به گزارش خبرنگار مهر، در پایان نشست بین مسئولان سازمان جنگلها و مراتع کشور، استانداران ۱۲ استان منطقه زاگرس و مدیران منابع طبیعی استانهای زاگرس نشین تفاهم نامه ای در زمینه پایداری منابع طبیعی زاگرس با تاکید بر حفاظت از جنگلها به امضا رسید.
در این تفاهم نامه بر اجرای طرح آمایش سرزمین و همچنین مقابله با خشیدگی درختان بلوط، اجرای طرحهای مختلف برای احیا و حفظ جنگلهای حوزه زاگرس تاکید شده است.
در این نشست خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور، استاندارن و مدیران منابع طبیعی ۱۲ استان منطقه رویشی زاگرس و نمایندگان و مسئولان ارشد استان ایلام و نمایندگان مردم در مجلس حضور داشته اند.
ناحیه رویشی زاگرس شامل سلسه جبال زاگرس، وسیع ترین و اصلی ترین رویشگاه گونه های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است.
جنگل های بلوط منطقه زاگرس از منتهی الیه شمال غربی ایران استان آذربایجان غربی آغاز و تا جنوب غرب ایران (استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس) را شامل می شود.
در بین ۱۲ استان واقع در ناحیه رویشی زاگرس، استان های فارس، لرستان و خوزستان مقام های اول تا سوم را از نظر وسعت رویشگاه های جنگلی و درختی دارا هستند.
جنگل های زاگرس با گستردگی در ۱۲ استان کشور با شش میلیون هکتار مساحت، ۴۰ درصد جنگل های ایران را تشکیل می دهند که حدود ۷۰ درصد تیپ گونه های جنگلی زاگرس را بلوط ها شامل می شوند.
۱۱ درصد از مجموع جنگل های رویشگاه زاگرس در ایلام قرار دارد که به علت این گستردگی به عروس زاگرس شهرت یافته است.