عباسعلی دامنگیر در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن یادآوری اینکه طی هفته گذشته دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک وکویری با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در دانشگاه سمنان برگزار شد، افزود: این همایش با هدف شناخت بهتر توانمندی ها و قابلیت های مناطق خشک و بیابانی و تبادل اطلاعات و دانش بین اندیشمندان، صاحب نظران و محققان این حوزه انجام شد.
وی با یادآوری اینکه بیش از دو سوم مساحت ایران دارای شرایط خشک و نیمه خشک است که استان سمنان در اقلیم خشک و نیمه خشک بیابانی واقع شده، گفت: گسترش بیابان و بیابانزایی در اثر عواملی چون برداشت غیر اصولی از آب های زیر زمینی، افزایش جمعیت، توسعه صنعتی و گسترش زمین های کشاورزی موجب آسیب های زیست محیطی در این نواحی شده که عدم برنامه ریزی دقیق و جامع در این موارد، مشکلات جدی تری را رقم خواهد زد.
وی گفت: پدیده گرد و غبار و ریزگردها نیز تاثیر سوء زیادی بر مناطق عمده کشور داشته که به همراه خطرات ناشی از اثرات تغییر اقلیم در کشور، مدیریت مناسب این مناطق بیابانی خشک و نیمه خشک را مشکل کرده است.
مدیر کل اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان افزود: متاسفانه با توجه به این وضعیت تغییرات و مخاطرات محیطی خسارات عظیم زیست محیطی، بهداشتی انسانی و اقتصادی بر استان تحمیل شده است.
وی در خاتمه عنوان کرد: اگر بهره برداری از منابع در مناطق خشک و کویری بر پایه علمی و اصول مشخص و شناخت دقیق عوامل و کنش های بین آنها متمرکز باشد، می توان با مدیریت زیست بومی صحیح از آن استفاده بهینه کرد.