۳ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۳۳

گزارش خبری؛

بیماران کلیوی نیازمند توجه ویژه مسئولان/ مشکلات تردد بیماران از روستاها به زنجان حل می شود

بیماران کلیوی نیازمند توجه ویژه مسئولان/ مشکلات تردد بیماران از روستاها به زنجان حل می شود

زنجان - خبرگزاری مهر: بیش از یک هزار بیمار کلیوی در استان زنجان نیازمند توجه ویژه مسئولان امر هستند تا فارغ از گرفتاری ها و مشکلات مالی به درمان خود رسیدگی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بی شک خیرین نقش مهم و اساسی در حوزه سلامت دارند و این نقش مهم و اساسی همواره در استان زنجان مورد توجه بوده است به گونه ای که وجود انجمن های مختلف در حوزه سلامت نشان دهند عزم جدی زنجانیها برای مشارکت در رفع چالش ها و مشکلات حوزه سلامت است. در این میان انجمن حمایت از بیماران کلیوی فعالانه کوشیده است در زمینه اجرای برنامه های پیشگیرانه درباره بیماری کلیه، شناساسی، تامین مالی، درمان و همچنین ایجاد و راه اندازی واحدهای دیالیز در سطح شهرهای استان با کمک خیرین اقدام کند.

مدیر انجمن کلیوی استان زنجان گفت: در حال حاضر هزار و 290 بیمار کلیوی تحت پوشش این انجمن قرار دارند که از این تعداد 600 نفر پیوند کلیه شده اند و 400 نفر نیز تحت مراقبت پیشگیری هستند.

محمد رضا طهماسبی صبح دوشنبه در جمع مسئولان و خیرین استان زنجان افزود: بنا به گزارش اداره کل بیمارستانی وزارت بهداشت، با افزایش 5.7 درصدی بیماران دیالیز در کشور مواجه هستیم و این در حالی است که در استان زنجان با کاهش 27 درصدی در این زمینه روبه رو بوده ایم.

روزانه 90 بیمار کلیوی در بیمارستان ولیعصر(عج) استان زنجان دیالیز می‌شوند

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان گفت:روزانه 90 بیمار کلیوی در استان دیالیز می شوند و این بیماران روزانه در 3 شیفت 4 ساعته در بیمارستان ولیعصر(عج) زنجان تحت مراقبت قرار می‌گیرند که البته بیماران اورژانسی در خارج از نوبت در این مرکز دیالیز می‌شوند.

محمدرضا طهماسبی از بیماران کلیوی استان زنجان درباره راه‌اندازی بخش دیالیز بیمارستان ایثار ایجرود افزود: با پیگیری‌ها و سرمایه‌گذاری انجام شده توسط انجمن بخش دیالیز بیمارستان ایجرود با تجهیزات کامل توسط دانشگاه علوم پزشکی به زودی راه اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه عمده فعالیت انجمن حمایت از بیماران کلیوی در حوزه آموزش، پیشگیری، تحقیقات و غربالگری است، ابراز کرد: با افزایش 7.5 درصدی بیماران دیالیزی در کشور مواجه هستیم این در حالی است که استان زنجان با کاهش 27 درصدی این بیماران روبرو هستیم.

طهماسبی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و 290 بیمار کلیوی تحت پوشش انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان قرار دارند، تصریح کرد: از این تعداد 600 نفر عمل پیوند کلیه را انجام داده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: 14 هزار نفر برای اهداء عضو پس از مرگ مغزی و صدور کارت شناسایی توسط انجمن کلیوی زنجان ثبت نام کرده‌اند.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان ادامه داد: تغذیه نامناسب و عدم رعایت بهداشت فردی و تغذیه نامناسب سبب شده است تا احتمال بروز ابتلا به بیماری کلیوی در زنجان افزایش یابد.

از دیالیز و مشکلات آن چه می دانیم؟

یک هزار بیمار پیوند کلیه و مراقبتی در انجمن درد و رنج دارند و سالانه 170 میلیارد ریال در بودجه درمانی استان صرفه جویی می شود و این راه پیشگیری با همت عالی ادامه دارد.

آیا دیالیز سرنوشت است؟ اتفاقی است؟ اختصاصی است؟ اکتسابی است و یا نتیجه یک لحظه غفلت است؟ برای یک عمر گرفتاری جسمی و زندگی، مگر نه این که بیماران دیالیزی از همین مردم هستند که در تمام سر مشغولی های روزمره زندگی، جایگاهی برای حفظ سلامتی خود تعریف نکرده اند.

این بیماری با علائم خاموش تصفیه گاه حیاتی بدن را مورد هدف قرار داده و از کار انداخته است از اینجاست که وقتی فردی وارد چرخه دیالیز شد محکوم به یک عمر زندگی درد آور ماشینی دیالیز بوده و هفته ای سه روز و هر نوبت 4 ساعت درد جانکاه دیالیز را به جان می خرد و تن نحیف فرد به همراه سرمایه اش ذره ذره آب می شود.

بنابراین اولویت پیشگیری بر درمان و نهادینه کردن خود مراقبتی برای یک عمر سلامتی و حفظ این گرانبها ترین سرمایه انسانی عزم ملی و پشتیبانی تمام کسانی که دارای کلیه هستند را می طلبد.

فاطمه جوان از درد دیالیز رنج می برد

اشک از دیدگان او می جوشد گویا با چشمانش حرف می زند، او دردهای فراوانی دارد که بی پدری از مریضی اش نیز دردآور تر است.

فاطمه می گوید اگر پدرم زنده بود، مادرم تا این حد اذیت نمی شد. او با قلب کوچک خود درد های بزرگی را تحمل کرده است، یک آرزو دارد و آن این است که همه بیمارانی که او در بخش دیالیز با آنها آشنا شده و بدن های پردرد و روح های خسته شان را دیده هرچه زودتر بهبود یابند.

فاطمه متولد 70 است و ساکن  شهر دندی و چون رفت و آمد برایشان هزینه بر است مادرش اساسیه را جمع کرده و در شهر زندگی می کنند، او چهار خواهر و دو برادر دارد.

فاطمه امیدوار است که هر چه زودتر خوب شود تا بتواند درسش را ادامه دهد.

مشکلات مربوط به بیماران در کمیته استانداری حل می شود

مدیر کل امور اجتماعی استانداری زنجان در گفتگو با خبر نگار مهر در این خصوص گفت: استانداری در سیستم اداری یک کمیته مختص بیماران خاص دارد که مشکلات بیماران را پیگیری می کند ودر صورت نیاز به دستگاه اجرایی و حمایتی معرفی می کند.

مسیح الله سلطانی با اشاره به اینکه تسهیلات استانداری بیشتر درمانی است اظهار کرد:در صورت نیاز کمک های مالی به بهزیستی و کمیته امداد معرفی می شوند.

سلطانی با بیان اینکه بخش زیادی از مشکلات بیماران از طریق انجمن خیریه حل می شود ابراز کرد: استانداری یک دستگاه حاکمیتی است و نقش نظارت را بر عهده دارد.

کمبود سرویس بهداشتی در  سطح شهرها

عضو انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان گفت: بهترین و بالاترین شعار اعضای حمایت از بیماران کلیوی "پیشگیری"است ویکی از عواملی که کلیه را به خطر می اندازد، نگهداری ادرار است که موجب تخریب کلیه می شود. 

رضا رجبیون صبح دوشنبه در جمع مسئولان و خیرین استان زنجان با انتقاد از اینکه  سرویس های بهداشتی عمومی  در سطح شهر زنجان  بسیار اندک است اظهار کرد:با توجه به اینکه نگه داشتن ادرار در مثانه می تواند سبب بروز بیماری کلیوی شود بنابراین ایجاد سرویس های بهداشتی در سطح شهری می تواند یک اقدام پیشگیرانه از ابتلا به بیماری کلیوی باشد.

وی افزود: با این حال ما در مراکز شهر یا پاساژها و مطب ها و مکان های عمومی با قفل شدن سرویس های بهداشتی روبه رو می شویم و این در حالی است که درفقیرترین کشورها به سرویس های بهداشتی خود اهمیت می دهند و برای یک کشور اسلامی تاسف را بر جای می گذارد.

NGOها در حمایت از بیماران کلیوی نقش بسزایی دارند

عضو شورای اسلامی شهر زنجان حمایت از فعالیت گسترده NGOها در انجمن‌های خیریه به ویژه انجمن حمایت از بیماران کلیوی تصریح کرد: اتاق فکر بیماران کلیوی در زنجان تشکیل شود، نقش عمده ای می توانند در بهبود این بیماران داشته باشند.

سعید امیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه خوشبختانه تمامی انجمن‌های خیریه فعال در استان زنجان اقدامات موثری در راستای کاهش مشکلات بیماران و نیازمندان انجام داده‌اند اظهار کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی یکی از موفق‌ترین انجمن‌های یاد شده است.

عضو شورای اسلامی شهر زنجان تصریح کرد: متاسفانه در زنجان شاهد کمبود سرویس بهداشتی در معابر و مکان‌های پرتردد روبرو هستیم که سازمان‌های ذیربط نظیر شهرداری با یک اقدام دسته جمعی و موثر باید در احداث آن‌ها وارد عمل شوند.

مشکلات رفت و آمد  بیماران دیالیزی روستائیان زنجان به زودی حل می شود

فرماندار زنجان با اشاره به مشکلات رفت و آمد بیماران دیالیزی روستاییان زنجان گفت: به منظور خدمات رسانی بهتر به بیماران دیالیزی که از مناطق دور و روستاهای اطراف وارد استان می‌شوند، ۲ دستگاه خودروی ون در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

مجید فرخی صبح دوشنبه در جمع مسئولان و خیرین استان زنجانافزود"  در صورت انجام ضوابط و مراحل تعریف شده تسهیلات لازم در زمینه اختصاص 2 دستگاه ون برای بیماران کلیوی توسط صندوق مهر امام رضا(ع) ارائه خواهد شد.

گزارش: سیده پریسا موسوی

کد خبر 2427629