به گزارش خبرنگار مهر؛ فرج الله فصیحی رامندی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا ظهر چهارشنبه موضوعی را در صحن علنی مطرح کرد که از نامه ارسال شده از سوی شهروندان به سازمان میادین و میوه و تره بار شهرداری مبنی بر رسیدگی و حل مشکلات روز بازارها نشأت می گرفت و اعضاء چارچوب و شرایط تعیین شده کمیسیون را به تصویب رساندند.
فصیحی رامندی در این جلسه گفت: تمامی نکات و مواری که از سوی شهروندان و ساکنین منطقه هایی که روز بازارها (شنبه بازار واقع در مینودر، جمعه بازار در امامزاده حسین (ع) و سه شنبه بازار در نواب شمالی) در آنها واقع شدند، در کمیسیون خدمات شهری و صحن علنی با حضور اعضاء مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به مصوباتی که پس از بررسی مشکلات این روز بازارها مدنظر کمیسیون متبوع خود قرار گرفت، خاطر نشان کرد: انتقال جمعه بازار به مکانی مناسب تر در دستور کار سازمان میادین و شهرداری منطقه یک قرار گرفت و این سازمان موظف شد مکانی دیگر را برای این بازار برگزیند.
این عضو شورا ادامه داد: با توجه به اینکه بحث فروش مواد غذایی بهداشتی در روز بازارها مورد تأکید قرار داشت، قرار شد شبکه بهداشت در عرضه مواد غذایی نظارت داشته باشدو ضمن هماهنگی با اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت قیمت اجناس ارائه شده در روزبازارها کنترل شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری با اشاره به تأمین امنیت روزبازارها عنوان کرد: ضمن همکاری با نیروی انتظامی و همیاری این نهاد خدمتگزار، قرار شد موضوع تأمین امنیت این مناطق در دستور کار ناجا قرار بگیرد.
وی گفت: در روند بررسی این مشکلات، بر تأمین سلامت بهداشت محیط مناطق روزبازارها نیز تأکید شد.
استفاده از تجربه شهرهای موفق برای ساماندهی روزبازارها
در ادامه بررسی این موضوع اعضای شورای شهر نیز نظراتی داشتند که شهلا عطایی گفت: نحوه ی اداره و ساماندهی مطلوب روز بازارها یکی از نکات مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد.
وی با اشاره به موفقیتهایی که شهرهای کرج و رشت در فعالیت درست روزبازارها داشتند، ادامه داد: استفاده از تجربه های موفق این شهرها و اجرای آنها در شهر قزوین بسیار می تواند برای شهر و شهروندان مفید باشدو منجر به حل مشکلات موجود شود.
تهیه پیوست فرهنگی و اجتماعی برای روزبازارها
در ادامه محمد رضا صدیقی بیان کرد: روزبازارها که ایده اصلی آنها در شهرهای شمالی شکل گرفت باید مکانی برای عرضه تولیدات و کالاهای فروشندگان باشند.
وی بر تهیه پیوستهای فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان تأکید کردو افزود: مردم به وضعیت روزبازار امامزاده حسین (ع) گلایه مند هستند چراکه وجود این بازار منجر به ایجاد ترافیک در مسیر دسترسی به سلامگاه شده و مشکلات خاص اجتماعی و فرهنگی در این محدوده به وجود آمده است.
صدیقی همچنین یادآورشد: وقتی قرار است برای 400 تا یکهزار نفر در این روزبازارها منبع درآمد ایجاد شود باید نسبت به مشکلات آنجا ریزبین بودو کمیسیون پیگیری و نظارت شورا نگاه ویژه ای برای حل آنها داشته باشد.
انتخاب مکانی مناسب برای روز بازارها و توجه به صرفه اقتصادی فروشندگان
حسین غیاثوند با اشاره به رونق روزبازارها و اثراتی که در تعدیل قیمتها و دسترسی شهروندان به میوه و تره بار، مواد غذایی و دیگر کالاها می توانند داشته باشند، اشاره کردو گفت: این تأثیرگذاری بر کسی پوشیده نیست و از لوازم زندگی امروزی تلقی می شود.
وی با تأکید بر اینکه باید طوری برنامه ریزی کرد که به درآمد فروشندگان روزبازارها لطمه ای وارد نشود، عنوان کرد: سازمان میادین در انتخاب مکانی مناسب تر برای روزبازار امامزاده حسین(ع) کارشناسانه عمل کنند و مکانی که برگزیده می شود در مجاورت منازل مسکونی نباشد و یا حوزه گردشگری شهر را تحت تأثیر قرا ندهد.
غیاثوند ضمن اینکه به برگزاری جلسات ویژه برای حل مشکلات روز بازار امامزاده حسین(ع) تأکید می کرد، تصریح کرد: رونق کسب و کار و درآمد فروشندگان روزبازارها نیز در مکانیابی جدید باید مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما