۱۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۳۸

حجت الاسلام شرف‌خانی در گفتگو با مهر:

ازدواج و فعالیت‌های قرآنی در وقف مظلوم واقع شدند / لزوم آسان‌سازی وقف

ازدواج و فعالیت‌های قرآنی در وقف مظلوم واقع شدند / لزوم آسان‌سازی وقف

مشهد- معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: دو موضوع ازدواج و فعالیت های قرآنی در حوزه وقف مظلوم واقع شده است.

حجت الاسلام احمد شرف‌خانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بودجه های سازمان اوقاف امور خیریه درون سازمانی است و برای مسابقات و حفظ قرآن بودجه اندکی از دولت دریافت می شود و همچنین از منشور توسعه قرآنی نیز چیزی دریافت نکردیم و منتظر اقدام هستیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور افرود: بخش عمده هزینه مسابقات شهرستانی و حتی بین المللی و کشوری از هزینه های درون سازمانی بوده که  اجرای امینانه نیات واقفین و همچنین استفاده از نذورات امام زادگان که در مسابقات قرآنی این مناطق توسط مردم جمع می شود، در تامین هزینه ها استفاده می شود.

وی در خصوص اولویت های وقف در کشور اظهار داشت: در رابطه با اولویت های وقف به تمام شهرستان ها و استان ها بر اساس نیازسنجی منطقه ای موضوعاتی را ارسال کردیم که در یک شهرستان موضوع بهداشت و در دیگری موضوع قرآنی و در شهرستان های دیگر اولویت ها متفاوت است و هر فردی می تواند با مراجعه به اداره اوقاف خود از اولویت های شهرستان خود متوجه شود

حجت الاسلام شرف‌خانی ادامه داد: اما دو موضوع مهم در کشور مظلوم واقع شده است، یکی موقوفات قرآنی است که انصافا در این عرصه کمترین موقوفات را داریم و نکته بعدی وقف برای ازدواج جوانان است.

وی بیان کرد: عدم ازدواج جوانان یکی از آسیب های اصلی کشور بوده که به دنبال خود، آسیب های فرهنگی زیادی را نیز  ایجاد می کند و برای رفع، آن باید موقوفاتی برای تسهیل در امر ازدواج، امکان ایجاد مکان موقت برای زوج های جوان و یا حتی وقف مکان برای برگزاری مراسمات از جمله آنهاست.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار داشت: در کل کشور بیش از ۱۲۷ هزار موقوفه داریم که کمترین آن سهم ازدواج و فعالیت های قرآنی می شود، بیشترین وقف قرآنی نیز در کرمانشاه بوده و بقیه استان ها آنقدر در زمینه وقف برای قرآن فعال نبودند و بیشتر موقوفات مربوط به اهل بیت است.

وی عنوان کرد: کشور ما قطعا نیازمند بحث های اهل بیت است و بیشترین موقوفه نیز مربوط به امام حسین(ع) بوده، اما ایجاد زمینه برای بحث های قرآنی انجام نگرفته و با توجه به اینکه یکی از ضروریت های ما نیز به شمار می رود، اما فضیلت های آن بیان نشده است.

حجت الاسلام شرف‌خانی بیان داشت: جامعه قرآنی نیاز به پشتیبانی وقف های مداوم دارد زیرا بعضی از بودجه های وابسته به دولت، با تغییر آن ها دچار افت و خیز هایی شده و باعث می شود که آن حرکت قرآنی به طور کامل جریان پیدا نکند.

وی اظهار داشت: نکته بعدی این است که فعالیت های قرآنی باید در کشور مانند عزاداری های امام حسین (ع) مردمی شود و البته باید دانست که پشتوانه همین مراسمات قرآنی نیز وقف بوده است، در بحث قرآنی نیز جامعه قرآنی خود باید کنار هم قرار بگیرد و انجمن هایی برای بحث راه اندازی وقف های قرآنی در کشور راه اندازی کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: باید وقف را آسان سازی کنیم و اینطور نشود که مردم فکر کنند وقف فقط مربوط به پولدارها می شود، برای مثال اکنون کشور در قرآن کمبود دارد، هر خانواده می تواند با اهدا یک قرآن نقش یک واقف را داشته باشد.

حجت الاسلام شرف‌خانی در خصوص طرح تشویق مردم به امر وقف بیان داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، طرح جامع ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف را اجرا کرده و با استفاده از ظرفیت های رسانه، هنر، برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری و استفاده از ظرفیت های دیگر می توانیم در این قسمت قوی تر عمل کنیم.

وی درخصوص فعالیت های این سازمان در جهت وقف های قرآنی نیز گفت: نگاه اوقاف یک نگاه جهادی بوده نه اداری، بر طبق همین نگاه برنامه ریزی ها بر اساس یک مدیرت اداری صرف نیست و ما بر اساس پژوهش بین مردم به این نتیجه رسیدیم که از ظرفیت مردم استفاده کنیم و اولویت های خود را که مربوط به بحث های قرآنی مانند تربیت مربی و حفظ می شود؛ در کنار این موارد برای ارتقا کمیت آن ها نیز قدم هایی را برداریم.

 

 

کد خبر 2435064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha