به گزارش خبرنگار مهر، دو روز پس از انتشار نامه گلایه آمیز سیدمهدی شجاعی در خبرگزاری مهر در تکذیب حمایت دولت از حضور نویسندگان در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران ضمن حضور در غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.
امیرمسعود شهرام نیا ضمن تأیید عدم حمایت دولتی از حضور سیدمهدی شجاعی و طیف دیگری از نویسندگان برای حضور در نمایشگاه فرانکفورت به خبرنگار مهر گفت: اصل حرف جناب آقای شجاعی کاملاً به حق و وارد است چراکه وزارت ارشاد واقعا در زمینه سفر ایشان به فرانکفورت هیچ حمایتی نداشته است اما نکته اینجاست که اساساً چنین ادعایی هم مطرح نبوده است.
شهرام نیا در این زمینه توضیح داد: سیدمهدی شجاعی با هزینه شخصی و یا با حمایت انتشارات «شمع و مه» به نمایشگاه فرانکفورت اعزام شده بود و در سفرش،وزارت ارشاد و دولت هیچ نقشی نداشته است. به همین دلیل اصل تکذیب وجود چنین حمایتی درست است اما نکته ای که به نقل از بنده و از یک نشست خبری در برخی رسانه ها منعکس شده بود، گویا درست منتقل نشده است.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ادامه داد: اظهارات بنده به گونه ای در برخی رسانه ها منتشر شد که گویی مدعی حمایت از تمامی نویسندگان حاضر در فرانکفورت شده ام این در حالی است که حمایت ما تنها محدود به دو نویسنده بوده است؛ یکی مجید قیصری که از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای اعزام معرفی شده بود و دیگری محبوبه نجف خوانی که انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، او را برای اعزام معرفی کرده بود.
شهرام نیا تأکید کرد: در زمینه اعزام خبرنگاران هم، چنین ابهامی به وجود آمده بود و این در حالی است که ما تنها از سه خبرنگار یکی به صورت کامل و دو نفر دیگر در حد حمایت، پشتیبانی مالی کرده بودیم.
وی بار دیگر ضمن تأکید بر اینکه هزینه ای از سوی وزارت ارشاد بابت اعزام سیدمهدی شجاعی به فرانکفورت پرداخت نشده است، گفت: اصل این گلایه و نامه نگاری حاصل یک سوء تفاهم بوده است.
هزینه برگزاری نمایشگاه مطبوعات؛ سه میلیارد تومان
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار مهر به کیفیت برگزاری نمایشگاه بیستم مطبوعات در مصلای تهران اشاره و هزینه برگزاری این نمایشگاه را 3 میلیارد تومان برآورد کرد.
شهرام نیا در ادامه با تأیید مهیا نبودن زیرساخت های لازم برای برگزاری استاندارد یک نمایشگاه در مصلی ادامه داد: در مورد مکان برگزاری نمایشگاه ها در ایران واقعیت این است که مکان استاندار برای این منظور نمایشگاه دائمی تهران است اما نبود امکانات شهری لازم جهت دسترسی مردم در هر نوبت مشکلاتی را برای برگزاری به وجود آورده است.
وی با اشاره به اهمیت در نظر گرفتن سایت تخصصی برای برگزاری نمایشگاه های بزرگ در هر کشور به سایت نمایشگاهی دوحه قطر، ابوظبی و دوبی در امارات و استانبول در ترکیه اشاره کرد و گفت: در این سایت های نمایشگاهی همه شرایط برای برگزاری نمایشگاه استاندارد لحاظ شده است اما در ایران و در شرایط فعلی گزینه دیگری غیر از مصلای تهران برای نمایشگاه های بزرگ وجود ندارد.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی در ادامه ضمن اشاره به اینکه متولی فراهم آوردن مکان مناسب برای برگزاری نمایشگاه های بزرگ، وظیفه شهرداری است گفت: شهرداری تهران در این زمینه همت لازم را به خرج داده و به طور مثال در زمینه احداث شهرک آفتاب تلاش هایی کرده است اما عظمت پروژه به گونه ای است که هنوز آماده بهره برداری کامل نشده است.
شهرام نیا در تشریح دلایل عدم بهره برداری از شهر آفتاب افزود: چهار یا پنج ماه پیش به همراه برخی مدیران دولتی بازدیدی از شهر آفتاب داشتیم که بر اساس مشاهدات باید پذیرفت به رغم تلاش های بسیاری که صورت گرفته است حتی فاز اول آن هم تا یکی دو سال آینده آماده بهره برداری نخواهد بود.
وی همچنین به نرسیدن خطوط مترو به این منطقه اشاره کرد و گفت: حتی اگر تا چند ماه دیگر هم فاز نخست این مکان آماده شود، متراژش جوابگوی نمایشگاه های بزرگی مانند نمایشگاه کتاب تهران نخواهد بود.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران افزود: برای متراژ مناسب، فاز دو و سه هم باید به بهره برداری برسد که با شرایط فعلی این فرآیند تا 3 یا 4 سال آینده به پایان خواهد رسید و فعلاً گزینه دیگری غیر از مصلی در اختیار نداریم.