۱۹ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۳۳

مهر گزارش می‌دهد؛

نجف اشرف مملو از زائران اربعین حسینی/ آغاز بزرگ‌ترین اجتماع شیعیان

نجف اشرف مملو از زائران اربعین حسینی/ آغاز بزرگ‌ترین اجتماع شیعیان

نجف - همزمان با فرا رسیدن هفدهم صفر، حرکت شیعیان جهان از نجف اشرف به سمت کربلای معلی با پای پیاده آغاز شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به نجف اشرف؛ در سال‌های اخیر حرکت عظیم پباده روی عاشقان حسینی به سمت کربلای معلی با شور و شکوه خاصی برگزار و هر ساله نیز بر این جمعیت مشتاق افزوده می‌شود.

در این گردهمایی بی‌نظیر شیعیان جهان، عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) از نقاط مختلف دنیا خود را به سرزمین کربلا می‌رساندند تا ارادت خود را به ساحت سید الشهداء(ع) به نمایش بگذارند.

زائران ایرانی که به صورت زمینی به کشور عراق سفر کرده‌اند از سه مرز مهران، چزابه و شلمچه خود را به این کشور رسانده و بیشتر آنان ابتدا به سمت نجف اشرف حرکت می‌کنند و پس از حضور چند روزه خود در جوار بارگاه قدسی مولای متقیان امیرالمومنین(ع) راهی کربلای معلی می‌شوند.

زائران از چهار طرق از نجف اشرف می‌توانند خود را به صورت پیاده به کربلای معلی برسانند که محور - نجف حیدریه - کربلا، محور کوفه - سهله - کربلا، محور بغداد - مسیب - کربلا و محور حله - طویریج - کربلا این مسیرهاست.

مسیری که زائران ایرانی برای رسیدن به کربلای معلی آن را انتخاب می‌کنند مسیر نجف - حیدریه - کربلا است که خدمات ساماندهی شده‌ای در این مسیر به زائرانی که با پای پیاده طی طریق می‌کنند ارائه می‌شود.

این مسیر که از پرتردد‌ترین مسیرهای پیاده روی زایران حسینی است از کوتاه‌ترین و امن‌ترین مسیرهای یاد شده به سمت کربلای معلی نیز به شمار می‌رود که شامل دو مسیر رفت و برگشت بزرگراهی و یک مسیر پیاده روی بوده که به مسیر یا حسین(ع) مشهور است و ۸۲ کیلومتر طول دارد.

راهپیمایی عظیم زائران اربعین حسینی

از ابتدای مسیر پیاده روی بعد از هر ۵۰ متر یک میله آهنی در وسط جاده نصب شده است تا راهپیمایان از آن به عنوان نشانه‌ای جهت ملاقات با یکدیگر استفاده کنند که تعداد این میله‌ها تا انتهای مسیر به ۱۴۵۲ میله می‌رسد.

در طول این مسیر تعداد بسیاری از موکب‌های عزاداری با برپایی چادر به استقبال زائران حسینی می‌روند و خدمات رفاهی را برای آنان فراهم می‌کنند.

هیئت‌های عزاداری و مراکزی که خدمات به زائران و عزاداران در این مسیر ارائه می‌دهند از دهم ماه صفر مستقر شده و تا بعد از اربعین حسینی مشتاقانه و عاشقانه از زائران سید الشهداء(ع) پذیرایی می‌کنند.

برای پیمودن مسیر جاده یا حسین(ع) از نجف اشرف تا کربلای معلی اگر از اذان صبح پیاده روی آغاز شود و تا اذان مغرب ادامه یابد، دو روز زمان نیاز است و معمولا حرکت زائران از هفدهم صفر آغاز شده به نحوی که یک روز قبل از اربعین در کربلا خواهند بود.

به گفته کسانی که از سال‌های گذشته در ایام اربعین حسینی دست اندرکار برپایی پیاده روی زائران از نجف تا کربلا بودند امسال جمعیت زائران بیش از گذشته بود به نحوی که در حال حاضر شهر نجف اشرف جایی که پیاده روی از انجا شروع می‌شود مملو از زائر است.

این شهر به دلیل نداشتن امکانات رفاهی و حمل و نقلی مناسب نمی‌تواند پذیرای خیل زائران باشد و زائران حرم علوی و حسینی(ع) با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه‌ هستند.

تردد در اطراف حرم امام علی(ع) به دلیل حضور خیل عزاداران بسیار به سختی و به کندی صورت می‌گیرد و تقرییا در همه خیابان‌ها و کوچه‌های منتهی به حرم زائران اتراق کرده و بعد از زیارت حرم امیرالمومنین(ع) در‌‌ همان مکان استراحت می‌کنند.

کمبود آب آشامیدنی، کمبود سرویس‌های بهداشتی، فقدان فضای اقامتی و اسکان کافی برای زائران، تمیز نبودن شهر نجف و احاطه انبوه زباله در اطراف حرم از مشکلات جدی زائران در این شهر است.

در مسیرهای پیاده روی به سمت نجف و کربلا خدمات و پذیرایی‌های خوبی از سوی اهالی هر منطقه که موکب‌هایی دایر کرده‌اند صورت می‌گیرد اما این خدمات در داخل شهر نجف و اطراف حرم به چشم نمی‌خورد و بیشتر زائران برای تأمین غذا و محل اقامت با مشکلات زیادی مواجه‌ هستند .

در مجموع به نظر می‌رسد تدارک برای این تعداد زوار دیده نشده و بنابراین مشکلاتی وجود دارد.

راهپیمایی عظیم زائران اربعین حسینی

پیاده روی که موجب عظمت اسلام و تشییع است

سید حیدر حکیم، از دست اندرکاران پیاده روی اربعین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید که این حرکت در اولین سال‌های بعد از سقوط صدام شکل گرفت که عراقی‌ها و همچنین شیعیانی از قم در قالب کاروانی محدود آن را بنا گذاشتند.

وی افزود: امروز شاهد خیل زائران حسینی در عراق هستیم که این جمعیت در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده و موجب شگفتی همگان شده است.

وی که مسئول حسینیه درعیه نجف است و در این ایام از زائران علوی و حسینی پذیرایی می‌کند، می‌گوید: پیاده روی شیعیان برای مراسم اربعین حسینی موجب عظمت اسلام و تشییع است که این حرکت خیره کننده توجه سایر ادیان را نیز به خود جلب کرده است.

وی گفت: زائران می‌دانند که در ایام اربعین سفر به کربلا بسیار سخت و دارای مشکلات فراوانی است اما این سختی‌ها را به عشق حسین بن علی(ع) به جان می‌خرند و برای تجدید بیعت با حضرت ندای لبیک یا حسین(ع) سر می‌دهند.

شیعیان کشورهای مختلف در شهر نجف و در مسیر پیاده روی به سمت کربلا به چشم می‌خورند که هر کدام پرچم کشور‌هایشان به همراه پرچم‌های یاحسین(ع) و یا زینب(س) و یا ابوالفضل(ع) را به همراه دارند و سربندهای منقش به جمله لبیک یا حسین بر سر بسته‌اند که در این بین شیعیان لبنانی با پرچم‌های حزب الله که به دست دارند بیش از سایر کشور‌ها نمایانند.

عکس‌های سردار قاسم سلیمانی در برخی مناطق عراق به چشم می‌خورد که در گفتگو با چندتن از عراقی‌های نجف از این سردار دلاور سپاه اسلام به عنوان قوت قلب و پشتیبان حقیقی عراقی‌ها در برابر گروه‌های تروریستی و تکفیری به خصوص داعش یاد می‌کنند.

هزینه انتقال توسط وسایل حمل و نقل از جمله اتوبوس از مرز مهران به سمت نجف نیز بسیار بالاست که کمبود خودرو زائران را مجبور به پرداخت هزینه‌های زیادی می‌کند و برخی از اهالی اطراف مرز نیز به خاطر نماندن زائران در مسیر، آنان را با خاور‌، کامیون‌ و خوردوهای سنگین به شهرهای دیگر انتقال می‌دهند.

در گوشه گوشه شهر نجف و ورودی‌های این شهر و همچنین در اکثر مغازه‌های اطراف حرم تصاویری از امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب به چشم می‌خورد که نشان از ارادت و علاقه شیعیان عراق به رهبران ایران اسلامی دارد.

عکس‌های سردار قاسم سلیمانی نیز در برخی مناطق به چشم می‌خورد که در گفتگو با چندتن از عراقی‌های نجف از این سردار دلاور سپاه اسلام به عنوان قوت قلب و پشتیبان حقیقی عراقی‌ها در برابر گروه‌های تروریستی و تکفیری به خصوص داعش یاد می‌کنند.

نحوه برخورد شیعیان عراقی با زائران که به صورت پیاده از نجف تا کربلا طی طریق می‌کنند بسیار بااحترام بوده و از اینکه بتوانند به زائران بیشتری ارایه خدمات داشته باشند گویی با یکدیگر رقابت می‌کنند و در این مسیر از هیچ خدمتی دریغ ندارند.

.................................
مهدی بخشی سورکی

کد خبر 2441217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha