به گزارش خبرگزاری مهر رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با سفر به اندونزی با تعدادی از نهادهای علمی و مذهبی اندونزی دیدار و گفتگو کرد. گزارشی از این دیدارها و گفتگو ها در پی می آید:
انعقاد تفاهمنامه همكاری دانشگاه ادیان و مذاهب جمهوری اسلامی و طریقت شاذلیه اندونزی
تفاهمنامه همكاری میان دانشگاه ادیان و مذاهب جمهوری اسلامی ایران و طریقت شاذلیه اندونزی سه شنبه 27/8/93 به امضا رسید. حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب كه به اندونزی سفر كرده است، تفاهمنامه همكاری میان این دانشگاه و طریقت شاذلیه اندونزی را امضا كرد.
در این مراسم كه حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی نیز حضور داشت، در راستای گسترش مسائل فرهنگی میان دو نهاد علمی تاكید شد.
در این تفاهمنامه آمده است كه دو مركز با تعامل و همكاری بیشتر بتوانند در گسترش وحدت اسلامی و گسترش معارف اسلامی و دینی تلاش كنند.
حضور در دارالقرآن ماكاسار
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی و همچنین رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب سه شنبه 27/8/93 با حضور در دارالقرآن شهر ماكاسار این كشور از نزدیك با فعالیتهای این مركز آشنا شدند.
حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی به همراه حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور در این دارالقرآن بر گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی تاكید كردند.
دارالقرآن شهر ماكاسار اندونزی تحت اشرافیت مستمین ارشد رئیس مجلس العلمای ماكاسار اداره میشود كه در حدود 500 طلبه داشته و به صورت شبانه روزی فعالیت میكند.
حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در این بازدید طی سخنانی ابراز داشت: توجه به معارف قرآنی و گسترش فرهنگ قرآن كریم از اهمیت بسیاری برخوردار است و موجب میشود تا انسان راه سعادت را انجام كند.
وی گفت: قرآن كریم درس زندگی به انسانها میدهد و موجب میشود تا انسانها در كارهای خود به خوبی مباحث را دنبال كرده و به بیراهه نروند.
حجتالاسلام و المسلمین نواب اذعان داشت: تمسك به قرآن موجب رفع مشكلات بسیاری خواهد شد و اگر جامعه اسلامی به قرآن تمسك یابد همه مشكلات آن برطرف خواهد شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با تاكید بر فراگیری قرآن كریم از سنین كودكی و نوجوانی گفت: انس با قرآن در این سن موجب میشود تا انسان در بزرگسالی هم از قرآن فاصله نگرفته و همواره معارف قرآنی را در زندگی خود پیاده سازد.
حضور رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب دردانشگاه علاالدین ماكاسار اندونزی
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور در دانشگاه علاالدین ماكاسار اندونزی در بین دانشجویان و اساتید و هیئت علمی این دانشگاه سخنرانی كرد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب سه شنبه 27/8/93 در جلسه ای با عنوان نقش وحدت در تمدن اسلامی كه در دانشگاه علاالدین ماكاسار اندونزی برگزار شد گفت: ایران در هماكنون در حال پایه ریزی تمدن نوین اسلامی است و در این زمینه تلاشهای گستردهای انجام می دهد.
وی بیان داشت: اندونزی با توجه به موقعیتی كه دارد و با توجه به اینكه بزرگترین جمعیت مسلمانان را در برگرفته است، میتواند نقش مهمی در ایجاد این تمدن داشته باشد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح كرد: امروز داعش یك تهدید برای جهان اسلام به شمار میرود و در تلاش است تا رافت و مهربانی اسلام و مسلمانان را زیر سئوال ببرد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب ابراز داشت: اندونزی نیز با اسلام داعشی مخالف است و دو كشور ایران و اندونزی میتوانند با وحدت و تمسك به قرآن در این زمینه نقش آفرینی كنند.
وی گفت: قرآن درس زندگی به انسانها ارائه میدهد و میتواند نقش موثری در گسترش وحدت میان مسلمانان داشته باشد كه از این رو باید همواره به قرآن كریم چنگ زده و مفاهیم و آموزههای آن را ترویج كنیم.
در این مراسم عبدالقادر گسینگ رئیس دانشگاه علاالدین ماكاسار و همچنین احمد سوانگ معاون دانشگاه حضور داشتند و در طول مراسم همواره اساتید دانشگاه با تشویق حجتالاسلام و المسلمین نواب به ابراز احساسات پرداخته و سخنان وی را تایید میكردند.
دیدار با شهردار ماكاسار
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی با شهردار شهر مهم ماكاسار دیدار و گفتگو كرد كه در این جلسه بر انعقاد عقد قرارداد خواهرخواندگی میان شهر ماكاسار و یكی از شهرهای ایران تبادل نظر شد.
این دیدار روز سه شنبه 27 آبان ماه سال 1393، با حضور حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی، حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، مستمین ارشد رئیس مجلس العلمای ماكاسار و رئیس طریقت شاذلیه برگزار شد.
در این دیدار حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی طی سخنانی گفت: ایران مهد فرهنگ و تمدن است و طبق اصل 11 قانون اساسی جمهوری اسلامی روابط با كشورهای مسلمان در اولویت كشور ما قرار دارد.
وی به ویژگیهای كشور اندونزی اشاره كرد و بیان داشت: این كشور بزرگترین كشور اسلامی است كه ما برای این كشور و مردم آن احترام قائل هستیم و نسبت به گسترش روابط در همه زمینهها از جمله مسائل فرهنگی تلاش میكنیم.
ابراهیمیان با اشاره به شهر ماكاسار عنوان داشت: شهرهایی در طراز ماكاسار در ایران وجود دارد كه مایلند با انعقاد عقد خواهرخواندگی با این شهر، همكاریهای خود را آغاز كنند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی گفت: هدف از این عقد خواهرخواندگی معرفی دو شهر به مردم منطقه میباشد كه موجب گسترش و برگزاری فستیوالهای فرهنگی، علمی، توریستی و تفریحی خواهد شد.
همچنین در این جلسه حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی نیز طی سخنانی گفت: ایران یك كشور اسلامی بوده كه مایل است با همه كشورهای اسلامی به خصوص اندونزی مهربان مراوده داشته باشد.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی تصریح كرد: رایزن فرهنگی ما مایل است این شهر با یكی از شهرهای ایران عقد خواهرخواندگی امضا كنند كه بسیار موثر بوده و با توجه به علاقه شهردار ماكاسار به علم و تمدن میتواند این امر محقق شود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: یك ماه قبل در ایران میزبان عالم برجسته شما جناب آقای مستمین ارشد بودیم و امروز نیز در جمع طریقت شاذلیه كه رئیس آن جناب مستمین هستند تفاهمنامه همكاری امضا كردیم.
حجتالاسلام و المسلمین نواب گفت: روابط دو كشور بسیار مهم بوده كه امیدواریم بیش از گذشته در همه زمینهها از جمله مسائل فرهنگی گسترش یابد.
در این دیدار همچنین محمد رمضان پومانتو شهردار شهر ماكاسار اندونزی گفت: ماكاسار یكی از شهرهای مهم اندونزی به شمار میرود كه 90 درصد جمعیت آن مسلمان هستند.
وی تصریح كرد: این شهر در مركز كشور اندونزی قرار گرفته و مركز استان سولاویسی جنوبی به شمار میرود كه دارای موقعیت استراتژیك و مهمی است.
شهردار شهر ماكاسار با اشاره به كشور ایران اذعان داشت: ایران یك كشور با مهد تمدن و علم است و در یك كلمه میتوانم بگویم كه ایران فوق العاده است.
محمدرمضان پومانتو ادامه داد: این شهر عالم خیز بوده و از نظر مسائل فرهنگی اقدامات گستردهای انجام داده كه باید از آن استفاده كنیم.
وی با اشاره به طرح رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خصوص انعقاد قرارداد خواهرخواندگی ماكاسار با یكی از شهرهای ایران گفت: ما آمادگی كامل برای این امر را داریم و قدمهای اولیه در این خصوص در آینده نزدیك برداشته میشود.
دیدار با روسای سازمان اهل بیت اندونزی (ABI)
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی به همراه رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب سه شنبه 27/8/93 با روسای سازمان اهل بیت اندونزی دیدار و گفتگو كردند.
حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی به همراه حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی از نزدیك با فعالیتهای سازمان اهل بیت اندونزی آشنا و با روسای این سازمان به گفتگو نشستند.
در این دیدار دو طرف بر گسترش فعالیتهای فرهنگی تاكید كرده و بر تعامل و استفاده از نظرات و تجربیات دو كشور تاكید داشتند.
این سازمان فعالیتهای خدماتی و رفاهی برای مردم اندونزی به خصوص محبان اهل بیت(ع) انجام میدهد كه جزو یكی از سازمانهای مهم اندونزی به شمار میرود.
از آنجایی كه حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب پیش از آن تجربه موفقی در مركز خدمات حوزه علمیه داشته است، روسای سازمان اهل بیت(ع) اندونزی از تجربیات ایشان بهره مند شدند.
در این دیدار كه حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی نیز حضور داشت، حجتالاسلام و المسلمین نواب طی سخنانی تصریح كرد: باید به گونهای برنامه ریزی شود كه خدمت به محبان اهل بیت(ع) روز به روز بیشتر شده و ما به عنوان متولیان این امر با همه توان در خدمت مردم باشیم.
وی تصریح كرد: برگزاری محافل برای اهل بیت(ع) موجب گسترش كارها و همچنین فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه خواهد شد و این فرهنگ نقشههای دشمنان اسلام را خنثی خواهد كرد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب ادامه داد: همه برنامه ریزیهای شما باید در این راستا باشد كه قطعا نیز اینگونه است و در گسترش معارف اهل بیت(ع) و توجه به فرهنگ ائمه معصومین(ع) و تبیین آن تلاش میكنید.
دیدار با دبیركل اتحادیه كلیساهای پروتستان اندونزی
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با دبیر کل اتحادیه کلیساهای پروتستان اندونزی دیدار و گفتگو كرد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب پنجشنبه 29/8/93 در این دیدار گفت: گفتگوی ادیان مشکل را حل می کند و امروز اگر به دنبال رفع مشكلات هستیم باید در این راستا گام برداشته و تلاش كنیم.
وی بیان داشت: تنها دانشگاه در جهان با نام ادیان و مذاهب در قم وجود دارد و شیعیان همواره بر گفتگوی میان ادیان تاكید دارند و در این راستا تلاش میكنند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینكه شیعیان اهل تندروی نیستند گفت: تندروی در اسلام محكوم است و ما نیز هر گونه حركت تندروی و تروریستی را محكوم میكنیم.
حجتالاسلام و المسلمین نواب ابراز داشت: كسی كه در كشورهای فعالیت تروریستی كرده است امروز خودش در عراق قربانی تروریست است ولی ما از شعار تحمل و همزیستی مسالمت آمیز با همه ادیان دست برمی داریم.
وی گفت: احترام به ادیان در جمهوری اسلامی در اولویت است و در حال حاضر در حدود 150 هزار مسیحی وجود دارد كه چهار نماینده نیز در مجلس ما دارند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با تاكید بر ارتباط میان دانشگاهها گفت: همكاریها و بازدیدها از دانشگاهها باید گسترش یابد و این امر در گسترش ارتباط دو طرف موثر خواهد بود.
وی با بیان اینكه مردم ایران نیز به ادیان الهی احترام خاصی قائل هستند گفت: بعد از نام زهرا، نام مردم، مادر حضرت عیسی(ع) بیشترین طرفدار را در ایران دارد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب تصریح كرد: حضرت مریم (س) نزد ما عزیز و یکی از چهار زن مقدس است و ما اعتقاد راسخ به این بانو داریم.
وی با اشاره به جایگاه و اهمیت كشور اندونزی گفت: گفتگو تنها راه مبارزه با افراطی گری است و اندونزی الگوی كشور دموكراسی و گفتگو است كه باید از وجود این كشور استفاده كنیم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب پیشنهاد تشكیل نخستین نشست اسلام و مسیحیت را داد و گفت: ما آماده برگزاری چنین نشستی هستیم كه امیدواریم مراحل كار اجرایی شود.
وی تصریح كرد: امروز دینداری در مسیحیت تضعیف شده و در جهان اسلام نیز حركتی تند به نام داعش آبروی اسلام را برده است كه باید به فكر بازگشت دین به جوامع باشیم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: جناب آقای دكتر ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی به عنوان نماینده فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است كه تلاش گستردهای برای گفتگوی بین ادیانی ایجاد كرده است.
در این دیدار كه حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كشور اندونزی نیز حضور داشت، دبیر کل اتحادیه کلیساهای پروتستان اندونزی طی سخنانی گفت: در اندونزی سكولاریسم تهدید نیست، بلكه تندرویهای ایجاد شده توسط تكفیریها تهدید به شمار میرود.
قمر گلتوم تصریح كرد: تلاش کلیساها در اینجا این است محتوای انجیل را درک کنند که بر اساس رحمت است و هدف دین گسترش صلح در جوامع بوده كه در این مسیر باید حركت كنیم.
در پایان انجام اولین نشست بین ادیانی در تهران با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه ادیان و مذاهب در سال 2015 مورد توافق طرفین قرار گرفت.
نشست "وحدت در قرآن" در جمع طریقت اعضای شاذلیه اندونزی
طی مراسمی با حضور رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در كشور اندونزی و رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی ایران و همچنین رئیس طریقت شاذلیه نشست وحدت در قرآن سه شنبه 27/8/93 برگزار شد.
در این مراسم حجتالله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در كشور اندونزی، حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و کیایی مستمین ارشد رئیس طریقت شاذلیه حضور داشتند.
استاد مستمین ارشد رئیس طریقت شاذلیه در این مراسم طی سخنانی گفت: اسلام دین صلح و رحمت است و باید از این بعد تا جایی كه میتوانیم تبلیغ كنیم.
وی بیان داشت: امروزه اقدامات گستردهای انجام میشود تا رافت اسلامی دین مبین اسلام را زیر سئوال ببرند اما هیچ گاه موفق نخواهند شد و دین مبین اسلام با چهره رحمانیت خود نقشههای دشمن را خنثی خواهد كرد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این نشست گفت: رحمانیت و رحیمیت در ذات خداوند نهفته است و دین مبین اسلام نیز برگرفته از این دو خصلت مهم است.
وی عنوان داشت: پیامبر(ص) رحمه العالمین است و هیچ فردی در دنیا مهربانتر و با رافتتر از پیامبر(ص) نبوده و بر همین اساس اسلام دین مهربانیها نامیده شده است.
حجتالاسلام و المسلمین نواب تاكید كرد: دشمنان همواره با تخریب چهره پیامبر(ص) و كشیدن كاریكاتور ایشان قصد جسارتها را داشتند كه موفق نشدند و هر بار اقدام آنها با پاسخ قاطع مسلمانان روبرو شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینكه باید بكوشیم تا میان مسلمانان وحدت ایجاد كنیم گفت: آیه واعتصمو بحبل الله جمیعا بر همین اساس است و خداوند به مسلمانان تاكید كرده كه در گسترش این وحدت تلاش داشته باشند.
در پایان این نشست سئوالاتی در خصوص مباحث قرآنی و همچنین گروهك تروریستی داعش مطرح شد كه رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب پاسخ آنها را ارائه كرد.
وی افزود: داعش دست پرورده صهیونیستها و دشمنان اسلام است و هیچ ارتباطی نیز با اسلام ندارد و آنها تنها با نام اسلام در تلاش هستند به رافت و مهربانی مسلمانان ضربه بزنند.