به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر کاراندیش ظهر چهارشنبه در افتتاح نهمین نمایشگاه کتاب خراسان جنوبی اظهارکرد: داشتن کشوری رو به ترقی نیازمند انجام تحقیق و پژوهش مبتنی بر مطالعه است.
وی مطالعه را در ارائه تحقیق و پژوهش ضروری دانست و افزود: جامعه کنونی جامعهای سراسر از ارتباطات بوده لذا برای داشتن ارتباط موثر با دیگران باید از اطلاعات بالایی برخوردار شویم.
کاراندیش افزود: برای پیشرفت معنوی و مادی در همه ابعاد نیازمند مطالعه دقیق هستیم که در این راستا علیرغم وجود روشهای نوین، بهترین شکل مطالعه، مطالعه مکتوب است.
وی به پیشینه تولید و نشر کتاب اشاره کرد و افزود: تولید کتاب در کشورهای در حال توسعه با ۸۰ درصد جمعیت دنیا تنها ۳۰ درصد اما در کشورهای پیشرفته با ۲۰ درصد جمعیت، ۷۰ درصد است.
کاراندیش به تیراژ کتاب در جوامع نیز اشاره کرد و گفت: میزان تیراژ کتاب در کشورهای درحال توسعه بین چهار تا پنج هزار نسخه بوده اما این رقم در کشورهای پیشرفته به بیش از ۵۰۰ هزار نسخه نیز میرسد.
معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تیراژ بالای کتاب در کشورهای پیشرفته را نشانگر توجه بیشتر این کشورها به فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست.
کاراندیش به عوامل دخیل در مطالعه و عدم مطالعه نیز اشاره کرد و گفت: عدم تمایل به مطالعه به یکسری عوامل شخصی و یا عوامل موجود در جامعه برمیگردد.
وی خودشیفتگی، عدم وجود ذهن پرسشگر، احساس دانایی زیاد، تنبلی، سختی مطالعه، راحتطلبی و نبود عادت مطالعه را از دلایل عدم رغبت به مطالعه برشمرد و یادآور شد: به همین منظور نمایشگاههای کتاب با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و دسترسی آسان به منابع مطالعه در سراسر کشور برگزار میشود.
وی گفت: در برگزاری نمایشگاهها تلاش شده اعتبارات بیشتری به استانها واریز تا در راستای ترویج فرهنگ و هنر هزینه شود.