به گزارش خبرنگار مهر، سقراط فقیهزاده شامگاه دوشنبه در مراسم سخنرانیهای عمومی هفته پژوهش افزود: با تسلط اقتصاد و سیاست بر دانشگاهها مفاهیم استاد و دانشیار از بین رفته است و متاسفانه دانشگاههای ما همواره تحت تاثیر سیاست و اقتصاد قرار گرفته که این تحت تاثیری موجب بیاخلاقی در دانشگاهها میشود.
این استاد دانشگاه بر ضرورت توجه به اخلاق در دانشگاهها اشاره کرد و ادامه داد: در کشور در زمینه اخلاق در دانشگاهها همواره با فراز و نشیبهایی مواجه هستیم.
فقیهزاده پژوهش را از عوامل مهم اساسی در توسعه بخش های عنوان کرد و افزود: ایجاد انگیزه در بین اساتید دانشگاهی موجب توسعه پژوهشهای کاربردی در جامعه میشود و متاسفانه عدم توجه به این موضوع موجب شده تا در زمینه کاربردی کردن علم گامهای موثری برداشته نشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه علم بیمنفعت ثمری برای جامعه ندارد ، کمبود منابع مالی را از مشکلات پژوهش در کشور عنوان کرد و گفت: علمی نافع است که بتواند سرمایهگذاری مطلوبی را ایجاد کند ولی متاسفانه در زمینه علم و پژوهش های علمی در کشور روند خوبی وجود نداشته و این روند باید بهتر شود.
وی افزود: تغییر بیش از اندازه روسای دانشگاه ضربه مهلکی بر پیکره دانشگاه وارد میکند و باید ثبات مدیریتی در دانشگاه های کشور حاکم باسد تا روند توسعه علمی کشور با وقفه روبه رو نشود.
فقیه زاده با بیان اینکه چنین اقداماتی در دانشگاهها موجب ایجاد بیاخلاقی میشود و باید در این زمینه تدابیر لازم اخذ شود ادامه داد: ضروری است اداره دانشگاهها به دانشگاهیان سپرده شود و در حال حاضر دانشگاهی با داشتن سه هئیت علمی اقدام به پذیرش ۱۱۰ دانشجو میکند.
نظر شما