به گزارش خبرگزاری مهر، از جمله تلاشهای مرکزی این اثر توضیح این مسئله است که چگونه و ذیل کدام دیسیپلینهای علمی، مقوله عدالت میان مرد و زن در حقوق اسلامی و مسئله طلاق موضوع تفاسیر مختلف و متعدد قرار گرفته است. به زبان دیگر کتاب می کوشد تا رویکردهای مختلف به حقوق اسلامی در باب طلاق را توضیح دهد و در راه انجام این مهم از چارچوبهای نظری و تفسیری حاصل آمده از نظامهای مختلف حقوقی بهره برگیرد.
از جمله دیگر تلاشهای این اثر تحلیل تفاوتهای جاری و ساری میان دو حوزه قانونگذاری و پروسه های قضائی در باب طلاق است. جهت انجام این مهم کتاب به چند و چون قانون گذاری در نظامهای مختلف معتبر در حقوق اسلامی پرداخته است و تلاش نموده است نقشه ای از تفاوت های مطرح در این حوزه را در کشورهای متعدد اسلامی به دست دهد.
حاصل آنکه مطابق مباحث کتاب، ما با سیستمهای قانون گذاری و پروسه های قضائی معتبر در کشورهای مختلف اسلامی در ارتباط با طلاق مواجه هستیم. بخشی دیگر از کتاب به مسئله نحوه مواجهه زنان در کشورهای مختلف اسلامی ذیل نظام های حقوقی اسلامی با مقوله طلاق اختصاص یافته است.
در نهایت بخشی دیگر از کتاب به مشکلات ناشی از شیوه مختلف مواجهه با مسئله طلاق در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی پرداخته است. به عنوان نمونه آن گونه که کتاب توضیح می دهد در مواقعی برخی از مسلمان مهاجر به کشورهای غربی باید به مقوله طلاق ذیل قواعد حقوق غربی بپردازند. این مسئله پیچیدگیهایی را در ارتباط با رفتار حقوقی معتبر در ارتباط با ایشان پدید آورده است.
نظر شما