به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی افشاری ظهر یکشنبه در نشست خبری هیئت مدیره جامعه معلولین همدان با خبرنگاران اظهار داشت: طبق آمار رسمی سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل حدود یک میلیارد نفر از جمعیت جهان را معلولین تشکیل می دهند که ۸۰ درصد از این آمار در کشورهای توسعه نیافته است و ایران نیز جزو این کشورها محسوب می شود.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد از جمعیت کشور را معلولان تشکیل می دهند، افزود: به طور متوسط بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور نیز با معلولین در ارتباط هستند و به نوعی درگیر معلولیت در اعضای خانواده خود هستند.
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولین استان همدان با اشاره به مشکلات بسیار زیاد معلولان در جامعه، مشکلات اقتصادی، معیشتی و بار روانی متحمل از سوی معلولان و خانواده آنها را از جمله این مشکلات برشمرد و گفت: عمده ترین مسئله مربوط به حق و حقوق معلولان است که از سوی مسئولان محقق نشده و در این زمینه کوتاهی شده است.
افشاری مشکل دیگر جامعه معلولان را قدرتمند نبودن سازمان بهزیستی که متولی جامعه معلولین است، دانست و عنوان کرد: معلولیت در حد یک توانبخشی تعریف شده و از آنجایی که به سازمان بهزیستی کشور بیش از یک هزار خدمت محول شده و از سوی دیگر با وجود محدودیت در بودجه و کارشناس و چندشاخگی این حوزه، با کمبود انرژی و بودجه در این بخش روبرو هستیم و سازمان بهزیستی قدرت و توانایی حمایت از معلولان را ندارد.
حل نشدن قانون حمایت از حقوق معلولان مشکلی به مشکلات جامعه معلولان افزوده است
وی همچنین به قانون حمایت از حقوق معلولان اشاره کرد و گفت: متاسفانه تاکنون حتی ۱۰ درصد از این قانون هم اجرا نشده و حل نشدن این قانون هم مشکلی به مشکلات دیگر جامعه معلولان افزوده است.
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولین استان همدان کیفیت پایین محصولات داخلی در تولید وسایل مورد نیاز معلولان را مورد اشاره قرار داد و افزود: ویلچر، عصا، سمعک و غیره به منزله پا، دست، گوش و چشم فرد معلول است و اگر وجود نداشته باشد معلول از انجام فعالیت های روزمره خود ناتوان خواهد بود که از طرفی تحریم برخی کالاها باعث شده وسایل مورد نیاز با کیفیت مطلوب در دسترس این افراد قرار نگیرد.
افشاری ادامه داد: از آنجاییکه ۱۵ درصد جمعیت جامعه را معلولان تشکیل می دهند، باید همین میزان از هزینه های آموزشی کشور در سطح مدارس، دانشگاه ها و آموزش فنی و حرفه ای نیز صرف آموزش معلولان شود که البته در حال حاضر امکانات و خدمات حاصل از امور آموزشی برای معلولان بسیار ضعیف است.
وی با اشاره به اینکه هیچگونه مناسب سازی در خیابان ها، اداره ها و وسایل نقلیه برای تردد و حضور معلولان صورت نگرفته است، یادآور شد: با وجود اینکه استاندار همدان از تمام سازمان ها و ادارات خواسته حداقل مناسب سازی و ساخت رمپ در این سازمان ها صورت گیرد، متاسفانه هیچ ارگانی خود را موظف به اجرای این امر نکرده است.
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولین استان همدان با بیان اینکه طبق قانون سه درصد از استخدامی ها باید به معلولان تعلق گیرد، افزود: سال های گذشته در پی استخدام آموزش و پرورش که حدود یک هزار و ۸۰۰ نفر از معلولین می توانستند جزو استخدامی ها باشند، این سازمان به راحتی از پذیرش و استخدام معلولین خودداری کرد.
افشاری عنوان کرد: تشکل های جامعه معلولین تنها راه حل مشکلات این حوزه را ایجاد یک مرجع بسیار قوی می داند که با عنوان شورای معلولین به طور مستقیم زیر نظر رئیس جمهور بدون دخل و تصرف هیچ ارگانی به امور معلولین رسیدگی و باحضور یک نماینده در کنار دیگر معاونین استاندار زیر نظر استاندار به امور معلولین رسیدگی کند.
وی همچنین به مشکلات معلولین در حوزه مسکن، ورزش معلولین و هزینه های بالا و متفاوت پزشکی در امور معلولین اشاره کرد و ادامه داد: میانگین و متوسط هزینه ها به دلیل تفاوت در نوع معلولیت متفاوت است اما بطور میانگین یک معلول بیش از یک میلیون تومان در ماه هزینه های پزشکی و خدمات را متحمل می شود.