۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۰

اختتامیه «کارتون و کاریکاتور غزه»

جوایز شهدای فلسطینی به کاریکاتوریست‌های ایرانی رسید/ نیاز فلسطینی‌ها به پشتوانه رسانه‌ای

جوایز شهدای فلسطینی به کاریکاتوریست‌های ایرانی رسید/  نیاز فلسطینی‌ها به پشتوانه رسانه‌ای

سردار نقدی در مراسم اختتامیه مسابقه بین‌المللی «کارتون و کاریکاتور غزه» که شامگاه شنبه 1 آذرماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، از نیاز فلسطینی‌ها به پشتوانه‌های رسانه‌ای و تبلیغی سخن گفت و تأکید کرد که این وظیفه بر دوش هنرمندان از جمله کاریکاتوریست‌ها است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه مسابقه بین‌المللی «کارتون و کاریکاتور غزه» با حضور جمعی از مسئولان سازمان بسیج و هنرمندان کاریکاتوریست در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. آغاز این مراسم به سخنان سعید نوروزی مدیر فرهنگسرای اندیشه اختصاص داشت که برگزاری این نمایشگاه و مراسم را نمادی از مبارزه در برابر رژیم صهیونیستی و آثار این نمایشگاه را نیز نشان دهنده تفکر ارتجاعی رژیم صهیونیستی ذکر کرد.

مسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه «کارتون و کاریکاتور غزه» نیز در سخنان خود اظهار کرد: این روزها آنچه در فلسطین و غزه می‌گذرد، فقط به مردم این مناطق مربوط نیست. موج بیداری ملت‌ها می‌تواند از خاورمیانه بگذرد و شرق دور را در نوردد و سر از آمریکای لاتین درآورد.

وی ادامه داد: کافیست چشم و گوش فطرت‌مان باز باشد، حالا این موج از چین تا برزیل، از بوسنی تا کوبا و از فرانسه تا اندونزی را در نوردیده و موج بیداری ملت‌ها، جهانخواران را پر از واهمه کرده است. ملت‌هایی که دیگر در برابر اشغال و تجاوز و زورگویی بی‌تفاوت نیستند، ملت‌هایی که دیگر سرشان به سرگرمی گرم نمی‌شود و ملت‌هایی که دیگر نمی‌خواهند کوچک بمانند.

دبیر این دوره از مسابقه «کارتون و کاریکاتور غزه» به تأثیرگذاری هنر کاریکاتور نیز اشاره کرد و یادآور شد: مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور به عنوان یک هنر و زبان بین‌المللی تبدیل به رسانه‌ای فراگیر و تأثیرگذار شده است و استفاده از این زمینه هنری برای نشان دادن واقعیات عرصه جهانی خصوصاً افشا کردن جنایات رژیم صهیونیستی تأثیر بسیار عمیقی بر دنیا گذاشته است.

او تصریح کرد: از آنجا که اغلب رسانه‌های قدرتمند در اختیار لابی صهیونیستی و استکبار جهانی است، متأسفانه مردم دنیا از طریق تلویزیون و رسانه‌های مکتوب کمتر با وقایع تلخی که هر روز در فلسطین و غزه رخ می‌دهد روبه‌رو می‌شوند. ولی خوشبختانه زمینه‌ای همچون اینترنت و فضای مجازی امکان بسیار خوبی برای ما ایجاد کرد تا بتوانیم این مسابقه را ساماندهی کنیم.

شجاعی طباطبایی در پایان سخنانش درباره آثار رسیده به این مسابقه نیز توضیح داد: پس از رسیدن 1100 اثر از هنرمندان کاریکاتوریست 50 کشور جهان به دبیرخانه این مسابقه، هیأت داوران نهایی متشکل از بهمن عبدی، حبیب‌الله صادقی و مسعود شجاعی طباطبایی از ایران، محی‌الدین کورواغلو از ترکیه و رائد خلیل از سوریه از طریق اینترنتی، در تاریخ 10 آبان‌ماه 93 با برگزاری جلسه‌ای با حضور محمد حبیبی و عباس قاضی زاهدی، به داوری نهایی آثار پرداختند.

سردار نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین سخنران بعدی این مراسم بود که در سخنانش از سرودن شعری در جوانی یاد کرد که قرار است از این شعر در ساختمان لانه جاسوسی رونمایی شود.

مسئله فلسطین مسئله اول جهان اسلام و بشریت است

سردار نقدی با بیان این که مسأله فلسطین، مسئله اول جهان اسلام و جهان بشریت است، از کاریکاتور به عنوان هنری که به قصد اغراق سعی در جلب توجه دارد یاد کرد و افزود: ما با نمایش آثار کاریکاتور شما هنرمندان سعی داریم چهره حقیقی رژیم صهیونیستی را نشان دهیم.

نقدی درباره موضوع حقوق بشر و دموکراسی نیز تصریح کرد: حقوق بشر در مورد ما مثقال مثقال شمرده می‌شود اما درباره غرب و اسرائیل نه به واحد تن بلکه به صورت مگاتن سنجیده می‌شود.

رییس سازمان بسیج به دخالت کشورهای غربی در امور داخلی ایران اشاره کرد و افزود: در ایران کسی جرمی غیر سیاسی و بر اساس خطای انسانی مرتکب شده و دادگاهش نیز برگزار شده است، آنگاه آمریکا در موضع گیری خود ایران را متهم می کند، درحالی که در ماه مبارک رمضان کودکان بسیاری در غزه ذبح شدند و کسی سخنی نگفت.

سردار نقدی در بخش دیگری از سخنانش حقوق بشر غربی‌ها  و دموکراسی در آمریکا را همچون کاریکاتور دانست و تصریح کرد: ملت‌ها از خواب برخاسته‌اند و فلسطینی‌ها در همان قطعه کوچک زمین، بزرگترین ارتش‌ها را زمین‌گیر کرده‌اند.

او در پایان سخنانش از اشتیاق جوانان بسیجی بسیاری برای اعزام به سوریه و فلسطین یاد کرد و گفت: فلسطینی‌ها به رزمنده نیاز ندارند آنان به پشتوانه‌های رسانه‌ای، تبلیغی و بیدارگری و هنرمندانی مثل شما نیاز دارند و این وظیفه بر دوش شما هنرمندان است.

رونمایی از کتاب آثار نمایشگاه «کارتون و کاریکاتور غزه» بخش بعدی این مراسم بود و پس از آن نماهنگی حاوی پیام تشکر پدر محمدالدوره شهید نوجوان فلسطینی به این مسابقه بین المللی به نمایش درآمد.

مراسم اهدای جوایز به برگزیدگان نیز با دعوت از فرزند شهید سعید جان‌بزرگی عکاس جنگ برگزار شد و در آغاز از اعضای هیأت داوران این مسابقه شامل حبیب‌الله صادقی، محی‌الدین پوراوقلو، مسعود شجاعی طباطبایی، بهمن عبدی و رائد خلیل تقدیر شد.

جابر اسدی کاریکاتور غزه

در بخش کارتون این مسابقه، جابر اسدی و سعید صادقی از ایران و نیکولا لیستین از کرواسی به عنوان رتبه های اول تا سوم این بخش معرفی شدند و جوایز خود را به ترتیب شامل 1500 دلار، 1000 دلار و 700 دلار دریافت کردند.

جوایز ویژه بخش کارتون نیز به ترتیب به بهرام ارجمندنیا، جمال عرب زاده و مهدی عزیزی از ایران تعلق گرفت و به هر کدام مبلغ 500 دلار به عنوان جایزه اهدا شد.

آرش فر وغی کاریکاتور غزه

در بخش کاریکاتور این مسابقه نیز آرش فروغی و محسن اسدی به ترتیب جایزه اول و دوم را شامل 1500 دلار و 1000 دلار از آن خود کردند و آنتونیو مانوئل فرریا دوسنتوس از پرتغال جایزه سوم را به مبلغ 700 دلار دریافت کرد.

جوایز ویژه بخش کاریکاتور نیز به علیرضا پاکدل، نسرین عبدشیخی و یاسر خانبرای از ایران رسید و به هر یک از این برگزیدگان جایزه 500 دلاری اهدا شد.

جوایز اول این مسابقه در بخش کارتون و کاریکاتور به نام 2 شهید فلسطینی «محمد الدوره» و «ناجی العلی» نامگذاری شده بود که به این دو جایزه به جابر اسدی و آرش فروغی اهدا شد.

نمایشگاه آثار مسابقه بین المللی «کارتون و کاریکاتور غزه» تا 4 آذرماه 1393 در گالری های فرهنگسرای اندیشه برپاست.

کد خبر 2426878

برچسب‌ها