۱ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۴۵

گزارش خبری/

۱۰۲ هزار جوان مجرد در ایلام / آمار جمعیت ایلام همچنان بدون تغییر مانده است

۱۰۲ هزار جوان مجرد در ایلام / آمار جمعیت ایلام همچنان بدون تغییر مانده است

دهلران - خبرگزاری مهر: سبک غلط زندگی در مناطق مختلف کشور ما باعث آسیب‌های اجتماعی مختلفی شده که در این بین مسئله ازدواج و وجود ۱۰۲ هزار جوان مجرد استان ایلام به یک معضل اساسی تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه آسیب های اجتماعی به اشکال متفاوت درجامعه ما نمایانگر می شود و همین باعث شده مشکلات فراونی جامعه ما را تهدید کند و این آسیب ها می تواند برای استان کمتر توسعه یافته ایلام زنگ خطری باشد که در این راستا با مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام گفتگویی داشته ایم.

سبک زندگی ایرانی اسلامی در جامعه کم رنگ شده است

مدیر کل اموراجتماعی استانداری ایلام گفت: باید نگاه عمیق و واقع بینانه به آسیب های اجتماعی شود و در واقع باید به آسیب توجه جدی شود تا شخصی که آسیب دیده است؛ این نگاه و برنامه دولت تدبیر و امید است.

علی مهر علیزاده در گفتگو با مهر گفت: یکی از آسیب های اساسی که نیازمند توجه جدی است بحث سبک زندگی در جامعه ما است که این امر خواست مقام معظم رهبری است.

وی اظهار داشت: متاسفانه تراز سبک زندگی ایرانی اسلامی تا حدودی در زندگی امروزه ما به هم خورده است که مهترین علت آن ورود تکنولوژی های متنوع است.

مهر علیزاده گفت: سبک زندگی غلط باعث شده مشکلات اجتماعی در کشور ما بیشتر شود و اگر ما بتوانیم سبک زندگی ایرانی اسلامی را با مشارکت و همیاری مردم پیش ببریم خیلی از مشکلات اجتماعی کشور ما از جمله اعتیاد، کاهش ازدواج، طلاق و...کمتر خواهد شد.

۱۰۲ هزارجوان مجرد در ایلام وجود دارد

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام بیان داشت: سیاست جمعیتی یکی از اولویت ها و دغدغه اساسی ما در استان است.

وی افزود: یکی از مباحثی که در بحث اجتماعی از اهمیت بسیار بالایی برای ما برخوردار است ازدواج جوانان است ولی متاسفانه در طول دو سال گذشته به علت بیکاری ما شاهد کاهش ازدواج هستیم.

مهر علیزاده تصریح کرد: حدود۱۰۲هزار نفر در سنین ۲۰تا ۳۴سال در استان وجود دارند  که اصلا ازدواج نکرده اند.

وی عنوان کرد: باتوجه به تاکید مقام معظم رهبری و اینکه بحث تشکیل خانواده از اولویت های دولت است در استان نیز ما پیگیر موضوع ازدواج جوانان هستیم.

مراسم ازدواج زوج های جوان به مناسبت عید غدیر

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام اظهار داشت: برای تشکیل خانواده یک سری ویژگی ها وجود دارد که مهترین آن اشتغال است . تشکیل خانواده پایدار برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است

وی گفت: اگر ازدواج پایدار نباشد مشکلات فراوانی برای جامعه به وجود می آید که از مهترین مشکلات آن طلاق عاطفی، اختلاف خانوادگی و اعتیاد  است و سیاست دولت بر این است که علاوه بر  اشتغال، زمینه ایجاد امید و تشکیل خانواده پایدار را در جامعه مهیا کند

این مقام مسئول افزود :افزایش طلاق در استان به نسبت استان‌های دیگر کشور  در رده آخر قرار دارد اما همچنان باید تلاش شود که آمار طلاق کاهش یابد.

۳۵ هزار حاشیه نشین در شهر ایلام

مهر علیزاده تصریح کرد: متاسفانه حاشیه نشینی و سکونت گاه های غیر مجاز در استان به یک مشکل بزرگ تبدیل شده  است.

وی بیان داشت: در شهر ایلام حدود ۳۵ هزار نفر در در شش محله ، اسکان غیر مجاز دارند که این محله ها از لحاظ آسیب های اجتماعی و فرهنگی آسیب زا هستند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام اظهار داشت: در بحث توانمندی اجتماعی روی این مناطق باید کارشود. هرچند ما به صورت جدی در بعضی از موضوعات ورود پیدا کردیم که البته ممکن است برای  مردم جامعه خیلی ملموس نباشد. از سوی دیگر در بحث زیر ساخت‌های عمرانی حوزه های دیگر در استانداری و دستگاه های مرتبط باید وارد عمل شوند.

۳۰ درصد کودکان زیر ۶سال در مهدکودک های استان عضویت دارند

مهرعلیزاده گفت: باتوجه به اینکه  عمده شخصیت کودکان ما در سنین قبل از دبستان شکل می گیرد باید در این حوزه توجه جدی داشته باشیم.

وی عنوان کرد: بر اساس آمار حدود ۳۰ درصد کودکان زیر شش سال در استان در مهد کودک ها عضویت دارند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام بیان داشت: در شهر ایلام حدود ۱۷درصد از جمعیت زیر شش سال در مهد کودک ها عضویت دارند و این خود یک آسیب بسیار جدی است چرا که ۳۵درصد تا ۴۰درصد جمعیت استان در شهر ایلام هستند و باتوجه به توسعه یافتگی مرکز استان این درصد از لحاظ اجتماعی قابل پذیرش نیست.

۶۰ هزارنفر عضور سازمان‌های مردم نهاد هستند

وی در خصوص سازمانهای مردم نهاد گفت: مشارک اجتماعی در همه زمینه ها جزء برنامه دولت تدبیر و امید است و این روند نیز در استان ایلام دنبال خواهد شد.

مهرعلیزاده اظهار داشت: محیط زیست، رفاه، بهداشت، آرامش، خوشبختی شادی و...بعد اجتماعی دارند و در این راستا باید مردم پای کار بیایند و مشارکت کنند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام افزود: مشارکت ها باید هدفمند باشند تا بتوانند مبنای مسئولیت قرار بگیرند و این امر در سازمانهای مردم نهاد شدنی است.

وی اظهار داشت: ما مشارکت اجتماعی را تنها به سازمانهای مردم نهاد محدود نمی کنیم ولی بر اساس برنامه ذاتی ما باید جوانان و شهروندان پای کار بیایند و کارکرد امورات اجتماعی را عهده دار شوند.

مهر علیزاده عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۳۲۰ سازمان مردم نهاد در استان ایلام وجود دارد که ۶۰ هزار نفر از شهروندان استان در این سازمانهای مردم نهاد عضویت دارند.

وی تصریح کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته ما به دنبال افزایش و مشارکت شهروندان در استان هستیم.

مدیر کل امور  اجتماعی استاندار ایلام بیان داشت: ما به دنبال استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و جوانان دانشجو در مراکز دانشگاه ها هستیم و در تلاش هستیم که دانشجویان را به سمت مشارکت های اجتماعی سوق بدهیم و در این راستا طرحی به مراکز دانشگاه ها ارائه شده که در کنار هر انجمن علمی یک سازمان مردم نهاد داشته باشیم.

وی اظهارداشت: در حوزه روستاها با توجه به سبک زندگی و مسائل اجتماعی، توسعه اجتماعی مطرح است و ما دنبال این هستیم که مشارکت اجتماعی شهروندان را در دل روستاها داشته باشیم.

مهر علیزاده گفت: برنامه داریم درکنار دهیاری روستاها یک سازمان مردم نهاد داشته باشیم و موضوعاتی که مردم علاقمند هستند دنبال شود.

وی افزود: در حوزه کیفی سازمانهای مردم نهاد به دنبال این هستیم که اعضای اصلی این سازمانها آموزش های لازم را فرا بگیرند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام بیان داشت: نظام رتبه بندی برای سازمانهای مردم نهاد در استان تهیه شده  که سطح فعالیت هایی که این سازمانها انجام می دهند مشخص شود.

مراسم اجتماعی ادارات دولتی به سازمان‌های مردم نهاد واگذار می‌شود

وی درخصوص تخصیص اعتبار به سازمانهای مردم نهاد گفت: فلسفه وجودی سازمانهای مردم نهاد با توجه به اسم آنها باید مردمی باشد و اگر دولت بخواهد آنها را حمایت کند با رویکرد این سازمانها مغایرت دارد چون این سازمانها داوطلبانه هستند.

مهر علیزاده افزود: خوشبختانه دولت به دنبال این است که در حوزه فرهنگی و اجتماعی تا آن جایی که امکان دارد در دستگاه های مختلف وظایفی که قابل واگذاری هستند به سازمانهای مردم نهاد واگذار کنند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام عنوان کرد: باتوجه به اینکه آئین نامه قانون ۲۴ خدمات کشوری در خصوص واگذاری امورات اجتماعی به سازمانهای  مردم نهاد ابلاغ شده ،در این راستا ما نیز در حال پیگیری هستیم که دستگاه ها برنامه ها و کارهای فرهنگی و اعتبار آن را در اختیار این سازمانها قرار بدهند تا با خلاقیت آنها برنامه اجرا شود.

وی اظهار داشت:خوشبختانه این اتفاق در ستاد مبارزه با مواد مخدر افتاده و تا به حال بخشی از اعتبار ستاد مبارزه با مواد مخدر از طریق سازمانهای مردم نهاد هزینه شده است.

مهاجرت در ایلام سه موج داشته است

مهرعلیزاده درخصوص مهاجرت از استان ایلام  گفت: اگر ما نگاهی به آمار جمعیتی استان ،برابر مرکز آمار کشور داشته باشیم در سالهای اخیر خیلی آمار جمعیت در استان تغییر نکرده است.

 وی اظهار داشت: تغییر نکردن جمعیت در استان نشان دهنده مهاجرت است چرا که آمار جمعیتی ما خیلی رشد نداشته است.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام بیان داشت: بر اساس رشد جمعیتی که داریم باید آمار جمعیت استان بیشتر می شد.

وی افزود: مهاجرت در استان ایلام سه موج داشته است که موج اول آن به دنبال شکل گیری شهرهای توسعه یافته تر خارج از استان، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب بوده است.

مهرعلیزاده موج دوم مهاجرت از استان را هم زمان با ورود جوانان به دانشگاه دانست و گفت:  عدم توسعه یافتگی و از طرفی بیکاری در استان باعث شده خیلی از جوانان تحصیل کرده از استان خارج شوند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری ایلام گفت: موج سوم  که امروز اتفاق افتاده عدم توازن در بحث توسعه است و از طرفی دیگر عدالت در توسعه که باید در استان اتفاق می افتاد محقق نشده است و از همه مهم تر اینکه  وجود ریزگردها و آلودگی هوا در سالهای اخیر یکی از دلایل مهاجرت ها بوده است.

وی بیان داشت: سیاست دولت تدبیر و امید بر این است که به توسعه استان توجه داشته باشد  و برای اجرای سیاست های توسعه در استان، نیازمند مشارکت مردم هستیم.

بر اساس آمار استان ایلام درای ۵۵۰ هزار نفر جمعیت است.

گزارش :مجتبی کاور

کد خبر 2425776