به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی محمدی در همایش وقف و حوزههای علمیه که قبل از ظهر یکشنبه با حضور جمعی از علما و اساتید حوزه در سالن دارالشفاء قم برگزار شد با اشاره به اقدامات سازمان اوقاف برای ثبت وقف و موقوفات بیان کرد: برای ثبت وقفنامه و نیات واقفین تاکنون نزدیک به ۵۰۰ هزار وقفنامه خوانده، تایپ و در سامانه الکترونیکی بارگذاری شده است.
وی با بیان اینکه اوقاف به اجرای نیت واقف بسیار توجه کرده است، بیان داشت: تا جایی که اسناد و مدارک به دست آمده است سعی کردهایم که نیات واقفین مورد توجه باشد و یکی از مهمترین وظایفی را که مورد توجه قرار دادهایم عمل امینانه به نیت واقف است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به وقفنامههای گران قیمت با قدمتی بیش از هزار سال اشاره و بیان داشت: هنوز به برخی از این وقفنامهها عمل میشود و وجود وقفنامهها با قدمت هزار ساله نشان میدهد که وقف دارای تاریخ طولانی است و این امر حاکی از این است که علما و مراجع طی سالیان متمادی مردم را به سمت وقف دعوت میکردهاند.
حجت الاسلام محمدی تأکید کرد: یکی از افتخارات حوزه این است که در هر عصر و زمانی علما نسبت به زمان خود و آینده دور اندیشی داشتهاند اما باید به این نکته توجه کرد که بعد از انقلاب طلاب به شکل جدی در زمینه خیریه و وقف حضور نداشتهاند در حالی که طلاب و روحانیون باید در مسئله خیریهها به شکل جدی وارد شده و از سرمایهای که شکل میگیرد در جهت رفع نیازهای جامعه استفاده کنند.
وی هم افزایی دستگاهها و نهادها در امور وقف را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: اگر در این زمینه همدلی و مشارکت وجود داشته باشد قطعا فرصت عمل بیشتری به وجود خواهد آمد.
باید به وقف نگاه کلان داشت
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: وقف یکی از مولفههای اقتصاد مقاومتی است که موجب مشارکت مردم در اقتصاد شده و نهادینه شدن فرهنگ وقف، حضور پررنگ مردم در مباحث اقتصادی جامعه را فراهم میکند.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید به وقف نگاه کلان داشت بیان کرد: ۷۰ هزار مسجد، ۱۲ هزار حسینیه و چهار هزار مهدیه و زینبیه در سراسر کشور موقوفه است که همه اینها میتواند به عنوان یک سرمایه کلان برای بهره گیری در ترویج دین استفاده شود.
حجت الاسلام محمدی بر ضرورت ارتباط اوقاف با متولیان تأکید و افزود: ارتباط اوقاف با متولیان و استفاده از سرمایه عظیمی که از این طریق ایجاد میشود باید مورد توجه اوقاف قرار گیرد که گسترش همین ارتباط موجب جمع آوری عوایدی بالغ بر ۳۶۰ میلیارد تومان شده و برخی از سرمایهها نیز به دلیل عدم ارتباط با متولیان در اختیار اوقاف قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: نباید اینگونه تصور شود که وقف تنها مخصوص افراد متمکن است و افراد عادی نمیتوانند در این زمینه مشارکت کنند بلکه میتوان با برنامه ریزی، اوراقی در زمینه وقف را در اختیار آحاد جامعه قرار داد تا هر شخص بر اساس میزان توانائی مالی خود اوراق را خریداری و در امر وقف مشارکت کند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مشکلاتی که برای اداره وقفیات خرد وجود دارد، بیان کرد: می توان از موقوفات مرکزی اقتصادی را احداث و فعال کرد تا عواید این مرکز اقتصادی در اختیار ترویج دین، پژوهشها و مراکز دینی قرار گیرد.
نظر شما