۲۳ آبان ۱۳۹۳، ۱۵:۳۵

«اهالی خیابان یکطرفه» به سینماحقیقت می آیند/ «روح بالکان» روی پرده

«اهالی خیابان یکطرفه» به سینماحقیقت می آیند/ «روح بالکان» روی پرده

نمایش دو مستند «اهالی خیابان یکطرفه» که درباره خیابان سی تیر تهران ساخته شده و «روح بالکان» از کشور آلمان در جشنواره سینما حقیقت دو خبر امروز این رویداد هنری هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فیلم مستند بلند «روح بالکان» تولید سال 2013 شبکه ZDF آلمان، در بخش نمایش‌های ویژه هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت روی پرده می‌رود.

این فیلم مستند از منظر هرمان واسکه فیلمساز و اسلاوی ژیژک فیلسوف، نگاهی به جهان خلاق بالکان دارد. به عبارت دیگر این فیلم اکتشافی از جنبه‌های مختلف خلاقیت فرهنگی، فلسفی، سیاسی و هنری منطقه بالکان است.

در فیلم مستند «روح بالکان»، شرحی از هنرمندی فیلمسازانی چون امیر کوستوریتسا، دوشان ماکاویف، یاسمیلا زبانیچ، بازیگر مشهوری نظیر آنجلینا جولی که اولین فیلم خود را در این منطقه و با موضوع بالکان ساخت، دانشمندانی چون کورادو کورلوویچ، کارگردان و طراحان جوانی مانند ماشا نسکوویچ، فلاکا هالیتی و زلیمیر باریچ روایت می‌شود.

تهیه‌کنندگی این فیلم مستند برعهده دو شبکه معروف جهانی یعنی Rtl  و zdf آلمان بوده و در جشنواره استانبول نیز روی پرده رفته است.

«اهالی خیابان یکطرفه» به سینماحقیقت می آیند

فیلم مستند «اهالی خیابان یکطرفه» از تولیدات جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی مهدی باقری در اولین نمایش عمومی خود در بخش مسابقه ملی مستندهای نیمه‌بلند جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت روی پرده می‌رود.

مهدی باقری درباره‌ ساخت جدیدترین فیلم مستندش اظهار کرد: این فیلم پیرامون خیابان قوام‌السلطنه گذشته یا سی‌تیر فعلی است که مراحل شکل‌گیری این خیابان و تاریخ اجتماعی-سیاسی آن، با حضور اقوام و ادیان حاضر در این منطقه روایت می‌شود.

وی افزود: مرحله اول تصویربرداری «اهالی خیابان یکطرفه» با حضور 5 کاراکتر و لوکیشن‌های میدان مشق، کنیسه حین، آتشکده فیروز بهرام به انجام رسید و مرحله دوم تصویربرداری هم با حضور 8 کاراکتر و لوکیشن‌های کلیسای حضرت پطروس و بیمارستان سینا به پایان رسید.

باقری یادآور شد: طی یکسال گذشته فصل‌های مختلف، تغییرات و اتفاقات این خیابان از مراسم چهارشنبه‌سوری و عید نوروز گرفته تا ایام فاطمیه، مراسم‌های کلیسا و آتشکده این خیابان را در 14 جلسه به تصویر درآوردیم.

وی افزود: فیلم دارای دو بخش است. یکی بخش تاریخ اجتماعی- سیاسی خیابان سی‌تیر و دیگری پیرامون کاراکترهایی است که در آن خیابان زندگی می‌کنند یا اتفاق خاصی در این خیابان برای آنها رخ داده است. در واقع پایه اصلی فیلم براساس زندگی آنهایی است که ارتباط مستقیم با تاریخ اجتماعی- سیاسی و فرهنگی این منطقه پیدا می‌کنند.

باقری همچنین درباره تحقیق و پژوهش مستند «اهالی خیابان یکطرفه» گفت: فیلم‌های مشاهده‌گر با یک یا دو کاراکتر در 10 روز فیلمبرداری به اتمام می‌رسند، اما پژوهش این مستند 6 ماه به طول انجامید، یعنی 6 ماه زمان صرف جمع‌آوری آرشیو برای این مستند شد. ضمن اینکه همزمان با انجام مراحل فیلمبرداری این مستند، یافتن منابع تحقیقاتی، فیلم های آرشیوی و در نهایت تصاویر آرشیوی هم پیش می‌رفت.

این مستندساز در پایان گفت: در این فیلم خاطرات افرادی که در این منطقه روزگار گذارنده‌اند که برخی از آنها نیز چهره‌های شناخته شده‌ای از ادیان مختلف هستند، بازگو می‌شود و در حقیقت می‌توان گفت که «اهالی خیابان یکطرفه» بخشی از تاریخ تهران و یا ایران را روایت می‌کند.

رضا تیموری تصویربردار، حسن شبانکاره صدابردار و فرحناز شریفی تدوینگر از همکاران مهدی باقری در ساخت این پروژه مستند 58 دقیقه‌ای بودند که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده است.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم(ع) و طی روزهای 9 تا 16 آذرماه 1393، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.

کد خبر 2420821