوطلب استفاده می کنیم عنوان کرد: همه داوطلبان از قبل آموزش و دوره دیده اند که اکنون یا امدادگر و یا نجات گر هستند.
به دنبال تقویت ناوگان امداد و نجات هوایی کشور هستیم
رئیس سازمان جمعیت هلال احمر کشور همچنین به تعداد بالگرد های این سازمان اشاره کرد و با بیان اینکه به دنبال تقویت ناوگان امداد و نجات هوایی کشور هستیم تا بتوانیم به نحو مطلوب استانها را پوشش دهیم، افزود: در مجموع ۱۳ بالگرد فعال در کشور داریم و قصد داریم تمام استان ها را مجهز به بالگرد کنیم.
وی گفت: در همین راستا سه بالگردی را که قبلا خریداری کرده ایم در یکی دو ماه آینده به ناوگان امداد هوایی اضافه خواهیم کرد وهم اکنون درحال مذاکره برای خرید پنج فروند بالگرد دیگرهستیم.
کولیوند با اشاره به اینکه سایر دستگاه ها نیز دارای بالگرد هستند، گفت: در تلاش هستیم طبق تفاهمنامه ای بتوانیم از بالگردهای آنان نیز استفاده کنیم لذا به دنبال ایجاد هم افزایی بین دستگاه ها هستیم تا بتواند همه استان ها را تحت پوشش قرار دهیم.
این مسئول در پایان از ایجاد رشته امدادگر هسته ای خبر داد و یادآور شد: در تمام رشته ها باید امداد گر و نجات گر داشته باشیم که در همین راستا به دنبال ایجاد تیم امدادگر هسته ای با مشارکت سازمان انرژی اتمی کشورهستیم تا درهرجایی که نیاز باشد چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور حضور یابند که این طرح مورد استقبال بسیاری از افراد به خصوص افراد تحصیل کرده قرار گرفته است.