محمد رضا طاهری در گفتگو با مهر بیان داشت: به منظور کاهش حجم ورودی پرونده های اختلاف به محاکم قضایی و کمک به احقاق حقوق کارگران و کارفرمایان به زودی نخستین شورای کارگری و کارفرمایی در شهرستان زاهدان ایجاد و راه اندای می شود.
وی بیان داشت: این شورای حل اختلاف با همکاری کارشناسان اداره کار، رفاه و تعاون اجتماعی و شوراهای حل اختلاف استان پس از تدوین دستور العمل و شیوه نامه ای در همین راستا تشکیل و به منظورحل اختلافات طبق ضوابط قانونی در این حوزه فعال می شود.
طاهری با اشاره به رسالت شوراهای حل اختلاف و سیاست های قوه قضاییه در حل و فصل دعاوی و اختلافات شهروندان به صورت ریشه ای و پایه ای افزود: یکی از برنامه های امسال این معاونت راه اندازی شوراهای حل اختلاف تخصصی در راستای همکاری با برخی از سازمان ها و ستادهای متولی رسیدگی به شکایات و اختلافات اقشار جامعه است.
وی ادامه داد: به همین منظور تشکیل شوراهای حل اختلاف تخصصی ویژه کارگری و کارفرمایی در دستور کار قرار گرفته و بر اساس قانون، شوراهای حل اختلاف بدون هر گونه دخالتی در وظایف هئیت های تشخیص و حل اختلاف، مواردی را که قابلیت صلح و سازش دارد، توسط هئیت هایی به شوراهای مذکور ارجاع و شوراها نیز در کوتاه ترین زمان ممکن پس از ایجاد صلح و سازش مراتب را صورت جلسه و جهت اخذ تصمیم قانونی به هیئت ها ارسال می کنند.
وی بیان داشت: در همین راستا طی جلساتی که با مدیرکل کار، رفاه و تعاون اجتماعی و برخی از مدیران بازنشسته اداره کار و سازمان تامین اجتماعی استان برگزار شدبه منظور کاهش مراجعات مردمی به محاکم قضایی و در راستای توسعه مشارکتهای مردمی، شعب تخصصی شوراهای حل اختلاف در برخی از ادارات و سازمان ها تشکیل میشود.
طاهری با اشاره به اینکه راه اندازی این شوراها علاوه بر تسریع در رسیدگی میتواند از آسیب ها و کینه ورزیهای بعدی نیز پیشگیری کند گفت: هئیت های تشخیص و حل اختلاف اداره کار، رفاه و تعاون اجتماعی سابقه طولانی در حل و فصل اختلافات بین کارگر و کار فرما دارند لیکن به دلیل کثرت پرونده های وارده به سازمان مذکور و در راستای جلوگیری از اتلاف وقت، شوراهای حل اختلاف نیز در حل و فصل اختلافات با سازمان مذکور همکاری خواهند داشت.
وی با اشاره به فرهنگ غنی سیستان و بلوچستان در زمینه صلح و سازش و تعهدات اخلاقی و مذهبی مردم این خطه از کشور گفت: سیستان و بلوچستان در بحث صلح و سازش از استان های شاخص و فعال است به گونه ای که حجم زیادی از پرونده های مطروحه در مراجع قضایی نظیر حتی پرونده های قتل با همکاری معتمدان و ریش سفیدان به صلح و سازش ختم می شود.
طاهری تاکید کرد: افرادی که در شوراهای حل اختلاف این رسالت مهم را برعهده دارند از پایگاه و جایگاه اجتماعی بالایی برخورداند و در واقع سرمایه اعتباری خود را هزینه می کنند.
رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فرایند دادرسی در محاکم قضایی به دلیل وجود تشریفات آیین دادرسی طولانی است لیکن شورای حل اختلاف با توجه به ظرفیتهای در اختیار می تواند در کوتاهترین زمان و خارج از تشریفات آیین دادرسی عمل کند و این امر کوتاه شدن دادرسی در احقاق حقوق مردم را به دنبال دارد.
وی گفت: شوراهای تخصصی می توانند در خصوص وصول مطالبات افراد ذینفع و همچنین پرونده هایی که از طریق هیئت های کار به اجرای احکام مدنی جهت صدور اجراییه ارسال می شود نقش موثری ایفا کنند.