به گزارش صبح پنجشنبه خبرنگار اعزامی مهر، محمدحسین مقیمی در آیین افتتاح طرح آبرسانی از سد الغدیر به شهرستان ساوه گفت: اگر قرار است پتانسیل های صنعتی استان را به ظرفیت واقعی برسانیم، باید ضمن افزایش بهره وری در زمینه های انرژی، زمینه های افزایش سطح سرمایه گذاری در این حوزه را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه امسال در هیچیک از شهرستان های استان مشکل کمبود آب وجود نداشت، افزود: هم اکنون آب آشامیدنی استان از طریق چاه ها و آب سد کوچری تامین می شود.
شیوه آبیاری، باید به سمت استفاده از تکنولوژی های نوین حرکت کند
استاندار استان مرکزی گفت: مشکل کمبود آب در استان مرکزی مثل برخی استان های مرکزی و کویری کشور جدیست و باید علاوه بر صرفه جویی، در شیوه آبیاری کشاورزی تجدید نظر اساسی شود.
وی ادامه داد: به رغم برنامه ریزی های مسئولان برای اجرای پروژه های آبی، به دلیل کمبود بارندگی ها و منابع محدود نتوانستیم طرح های دولت در زمینه آبیاری کشاورزی را پیاده کنیم.
مقیمی اظهار کرد: ۷۰ تا ۷۵ درصد آب کشاورزی استان به شیوه غرقابی به هدر می رود و این در حالیست که وضعیت سفره های آب زیرزمینی استان به شدت کاهش یافته و باید برای جلوگیری از بروز بحران در آینده، به سوی تکنولوژی گام برداریم.
اگر آب سد فراهم نشود، تصفیه خانه ساوه مثل تصفیه خانه ۷۰۰ سد دیگر بلااستفاده می شود
نماینده مرم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با توجه به افزایش جمعیت، یکی از بزرگترین مشکلات ساوه کمبود آب است؛ در واقع اگر آبی برای تصفیه خانه وجود ندارد، این تصفیه مانند ۷۰۰ سد دیگر در کشور بلااستفاده می ماند.
شهلا میر گلوبیات با بیان اینکه هم اکنون معضل ساوه تامین آب شرب ساوه و زرندیه است، افزود: نسبت نزولات آسمانی ساوه و زرندیه، دو سوم میانگین استانی است.
وی تصریح کرد: علاوه بر کاهش نزولات، ضعف مدیریت در جمع آوری آب های بالای سد به چشم می خورد که لزوم تجدید نظر در ورود آب به پشت سد بیش از پیش احساس می شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس، تسریع در کلنگ زنی طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه را خواستار شد.