۲۹ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷

ناصر عاشوری:

محور فومن، شفت – سراوان از نقاط پر حادثه جاده ای گیلان/ ۴۵ درصد روستاهای استان فاقد گاز هستند

محور فومن، شفت – سراوان از نقاط پر حادثه جاده ای گیلان/ ۴۵ درصد روستاهای استان فاقد گاز  هستند

رشت – خبرگزاری مهر: عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی گفت: محور فومن، شفت – سراوان از نقاط پر حادثه جاده ای استان گیلان است که باید تعریض و چهار بانده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فومن و شفت از شهرستان های مهم استان گیلان است که از ظرفیت های گردشگری بی بدیل همچون شهرک تاریخی ماسوله و قلعه رودخان و همچنین کشاورزی برخوردار است.

با توجه به اهمیت موضوع خبرنگار مهر  امروز گفتگوی با "ناصر عاشوری " نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی ترتیب داده تا در خصوص توانمندی ها و مشکلات این منطقه به بحث و گفتگو بپردازیم آنچه می خوانید حاصل این گفتگو است.  

مهر  - جناب آقای عاشوری با توجه به اینکه شهرستان های فومن و شفت از ظرفیت های مثال زدنی در راستای توسعه گردشگری، کشاورزی، صنعتی و غیره برخوردار است حضرتعالی برای شکوفایی این ظرفیت ها چه برنامه ریزی هایی انجام داده اید؟

گردشگری یکی از ظرفیت های بی بدیل سرمایه گذاری در فومن و شفت است  و شکوفایی این ظرفیت ها می تواند نقش مهمی در پویایی اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی مردم، اشتغال،   توسعه منطقه و غیره داشته باشد.

مسئولان باید با تعامل و هم افزایی بستر های لازم را برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم کنند.

کشاورزی و صنعت نیز از دیگر  مزیت های برجسته شهرستان های فومن و شفت است که می تواند تحول اساسی در اقتصاد  منطقه و حتی استان گیلان ایجاد کند.

لازمه توسعه بخش گردشگری، کشاورزی و صنعتی  تعامل و هم افزایی تمامی مسئولان و مشارکت جدی بخش خصوصی است.

– جناب آقای عاشوری روند گازرسانی به روستاهای شهرستان فومن و شفت را چگونه ارزیابی می کنید؟  

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی  علاوه بر دو وظیفه مهم قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون برای رفع مشکلات مردم از هیچ تلاشی فروگذار  نبوده و همواره در خدمت مردم هستند.

متاسفانه  افزون بر ۴۵ درصد روستاهای گیلان هم اکنون فاقد گاز  هستند از اینرو تسریع در گازرسانی روستاهای این استان با توجه به شرایط اقلیمی و زیست محیطی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

 بند (ق) لایحه بودجه سال جاری راهکار جدیدی بود که مجلس شورای اسلامی در اختیار دولت گذاشت تا از محل فروش سهام دولتی بتواندپیمانکارهای توانمندی انتخاب و روند اجرای پروژه های گازرسانی را سرعت بخشد.

 براساس جدول زمان بندی وزارت نفت روستاهای بالای ۲۰ خانوار  باید در بازه زمانی سال ۹۴ و ۹۵ از نعمت گاز بهره مند شوند.

خوشبختانه شورای اقتصاد  این طرح را  مصوب و  بانک ملی نیز قرار شد ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار پیمانکاران پروژه های گازرسانی مناطق روستایی قرار دهد.

 در مرحله اول ۳۰۰ روستای فاقد گاز استان گیلان در بازه زمانی یکساله یعنی از  یکم دی ماه سال ۹۳ تا یکم دی ماه سال ۹۴  باید از نعمت گاز طبیعی بهره مند شوند.  

 بر اساس این قانون پیمانکاران باید توان مالی بالای داشته باشند تا بتوانند حجم وسیعی از گازرسانی روستاها را برعهده گیرند.

در این مرحله افزون بر ۵۰ روستای شهرستان های فومن و شفت به پیمانکار بخش خصوصی واگذار  می شود.

 – جناب آقای عاشوری روند اجرای پروژه های عمرانی به ویژه ملی شهرستان های فومن و شفت را چگونه ارزیابی می کنید؟

در سال های اخیر به دلیل مشکلات مالی که برای دولت پیش آمد روند ساخت پروژه های عمرانی کشور با رکود مواجه شد.

دولت به دلیل کمبود نقدینگی از مجموع سه هزار پروژه ملی نیمه کاره در سطح کشور تنها بهره برداری ۲۴۶ پروژه را در سال جاری دستور کار خود قرار داد.

خوشبختانه در ملاقات اخیر با وزیر راه و شهرسازی ایشان از محل بند (ج) لایحه بودجه  سال جاری ۱۵ میلیارد تومان برای تعریض و چهار بانده کردن و همچنین چهار پل روگذر جاده فومن، شفت – سراوان اختصاص داده است.

 در حال حاضر  دو پیمانکار در این محور مشغول فعالیت هستند.

همچنین "عباس آخوندی "وزیر راه و شهرسازی دستور مطالعه و برآورد هزینه پروژه ورودی شهر شفت و پل ملاسرا را به اداره کل راه و شهرسازی استان گیلان داده اند.

پروژه تقاطع غیر همسطح پل ورودی فومن در حال اجرا است، به دلیل عدم تخصیص و مطالبات پیمانکار  ( ۱۵ میلیارد تومان) روند احداث پروژه بسیار کند است.

وی از مدیران و مسئولان استانی خواست در خصوص تامین مصالح مورد نیاز پروژه های عمرانی حمایت های لازم را از پیمانکاران داشته باشند.

جاده فومن، شفت – سراوان متاسفانه حوادث ناگواری را به همراه دارد و  بر اساس آمار پلیس راه گیلان یکی از نقاط پر حادثه جاده ای این استان است.

جاده شفت – زنجان یک پروژه ملی است. برای ساخت این پروژه به  ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه چهار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است، پیمانکار  پروژه مزبور انتخاب و هم اکنون عملیات اجرایی مسیر  ملا سرا به شفت در حال انجام است.

 پروژه های ملی زمان بر هستند بنابراین با اعتبارات قطره چکانی دولت ساخت این نوع پروژه ها بسیار طولانی خواهد شد بنابراین می طلبد  به جهت تسریع در ساخت پروژه های ملی در قالب یک ساز و کار مشخص به بخش دولتی واگذار شوند.

 سد لاسک شفت از دیگر پروژه های مهم این شهرستان است.

وزارت نیرو  پروژه سد لاسک را به مناقصه بین المللی گذاشت و یک شرکت از کشور امارات به مبلغ  ۲۷۴  میلیارد تومان برنده این مناقصه شد.  

عملیات اجرایی این پروژه تا دو ماه آینده آغاز می شود. این سد که با اعتبارات قطره چکانی دولتی ۳۰ سال به طول می انجامید به همت بخش خصوصی در بازه زمانی پنج ساله به بهره برداری می رسد.

اصل، فرع، سود و زیان سرمایه این شرکت را دولت و بانک مرکز تضمین و بعد از بهره برداری پروژه در قالب اقساط پرداخت خواهد کرد.

– جناب آقای عاشوری ۸۵۰ واحد مسکن مهر در شهرستان فومن در حال احداث است حضرتعالی روند ساخت پروژه های مسکن مهر این شهرستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

مسکن مهر یکی از اقدامات خوب دولت گذشته بود. دولت فعلی باید این پروژه های نیمه کاره را تکمیل و به مردم تحویل دهد.

پروژه های مسکن مهر  از منابع مختلف (دولتی، منابع مردمی و منابع بانک ها)  باید تکمیل شوند.

سیاستی  که دولت  فعلی در بخش مسکن دارد اینکه مسکن نیازی به منابع دولتی ندارد.

 سالی ۱.۵ میلیون واحد مسکن در کشور باید تولید شود بنابراین اعتبارات در بخش مسکن بیشتر باید در زمینه ساخت نه خرید هزینه شود.  

–  آقای عاشوری روند احداث پروژه های صنعتی در شهرستان فومن چگونه است؟

صنعت نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی دارد خوشبختانه  شهرستان های فومن و شفت ظرفیت های خوبی در راستای توسعه صنایع تبدیلی، تکمیلی، فرآوری و بسته بندی دارند.

علاوه بر صنایع کشاورزی صنایع نساجی، فولادی، سلولزی و غیره در شهرستان فومن و شفت قابلیت توسعه دارد.

کارخانه فولاد فومن یکی از طرح های مهم این شهرستان است که برای احداث به ۶۵۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد.

 زیر ساخت های لازم این طرح همچون تهیه زمین، احداث ساختمان اداری، برق رسانی، خیابان  کشی و غیره انجام شده است از اینرو  می طلبد سیستم بانکی از صنعت استان گیلان به ویزه شهرستان های فومن و شفت توجه ویژه ای داشته باشد.

–  جناب آقای عاشوری ساخت بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان شفت به اتمام رسیده است و باید تجهیز شود،  وضعیت تجهیز این بیمارستان در چه مرحله ای است؟

هم اکنون بخش اورژانس این بیمارستان بصورت شبانه روزی در سه شفیت به مردم شهرستان خدمات می دهد. سه میلیارد  تومان برای خرید تجهیزات بیمارستانی تامین اعتبار شده است. نام بیمارستان هم به نام امام رضا (ع) مزین شد.

خوشبختانه تعدادی پزشک عمومی و متخصص از قبیل اطفال، داخلی، قلب بصورت تمام وقت جذب در این بیمارستان شدند.

 علاوه بر این در هر هفته دو تا سه روز  پزشک متخصص در رشته های ارتوپد، پوست، روانشناسی و غیره در بیمارستان امام رضا علیه السلام شفت حضور پیدا می کنند.

 برای استقرار داروخانه در این بیمارستان رایزنی زیادی در سطح  کشور و استان انجام شده است. این بیمارستان به ناوگان آمبولانس هم تجهیز شده است.

با تمهیدات انجام گرفته در دهه فجر  امسال با تجهیز بخش های داخلی، جراحی، زنان و زایمان و غیره بیمارستان بصورت رسمی افتتاح خواهد شد.

 - در شهرستان فومن مقرر شد موزه ای به نام آیت الله بهجت فومنی (ره)  احداث شود روند ساخت این پروژه در چه مرحله ای است؟

متاسفانه میراث فرهنگی در این زمینه هنوز اقدام خاصی انجام نداده است از اینرو می طلبد مسئولان در راستای احداث این پروژه توجه لازم را داشته باشند.

علاوه بر این امسال یک میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۲۲ ماده ۱۸۰ قانون بودجه سال جاری  برای احداث یک مجتمع فرهنگی و آموزشی به نام آیت الله بهجت فومنی (ره) در این شهرستان اختصاص یافته است.  

ضمن تهیه زمین مطالعه و طراحی این پروژه به اتمام رسیده است و در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد.

برای تکمیل ساخت این مجتمع به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد  متولی ساخت این مجتمع سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور است.

کد خبر 2425035