۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۹:۳۵

مهر گزارش می دهد؛

تجربه یک شب بارانی در جاده وحشت/ خطر در گران ترین عوارضی کشور پرسه می زند

تجربه یک شب بارانی در جاده وحشت/ خطر در گران ترین عوارضی کشور پرسه می زند

خرم آباد - خبرگزاری مهر: نیمه های یک شب بارانی در آزاد راه خرم آباد - پل زال را تصور کنید که ناگهان ریزش صخره ها شما را غافلگیر می کند، یا جان سالم به در برده اید و یا باید از خسارات حادثه حرف زد؛ حکایت گران ترین عوارضی کشور همین است، تجربه ای شبیه عبور از جاده وحشت.

به گزارش خبرنگار مهر، حوادث آزادراه خرم آباد - پل زال به عنوان گلوگاه محور ترانزیتی شمال - جنوب در یکی دو سال اخیر گویا برای همه عادی شده است، از ریزش صخره و کوه گرفته تا مسدود شدن جاده و تونل ها و باید خدا را شکر کنید اگر تاکنون در یک روز بارانی به پست گران ترین عوارضی کشور نخورده اید.

ماجرا از این قرار است که صخره ها و کوههای حاشیه آزادراه خرم آباد - پل زال به دلیل نوع خاک منطقه مستعد ریزش و لغزش هستند و تاکنون در باران های مختلف بارها این جاده به دلیل ریزش صخره ها مسدود شده است ولی گوش شنوایی برای تثبیت این صخره ها و پیشگیری از حوادث احتمالی در آینده وجود ندارد.

مصائبی که تسلا بخشیده نمی شود

این در حالیست که بارها خبرگزاری مهر در گزارشهای مختلفی از مصائب آزادراهی با گران ترین عوارضی کشور گفت و حوادثی که جدی گرفته نمی شوند تا پای این آزادراه پرمخاطره به کارگروه ایمنی و کاهش تلفات و سوانح جاده ای استان کشیده شود و مسئولان امر از مهلت شش ماهه به بهره بردار پروژه برای رفع مشکلات خبر دهند.

امروز که به سروقت وعده مسئولان رفتیم همچنان "آش همان است و کاسه هم همان"؛ تا گران ترین عوارضی کشور برای ایمن شدن چشم به تدبیر بهره بردار پروژه آزاد راه و جدیت مسئولان داشته باشد وگرنه معلوم نیست حادثه بعدی در خرم آباد - پل زال بدون تلفات باشد.

عمق فاجعه آنجاست که در یکی از حوادث رخ داده در این محور طی سال گذشته سه مجروح روی دست بی تدبیری باقی ماند تا مسئولان امر با دست گرفتن "کاسه چه کنم" در خانه بهره بردار پروژه بروند تا هر چه سریع تر برای وخامت اوضاع این محور نسخه ای تجویز کند؛ نسخه ای که از جیب بهره بردار آزاد راه خرم آباد - پل زال به رغم دهها مکاتبه و پیگیری هنوز خارج نشده است.

در یک کلمه اوضاع "خیلی بد" است!

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تایید عدم تثبیت صخره های برخی مناطق حاشیه آزادراه خرم آباد - پل زال می گوید: وضعیت این صخره ها در برخی مناطق در یک کلمه "خیلی بد" است و اگر هرچه سریعتر در این زمینه بهره بردار پروژه وارد عمل نشود امکان وقوع حوادث احتمالی وجود دارد.

رضا آریایی وعده می دهد که در جلسه آینده ستاد حوادث استان این موضوع را مطرح خواهد کرد و یادآور می شود که باید جلوی اتفاقات احتمالی در این زمینه گرفته شود.

وی معتقد است که در پیمانکار و بهره بردار آزادراه خرم آباد - پل زال جدیت کافی برای انجام عملیات تثیبت صخره ها وجود ندارد و ادامه می دهد: تاکنون ضمن مذاکره، نامه نگاری با بهره بردار پروژه صورت گرفته و رونوشت نامه نیز برای وزیر راه و شهرسازی ارسال شده است.

آریایی از پیگیری های اداره کل راه و شهرسازی لرستان برای رفع مشکل هم می گوید و تصریح می کند به رغم اینکه انجام اصلاحات در این محور بر عهده این اداره کل نیست ولی گزارشهای لازم در این زمینه از سوی راه و شهرسازی لرستا تهیه شده و قرار است برای وزیر راه و شهرسازی ارسال شود.

قطعات چند تنی سنگ در انتظار حادثه

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان به کم توجهی مسئولان آزادراه در مقابل مکاتبات صورت گرفته اشاره کرده و معتقد است که پیشگیری در این زمینه از وقوع حوادث احتمالی آینده جلوگیری خواهد کرد.

آریایی یادآور می شود که وزن برخی قطعات سنگی که در موقعیت سقوط در حاشیه آزاد راه قرار دارند به چند تن می رسد که اگر این صخره ها پایین بیایند معلوم نیست چه اتفاقی برای خودروهای عبوری خواهد افتاد.

وی در حرفهایش از این وضعیت به عنوان مشکل بزرگ آزادراه خرم آباد - پل زال یاد کرده و اضافه می کند: در یک بارندگی شدید با توجه به شسته شدن رس و مارن بین صخره ها احتمال سقوط آنها وجود دارد.

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان حرفهایش را پی می گیرد و می گوید که اگر حادثه ریزش صخره ها در شب رخ دهند می تواند خسارات جدی برای خودروهای عبوری به جای بگذارد.

آریایی از پیگیری برای مکاتبه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان با بهره بردار آزادراه خرم آباد - پل زال خبر می دهد و امیدوار است که با این پیگیری ها بتوان متولیان امر را مجاب کرد که گلوگاه شاهراه ترانزیتی شمال - جنوب را ایمن تر کنند.

ضرب الاجل معاون استاندار بی نتیجه ماند

این سخنان مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان در حالی مطرح می شود که آخرین اظهار نظر مسئولان دولتی استان در مورد وضعیت این آزادراه به سخنان مجید کیان پور معاون سابق عمرانی استاندار بر می گردد.

کیان پور که در کارگروه ایمنی و کاهش تلفات و سوانح جاده ای استان سخن گفته است ضمن تاکید بر ضرورت رفع مشکلات فنی آزاد راه خرم آباد - پل زال گفته بود که در این راستا مصوبه ای از سوی کارگروه حوادث جاده ای ستان به شرکت بهره بردار آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شده تا اقدام به رفع مشکلات فنی در سطح این آزاد راه کند.

وی معتقد بود سه نقطه از آزاد راه خرم آباد - پل زال نقاط حادثه خیزی هستند که باید رفع شوند و آدرس این نقاط را در کیلومترهای ۱۲، ۳۷ و ۸۴ این آزاد راه اعلام کرده بود.

کیان پور همچنین خطاب به شرکت بهره بردار آزادراه خرم آباد - پل زال خواسته بود این نقاط حادثه خیز ظرف مدت زمان شش ماه برطرف کند و تاکید کرده بود که مشکلات فنی این آزاد راه نباید به صورت موقت بلکه باید به صورت دائم حل شود و برای تحقق این موضوع شرکت پل زال باید به صورت منجسم و عملیاتی اقدام به رفع این مشکلات فنی درسطح آزادراه کند.

این ضرب الاجل معاون سابق استاندار در اردیبهشت ماه سالجاری داده شده بود و امروز در اواخر آبان ماه همچنان شاهد وقوع حوادث در این محور ترانزیتی هستیم به طوریکه در آخرین حادثه طی بارندگی های رخ داده در ۱۱ آبان ماه سالجاری شاهد ریزش مجدد کوه و مسدود شدن این جاده بودیم تا بهره بردار پروژه نشان دهد گوشش چندان بدهکار اظهارات مسئولان نیست.

حوادثی برای تکرار شدن

بنابر این گزارش آزادراه خرم آباد - پل زال از محدوده مستعد زمین لغزش عبور کرده است تا در بارندگیها به دلیل جنس خاک منطقه احتمال ریزش صخره های منطقه بالا برود و این امر طی یکسال گذشته چندین حادثه را به همراه داشت که هر کدام از این حوادث محور ترانزیتی شمال - جنوب را مسدود کرده است.

در یکی از این حوادث شامگاه سیزدهم فروردین ماه سالجاری شدت گرفتن بارشها منجر به لغزندگی صخره های اطراف آزادراه خرم آباد - پل زال شد و این امر در نهایت سقوط تخته سنگها از کوه را به دنبال داشت که این موضوع منجر به خسارت به یک دستگاه اتوبوس عبوری از این محور و زخمی شدن سه نفر از سرنشینان این اتوبوس شد.

این در حالیست که پیش از آن نیز در حادثه ای که ۲۲ آذرماه سال گذشته رخ داد ریزش صخره ها منجر به خسارت به یکی از تونلهای آزادراه خرم آباد - پل زال شده بود.

آزادراه خرم آباد - پل زال به طول ۱۰۴ کیلومتر به عنوان گلوگاه شاهراه ترانزیتی شمال به جنوب کشور با صرف اعتباری بالغ بر ۷۵۰میلیارد تومان با مشارکت ۵۰ درصدی بخش خصوصی احداث شده است.

آزادراه خرم آباد - پل زال دارای حدود ۲۶ کیلومتر تونل و سه کیلومتر پل دره ای است و برای ساخت این آزاد راه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب عملیات کوه بری انجام شده است.

این آزادراه دارای نزدیک به ۲۸ تونل بوده و تونل "گندمکار" بزرگترین تونل این مسیر است که بیش از دو هزار و ۳۰۰ متر طول دارد.

کد خبر 2420935

برچسب‌ها