به گزارش خبرنگار مهر، محمد سالار کسرایی ظهر سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در دانشگاه آزاد اسلامی قم اظهار داشت: انقلابها معمولا بعد از پیروزی نهادهای زیادی را تأسیس میکنند که دانشگاه آزاد اسلامی نیز به برکت انقلاب اسلامی ایران ایجاد شد.
وی ادامه داد: بیش از نیمی از تحصیلکردگان کشور از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل میشوند که این مهم افتخاری برای این دانشگاه است.
دانشگاه آزاد اسلامی قم یک واحد جامع تک ستاره محسوب میشود
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قم افزود: دانشگاه آزاد اسلامی قم سال ۱۳۶۴ تأسیس شده است و سال ۱۳۶۵ نیز شروع به پذیرش دانشجو کرده است.
کسرایی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در رده بندی دانشگاههای آزاد سراسر کشور با ۱۸۳ نفر هیأت علمی ثابت، یک واحد دانشگاهی جامع تک ستاره دار محسوب میشود که در سه ماه گذشته ۱۵ نفر هیأت علمی جدید به واحد قم اضافه شده است.
وی گفت: باید سطح کمی و کیفی دانشگاه آزاد اسلامی قم را به گونهای ارتقاء دهیم که در شأن مرم قم باشد و در همین راستا برنامههای استراتژیک دو ساله برای پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی قم در نظر گرفته شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم افزود: مهرماه امسال حدود ۳ هزار و ۳۰۰ نفر در این دانشگاه پذیرش شدهاند که غالب دانشجویان با آزمون پذیرفته شدهاند.
کسرایی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی قم هم اکنون ۱۱ هزار و ۱۵۰ دانشجو دارد که از این تعداد نفرات پنج هزار و ۶۶۶ نفر پسر و پنج هزار و ۴۸۴ نفر دختر در ۱۰۸ رشته و چهار دانشکده علوم انسانی، فنی و مهندسی، علومپایه و علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند که از این میان ۷۸ درصد بومی و ۲۲ درصد غیر بومی هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: در دانشکده علوم پایه هزار و ۳۲۵ نفر مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۹۷۰ نفر در ده رشته در مقطع کارشناسی و ۳۵۱ نفر در ۱۱ رشته در مقطع کارشناسی ارشد در حال تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: سعی بر آن داریم که در آینده نزدیک دانشکده علوم انسانی را جهت تخصصی تر شدن تفکیک کنیم که در این دانشکده هفت هزار و ۵۱۱ دانشجو در ۶۴ رشته مشغول به تحصیل هستند.
کسرایی گفت: در دانشکده علوم انسانی در مقطع کارشناسی ۱۵ رشته با سه هزار و ۶۹۸ نفر دانشجو و در مقطع کارشناسی ارشد ۲۴ رشته با سه هزار و ۳۷۰ نفر دانشجو و در مقطع دکترا ۲۵ رشته با ۴۴۳ دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
گسترش رشتههای فنی مهندسی و کاربردی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: متأسفانه هدف گذاری در دانشگاه آزاد اسلامی قم به گونهای بوده است که رشتههای فنی را کمتر پوشش میدادند که بنا به همین دلیل این دانشگاه در سالهای قبل با افت دانشجو مواجه بوده است، اما امروز سعی بر این است که سهم دانشگاه آزاد اسلامی از سبد دانشجویی در شهر قم بیشتر شود.
کسرایی افزود: هم اکنون تلاش ما بر این است که رشتههای فنی و کاربردی را توسعه و گسترش دهیم و مجوز راه اندازی و پذیرش چند رشته جدید مانند مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی شهر سازی، مهندسی کامپیوتر سخت افزار و نرم افزار و .. از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کنیم.
وی بیان کرد: دانشکده فنی و مهندسی ۹۵۴ دانشجو دارد که دانشگاه آزاد اسلامی قم با راه اندازی رشتههای جدید مانع نقل و انتقالات غیر ضروری خواهد شد تا دانشجویان بومی بتوانند در شهر قم به تحصیلات خویش ادامه دهند.
دانشکده علوم پزشکی از قدیمی ترین دانشکدهها است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم اظهار داشت: دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی قم از قدیمی ترین دانشکدههای این دانشگاه است، این دانشکده به لحاظ کیفی اولین دانشکده دانشگاه آزاد اسلامی قم محسوب میشود و در سطح کشور نیز جزو بهترینهاست.
وی گفت: در دانشکده علوم پژشکی در چهار رشته دانشجویان مشغول به تحصیل هستند که ۳۶۷ نفر در رشته دکترای حرفهای و ۹۹۳ نفر در سه رشته دیگر در حال تحصیل هستند.
کسرایی افزود: دانشکده پزشکی برند دانشگاه آزاد اسلامی قم است و هدف ما این است که این دانشکده بعنوان یک بخش قدیمی و وزین تقویت شود.
بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی قم به دلیل کمبود بودجه تا کنون ساخته نشده است
وی ادامه داد: یکی از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی قم تاسیس بیمارستانی برای این دانشگاه بود که متاسفانه به دلیل کمبود بودجه این بیمارستان تاکنون ساخته نشده است؛ با توجه به اینکه شهر پردیسان فاقد هرگونه بیمارستان و مرکز درمانی است امیدواریم این بیمارستان در آینده ساخته شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم عنوان کرد: هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی طی جلسهای مصوب کرد که بیمارستانی که در حال ساخت است تکمیل شود و منابعی هم در نظر گرفته شد که با تأسیس بیمارستان مشکلات آموزشی رفع خواهد شد و خدمات خوبی به همشهریان شهر پردیسان خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای ساخت بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم نیازمند بودجهای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان هستیم که ۲۵ میلیارد تومان آن برای تکمیل و ۲۵ میلیارد تومان نیز برای تجهیز آن لازم است و امیدواریم تا دوسال آینده با همکاری همه مسئولان شاهد تأسیس این بیمارستان باشیم.
نظر شما