۲ آذر ۱۳۹۳، ۲۰:۴۲

مهدوی خواستار شد:

کتب برجسته گذشتگان نرم نویسی شود/ میراث غنی کشور نباید خاک بخورد

کتب برجسته گذشتگان نرم نویسی شود/ میراث غنی کشور نباید خاک بخورد

شهریار - خبرگزاری مهر: مشاور فرهنگی استاندار تهران گفت: کتب غنی نویسندگان فرهیخته کشور متاسفانه به دلیل عدم سازگاری زبان و بیان کتاب با زبان روز در مهجوریت قرار گرفته که می توان با نرم نویسی این کتب برای نسل امروز بخش عمده ای از نیازهای فرهنگی کشور را پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهدوی شاهرودی عصر یکشنبه در افتتاحیه نمایشگاه کتاب شهریار اظهار داشت: متاسفانه کتاب و کتابخوانی در کشور ما از جایگاهی شایسته برخوردار نیست و از علل عمده این مساله نیز می توان به توسعه افسار گسیخته فضای مجازی اشاره کرد که نسل جوان ما را از کتاب به سمت و سویی دیگر سوق می دهد.

کتابهای امروزی بر اساس نیاز مخاطب نیست

این مسئول با تاکید بر ضرورت چاره اندیشی در این زمینه، عنوان کرد: برای رفع مشکل مذکور باید به کتاب نویسی بر اساس نیاز مخاطب روی آوریم، ضعفی که در سنوات گذشته شاهد بودیم اما امید می رود با مدیریت دولت تدبیر و امید این نقیصه برطرف شود.

وی ادامه داد: در حالیکه میراث فرهنگی بسیار غنی کشور در گوشه ای بدون توجه خاک می خورد، کتابهایی نوشته می شود که مشخص نیست برای چه گروه سنی و پاسخگویی به کدام نیازها است.

کتب برجسته گذشتگان برای نسل امروز نرم نویسی شود

مهدوی در تشریح علل این مساله متذکر شد: کتابهای قوی و ارزشمند گذشتگان و نویسندگان فرهیخته کشور که میراث عمیق اسلامی و ایرانی محسوب می شود، متاسفانه به دلیل عدم سازگاری زبان و بیان کتاب با زبان روز در کنج عزلت و مهجوریت قرار گرفته است که می توان با نرم نویسی این کتب و بازنویسی آنها برای نسل امروز بخش عمده ای از نیازهای فرهنگی کشور را پاسخ داد.

مشاور فرهگی استاندار تهران گفت: اگر زبان نسل امروز را بشناسیم و در کتاب نویسی مدنظر قرار دهیم می توان به اهداف از پیش تعیین شده دست یافت.

احیای میراث غنی فرهنگی و اقلیمی یک ضرورت است

وی با اشاره به فروش سرسام آور برخی کتب سطحی در دنیا و کشور بیان کرد: برخی کتب تخیلی و غیرواقعی که چندان هم به لحاظ ادبی و محتوایی مورد قبول بزرگان این عرصه نیستند تنها به دلیل رعایت اصول روانشناختی و شناخت مخاطب بسیار مورد توجه و استقبال قرار می گیرند که اگر ما نیز این هنر را بکار ببندیم می توانیم میراث فرهنگی و اقلیمی خود را احیا کنیم.

این مسئول ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چهار نمایشگاه در سطح شهرستانهای استان خاطرنشان کرد: این ابتکار اداره ارشاد ویژگیهای مثبتی از جمله تمرکز زدایی از کلانشهر تهران، دسترسی آسان و کم هزینه به کتاب و... داشت که مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفت.

مهدوی افزود: از زمان حضور ضرغامی در اداره کل ارشاد شاهد توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی هستیم و امید می رود نمایشگاه هایی از این دست در شهرستانهای استان استمرار و تداوم داشته باشد.

کد خبر 2427434