به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی شامگاه دوشنبه در جلسه تفسیر قرآن در محل امامزاده زیدبن علی(ع) خرم آباد با اشاره به آیه ی ۳۵ سوره ی نحل، به ترجمه این آیه اشاره کرد و اظهار داشت: در این آیه آمده است "و كسانى كه شرك ورزيدند، گفتند: اگر خدا مى خواست نه ما و نه پدرانمان هيچ چيزى را غير از او نمى پرستيديم و بدون حكم او هيچ چيرى را حرام نمى كرديم. كسانى كه پيش از اينان بودند نيز اينگونه برخورد مى كردند، پس مگر جز ابلاغ روشن، وظيفه ديگرى بر پيامبران است؟ "
وی به تفسیر این آیه قرآنی اشاره کرد و افزود: مسئله جبر، يكى از توجيهات نابجاى مشركان است كه مى گفتند خدا خواسته كه ما غير او را پرستش كنيم و اگر او مى خواست، ما مشرک نبوديم.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه اين آيه به يكى از منطق هاى سست و بی اساس مشركان اشاره می کند، با طرح این سوال که دلیل اصلی قائلین به جبر چیست؟ ادامه داد: قرآن از زبان مشرکین می گوید که خداوند از ازل آنچه ما می خواهیم انجام دهیم و عمل ما را می داند، از طرفی علم خداوند نیز تغییر پذیر نیست پس هیچ کسی نمی تواند با خداوند مخالفت کند.
وی ادامه داد: در پاسخ به جبریون و مشرکان باید گفت که همان خدایی که علم دارد و می داند ما چه انجام خواهیم داد همان خداوند اراده و اختیار نیز را به انسان داده است و علم خدا منافاتی با اختیار انسان ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به برخی دلایل اعتقاد به جبر در برخی افراد اشاره کرد و بیان داشت: یکی از ریشه های اعتقاد به جبر در انسان مربوط به فشارهای اقتصادی و ناکامی در مسائل اقتصادی و شغلی و ... است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از ریشه های اعتقاد به جبر اثرگذاری افراد مختلف و محیط بر انسان است، تصریح کرد: وقتی انسان در شرایط فشار مشکلات مختلف قرار می گیرد و خود را با سایر افراد در جامعه مقایسه می کند فکر می کند دیگر اختیاری از خود ندارد و به جبر اعتقاد پیدا می کند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه انسان در برابر شرایط نامطلوب در زندگی مثل ناکامی های شغلی به جبر اعتقاد می یابد، گفت: انسان از خود اختیار دارد و می تواند هرکاری را با اختیار خود انجام دهد و در آن موفق شده یا موفق نشود.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه علم خداوند متعال منافاتی با اراده و اختیار انسان ندارد، تصریح کرد: این انسان است که برای توجیه ناکامی های خود پای خداوند را به میان می آورد.
وی با تاکید بر اینکه برخی افراد برای توجیه اعمال، ناکامی ها و عدم موفقیت در کارها و امور به جبر اعتقاد می یابد، افزود: اگر اعتقاد به جبر در جامعه وجود داشته باشد این موضوع بسیار خطرناک است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه اعتقاد به جبر در جامعه باعث می شود که امر به معروف و نهی از منکر تعطیل شده و شاهد فساد و بی بندوباری در جامعه باشیم، اظهار داشت: منطق مشرکان و مستکبران در زمینه جبر بی اساس و سست است.
حجت الاسلام میرعمادی افزود: مشرکان تنها برای توجیه اعمال بد خود و پدرانشان به جبر اعتقاد داشته و با این استدلال که انسان از خود اختیاری ندارد اعمال خود را توجیه می کردند.
وی با بیان اینکه اعتقاد به جبر همه چیز را بر باد می دهد، تصریح کرد: این امر که ما خلاف ها و اشتباهات خود را با اعتقاد به جبر توجیه کنیم منطقی سست و اعتقادی بی پایه و اساس است و مباحث قرآن مجید نیز این گونه اعتقادات را رد می کند.
نظر شما