۱۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۰

عباسی:

امسال سال طلایی سرمایه گذاری در توسعه مکانیزاسیون کشاورزی است

 امسال سال طلایی سرمایه گذاری در توسعه مکانیزاسیون کشاورزی است

اصفهان - رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تخصیص سه خط اعتباری برای توسعه مکانیزاسیون ، از سال 93 به عنوان دوره طلایی سرمایه گذاری در زمینه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز عباسی در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت کشاورزی، مکانیزاسیون و تجهیزات آبیاری اصفهان (اگرومک 2014) با اشاره به این که پس از تشکیل دولت تدبیر و امید و از نیمه دوم سال گذشته وضعیت بهینه سازی مکانیزاسیون صنعت کشاورزی رو به بهبود بوده است، افزود: در خط اول اعتباری مبلغ 750 میلیارد تومان و در خط دوم مبلغ 800 میلیارد تومان به توسعه مکانیزاسیون اختصاص یافته که سهم شهرستان های استان اصفهان به طور متوسط 10 تا 50 میلیارد تومان بوده است.  

وی با اعلام این که بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی صورت گرفته است، بیان داشت: در خط اعتباری سوم 900 میلیارد تومان بودجه به منظور توسعه مکانیزاسیون اختصاص یافته که در میان استان های مختلف کشور توزیع خواهد شد.

عباسی تصریح کرد: خوشبختانه مشکلی در بحث اعتبارات وجود ندارد و ما تلاش داریم با توسعه مکانیزاسیون به تولید پایدار و اقلیم محور دست یافته و اثرات نامطلوب اقلیم مانند سرمازدگی را کاهش دهیم.

وی از تدوین طرح جامع 12 ساله مکانیزاسیون کشور برای اولین بار خبر داد و اظهار داشت: این طرح مسیر روشن توسعه مکانیزاسیون در کشور را مشخص خواهد کرد.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی حرکت به سمت مکانیزاسیون با هدف تولید پایدار را مهم ترین اهداف این بخش عنوان کرد و افزود: برای توسعه کمی و کیفی و تولید محصولات رقابتی باید با انطباق با شرایط و فناوری های نوین بتوانیم از محیط زیست به شکلی مطلوب استفاده برده و تولید را پایدار کنیم.

نمایش تجهیزات جدید آبیاری با کم ترین میزان هدر رفت آب در نمایشگاه صنعت کشاورزی اصفهان

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان گفت: از آن جا که صنعت کشاورزی جهان روز به روز به سوی کاهش ضایعات و افزایش بهره وری در جنبه های مختلف پیش می رود، اصلاح فرآیندهای تولید و فرآوری از جمله موضوعات مهمی است که ذهن و نگاه این صنعت را به خود معطوف ساخته است.

به گزارش واحد رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، رسول محققیان در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت کشاورزی، مکانیزاسیون و تجهیزات آبیاری اصفهان، با اشاره به این که فعالان صنعت کشاورزی کشور در تلاش اند با بهره گیری از علم و دانش روز و مجهز ساختن خود به تمامی ابزارهای فنی و مهندسی، این مهم را تحقق بخشند، افزود: بدون تردید نیاز صنعت کشاورزی امروز، دیگر ماشین آلات فرسوده و کهنه دهه های پیشین نیست بلکه این صنعت نیازمند آن است که با نوآوری و ارزش افزوده مناسب، علاوه بر توسعه هدفمند این بخش مهم از اقتصاد کشور، بتواند اشتغالزایی و ارزآوری قابل قبول و مورد انتظار را به ارمغان آورد.

وی تأکید کرد: در شرایطی که بحران آب و خشکسالی های متوالی استان های مختلف کشور، روز به روز ضرورت صرفه جویی هر چه بیشتر فعالان این بخش در مصرف آب را جدی تر عیان می سازد، با نمایش ادوات و تجهیزات آبیاری جدید مبتنی بر روش های جدید آبیاری که کمترین میزان هدررفت را به همراه دارند، تلاش داریم تا دغدغه دیگری را از پیش روی فعالان این بخش برداریم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان اعلام کرد: در نمایشگاه حاضر 97 شرکت و نهاد معتبر از 26 استان یعنی در حدود 80 درصد استان های کشور و همچنین نمایندگانی از کشورهای ایتالیا، ترکیه، چین و آلمان به ارایه محصولات و خدمات خود پرداخته اند.    

وی اضافه کرد: انجام برنامه ریزی های ویژه به منظور بازدید گسترده مخاطبان تخصصی از نمایشگاه با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر استان های کشور، پوشش رسانه ای و خبری نمایشگاه با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و برگزاری برنامه ها و کارگاه های علمی به صورت همزمان از جمله پیش بینی های ستاد نمایشگاه به منظور اغنای این رویداد تخصصی است. در بخش بازدیدکنندگان متخصص میزبان 400 نفر از کارشناسان ترویج، مددکاران ترویجی، کارشناسان مکانیزاسیون، باغبانی و زراعت، کشاورزان نمونه، اعضای سازمان های نظام مهندسی کشاورزی، اعضای شرکت های تعاونی، مشاوره ای، اتحادیه ها و تعاونی های شهرستان های استان خواهیم بود. همچنین هیأتی 35 نفره از کارشناسان جهاد کشاورزی و فعالان صنعت کشاورزی استان سمنان مهمان نمایشگاه اصفهان خواهند بود. در مجموع از یک هزار نفر بازدید کننده متخصص و 7500 دانشجوی این رشته دعوت به عمل آمده است که طی روزهای مختلف در اصفهان حضور خواهند یافت.

وی از فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در زمینه اصلاح فرهنگ مصرف، به عنوان یکی از وظایف مهم نمایشگاه ها یاد کرد و افزود: شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان همچنین با هدف گذاری دو رویداد تخصصی دیگر در بهمن ماه سال جاری شامل برپایی نمایشگاه اگروت 2015 از 30 دی تا 3 بهمن ماه و سيزدهمين نمايشگاه بين المللي صنعت دام، طيور و دامپزشكي ( اصفهان وت) از 8 تا 11 بهمن ماه تلاش دارد تا جامعیت این چرخه را در بخش نمایشگاهی نیز تسری داده و مخاطبان گسترده این سه حلقه عظیم را از سراسر ایران گردهم آورد.

وی تصریح کرد: این دو نمایشگاه نیز به لحاظ تأثیرگذاری فراوانی که طی سال های گذشته در صنعت کشاورزی، دام و طیور کشور از خود به جای گذاشته اند، بدون شک نگاه ویژه مسوولان، دولتمردان، برنامه ریزان و متخصصین این عرصه را در مقاطع زمانی یاد شده متوجه این صنعت خواهند کرد.

اختصاص 409 میلیارد ریال تسهیلات به نوسازی تجهیزات کشاورزی استان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اعلام این که منابع و تجهیزات امروز دو موضوع اصلی صنعت کشاورزی است، اظهار داشت: مکانیزاسیون ابزاری برای کاهش هزینه تولید و ارتقای بهره وری مستمر است.

به گزارش واحد رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، قدرت ا... قاسمی در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت کشاورزی، مکانیزاسیون و تجهیزات آبیاری اصفهان (اگرومک 2014)، سطح زیر کشت استان را 450 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: ضریب مکانیزاسیون استان باید افزایش یابد.  

وی با اشاره به این که سازمان جهاد کشاورزی استان با اعطای تسهیلات بانکی، نوسازی ناوگان و تجهیزات کشاورزی استان را مد نظر دارد، بیان داشت: در سال 92، 409 میلیارد ریال تسهیلات به این امر اختصاص یافته و تاکنون 71 درصد آن جذب شده است.

قاسمی نبود کشاورزی پایدار، عدم رعایت مسایل زیست محیطی و کمبود منابع آبی، فرسودگی ماشین آلات، عدم توجه به کشاورزی در سیاست های بازرگانی کشور، افزایش بی رویه قیمت ماشین آلات و عملیاتی نشدن یافته های تحقیقاتی را از مهم ترین مشکلات صنعت کشاورزی برشمرد و اضافه کرد: آب کشاورزی ایران، گران ترین آب کشاورزی در سطح دنیا است و از آن جا که 90 درصد محصولات کشاورزی با آبیاری تولید می شود، ضرورت اصلاح روش ها و بهبود فرآیندها امری ضروری است.   

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: 80 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده اند اما در مجموع 150 هزار هکتار از اراضی استان قابلیت آبیاری با سیستم تحت فشار را دارند و برگزاری این نمایشگاه می تواند گامی مهم در راستای تشویق کشاورزان به این امر و فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در این زمینه تلقی شود.  

وی با اشاره به تأثیر نمایشگاه ها در ارتقای سطح دانش فنی و بهره برداری بهینه، اعلام کرد: دولت در سال جاری با 1300 میلیارد تومان اعتبار، اصلاح فرآیندهای آبیاری را ممکن ساخته و سهم استان اصفهان نیز در این زمینه چشمگیر بوده است.

کد خبر 2435405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha