۹ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۱۴

در جلسه امروز شورای شهر مطرح شد:

گلایه رئیس شورا از عملکرد رسانه‌ها در جریان استعفای شهردار قم

گلایه رئیس شورا از عملکرد رسانه‌ها در جریان استعفای شهردار قم

قم - رئیس شورای اسلامی شهر قم از مطالب خلاف واقعی که در برخی رسانه‌ها نسبت به استعفای شهردار قم عنوان شده بود، گله کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نود و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر قم صبح یکشنبه از همان ابتدا با حال و هوای متفاوتی آغاز شد. نمایندگان اکثر رسانه‌های قم در این جلسه حضور داشتند تا به سؤالات آنها درباره متنی که به عنوان استعفانامه شهردار قم مطرح شده بود، پاسخ داده شود.

برخلاف انتظار، شهردار قم، قائم مقام خود را برای شرکت در این جلسه فرستاده بود تا همه مطمئن شوند حرفی برای گفتن ندارد. رئیس شورای شهر هم در ابتدای سخنان چند جمله‌ای درباره این موضوع صحبت کرد.

ولی الله بیاتی گفت: شورای شهر در جلسه‌ای از شهردار خواسته استعفای خود را به شورا تقدیم نکند و همچنان با قوت به راه خود ادامه دهد. محمد دلبری هم گویا پذیرفته و قرار است همچنان بر این صندلی تکیه بزند.

رئیس شورای شهر همچنین از رسانه‌ها گلایه کرد که برخی مطالب غیر واقع را در این چند روز انعکاس داده‌اند. به عقیده او وظیفه رسانه‌ها انعکاس دیدگاه‌های شهرداری و شورای شهر است و نه هیچ چیز دیگری.

سخنان بیاتی در حالی ایراد می‌شود که روز شنبه مدیرکل روابط عمومی شهرداری قم در گفتگو با رسانه‌ها گفته بود این تنها دلنوشته‌ای بوده که با شیطنت رسانه‌ها منتشر شده است.

ماجرا از جایی آغاز شد که شرکت آب منطقه‌ای استان قم از دادستانی مجوز تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز شهرداری در رودخانه را گرفته بود. به دنبال تخریب بخشی از اعیانی‌های ساخته شده در رودخانه توسط این شرکت، اختلافات میان شهرداری و آب منطقه‌ای بالا گرفت تا اینکه متنی در رسانه‌ها توسط عوامل شهرداری منتشر شد که نشان می‌داد شهردار قم در واکنش به این موضوع استعفا کرده است.

در ادامه جلسه صبح یکشنبه شورای اسلامی شهر، بیاتی خطاب به اعضای شورا گفت که خبر بدی برای آنها دارد. خبر بد رئیس شورای شهر ادامه تخریب‌ها در رودخانه بود. موضوعی که پیش از این مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای در گفتگو با خبرنگار مهر از آن خبر داده بود.

بیاتی با اشاره به اینکه خراب کردن آسان است، اما آبادکردن مشکل، گفت: با استاندار محترم صحبت کردم و بنا شده ایشان این مشکل را حل کنند.

پهنه‌های ویلایی تحقق‌پذیر نیستند

مسئله دیگری که در جلسه علنی امروز مطرح شد، تقاضای تغییر کاربری یک منطقه صنعتی و دادن تراکم به یک پهنه ویلایی بود. این لایحه که توسط رئیس کمیسیون امور زیربنایی مطرح شد، اختلافات موجود در انتخاب پهنه‌های ویلایی شهر و نقش طرح تفصیلی در مسائل مالی شهرداری را به صحن علنی شورا کشاند.

وحید شایسته نیک با اشاره به مشکلات مالی شهرداری گفت: باید مسائل را در مدیریت شهری واقعی دید. نمی‌توانیم خیلی نگاه ایده آل داشته باشیم چراکه باید چرخ شهر از نظر مالی هم بچرخد.

این عضو کمیسیون امور زیربنایی با اشاره به اینکه در نقطه در نظر گرفته شده پهنه ویلایی شکل نخواهد گرفت اضافه کرد: درحال حاضر برخی پیشنهادات در شورا مطرح می‌شود که نتیجه آن به قهقرا رفتن در مدیریت شهر است. مثلاً می‌گویند فلان پل را در شهر نسازیم تا عبور و مرور از پل کناری صورت بگیرد.

وی افزود: باید حد وسطی را نگه داشت که نه چندان بی پول شویم که کارها معطل بماند و نه ظرفیت‌های شهر نادیده گرفته شود.  

محمدرضا ملکی هم در تائید سخنان شایسته نیک گفت پهنه‌های ویلایی شهر را باید اصلاح شود. او اضافه کرد: ما بافت فرسوده را که دارد از بین می‌رود رها کرده‌ایم و نقاطی از شهر که زیرساخت دارد و امکان ساخت آپارتمان در آن وجود دارد را ویلایی در نظر گرفته‌ایم.

زین‌العابدین قراچورلوی عضو دیگر شورای اسلامی شهر قم در پاسخ به این مطالب با اشاره به اینکه مدیریت شهر به هر حال باید بر اساس یک پایه علمی صورت بگیرد خاطرنشان کرد: اگر قرار است تغییر طرح تفصیلی صورت بگیرد، باید در مرجع قانونی مورد بحث قرار بگیرد.

وی با اشاره به تمایل یک تعاونی در ساخت و ساز در این محدوده گفت: تمایل افراد نباید موجب شود که ما سند بالادستی توسعه شهر را نادیده بگیریم چرا که در آینده هم از این دست تقاضا به شورای شهر خواهد آمد.

شورا تصمیم گیرنده نیست

مسیح‌الله معصومی، معاون امور زیربنایی شهرداری قم با اشاره به اینکه شورای شهر در زمینه طرح تفصیلی می‌تواند پیشنهاد دهد اما تصویب این مسئله باید در کمیسیون ماده پنج صورت بگیرد خاطرنشان کرد: اینطور نیست که اگر مصوبه شورا اتفاق بیفتد برای ما ملاک عمل شود.

وی با اشاره به اینکه در طرح تفصیلی پهنه‌ای برای بلندمرتبه‌سازی دیده نشده گفت: در هر شهری یک عده گرایش به آپارتمان دارند. معمولاً هم در کلان‌شهرها بخشی از مردم به دنبال این هستند که در برج زندگی کنند.

معاون شهردار قم ابراز داشت: شاید در طرح تفصیلی ساختمان‌های هشت طبقه دیده شده است اما پهنه آپارتمانی را ندیده‌ایم در حالی که در بخش‌هایی از شهر شرایط بلندمرتبه سازی فراهم است.

وی افزود: درخواست ما این است که برخی نقاط شهر که دسترسی‌های خوبی دارند، لکه‌هایی برای بلندمرتبه سازی در نظر گرفته شود که البته این باید در کمیسیون ماده پنج تصویب شود.

طرح اصلاح محدوده پهنه ویلایی در مقابل شهرک قدس، طرحی بود که موجب به وجود آمدن این بحث‌ها در شورا شده بود که در نهایت اعضای شورا شهر به نظر کمیسیون در این رابطه رای مثبت دادند.

 

کد خبر 2432691