۱ آبان ۱۳۸۴، ۱۱:۱۳

به منظور بهره گيري هر چه بهتر از بركات ماه رمضان؛

مصريها در ماه رمضان توجه ويژه اي به اداي نماز در مساجد دارند

مصريها در ماه رمضان توجه ويژه اي به اداي نماز در مساجد دارند

با توجه به علاقه و محبت مصريها به اهل بيت عصمت و طهارت(ع) دهها مسجد قاهره كه داراي ارزش تاريخي و فرهنگي است در طول شبهاي ماه مبارك رمضان به قرآن خواني و گستردن سفره ها ي افطاري مي پردازند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه" مهر" ، مصريها از تمام اقشار مختلف در همه نواحي مصر در طول ماه مبارك رمضان براي تبرك جستن از ائمه اطهار و اهل بيت نبوت به مساجد مي روند و با دعا و صلوات به تميز كردن و قرآن خواندن مساجد مي پردازند.

درهمه مساجد سفره هاي رحمان با غذاهاي رمضانيه گسترانيده مي شود و هزاران نفر روزانه به افطار در اين مساجد مي پردازند و به منظور هماهنگي و يكپارچگي همه اقشار جامعه به توزيع زكات و صدقات مي پردازند.

مردم هرشب در سراپرده هاي مساجد و خانه هاي تاريخي مانند منزل هروي و منزل زينب خاتون درقاهره مي نشينند و با برگزاري مراسم دعا و تواشيح و مراسم ديني تا سحر بيدارند، سپس سحري خورده و به اداي نماز صبح در يكي از مساجد معروف مشغول مي شوند .

منطقه " الحسين " در جماليه  درميانه قاهره مساجد و آثار اسلامي بسياري را درخود جاي داده است و اين مساجد قديمي در جهت حركتهاي تجاري دراين ماه بسيار مهم هستند و درآنجا به تجارت و خريد و فروش كتابهاي ديني، قرآن و ادعيه به همراه عطرهاي مختلف به منظور انتشارنشاط و شادابي درميان اقشار جامعه مي پردازند.

مسجد " حضرت  زينب(س) "  جايگاه وسيعي درقلب و جان مصريها دارد تا جائيكه مؤذن اين مسجد در گفتگو با خبرگزاري كويت(كونا) اظهار داشت: قرنها پيش هنگاميكه امويها در مدينه خفقان ايجاد كرده بودند، حضرت زينب (س) قدوم مبارك خود را به سرزمين مصر گذاشت، زيرا شنيده بود كه مردم اين سرزمين به اهل بيت بسيار علاقمندند و به محض ورود ايشان جشنهايي نيز گرفته شد تا محبت خود رابه گونه اي ثابت كرده باشند، از آنزمان مردم هرسال از روستاها و نواحي مختلف به اين مسجد مي آيند، دعا مي خوانند، نذر مي كنند و براي شفاي بيماران خو به اين مطهره تمسك مي جويند. 

ازمساجد ديگر كه در قاهر ه وجود دارد مسجد" نفيسه" دختر حسن بن زيد بن علي بن ابي طالب است كه مردان سياست و هنرمند  از سالهاي گذشته علاقه و توجه ويژه اي به اين مسجد داشته اند و هر روز مردم به آنجا آمده و براي دستيابي به حاجاتشان دخيل مي بندند.

دكتر حسن فرحات استاد دانشگاه الازهر درگفتگو با كونا اعلام كرد: در مسجد " حضرت سكينه " دختر امام حسين (ع)، مردم احساس راحتي و آرامش مي كنند. اين مسجد به واقعه عاشورا بازمي گردد كه بعد از واقعه كربلاء حضرت سكينه به اين منطقه آمد، در خانه اي در نزديكي خانه عمه اش حضرت زينب (س) زندگي كرد و همانجا دفن شد و ارزش كنوني  اين مسجد به سبب وجود ضريح موجود در خانه اي است كه قرنها پيش در آن زندگي مي كرده است كه به اين مسجد منتقل شد.

دكتر فرحات با اشاره به منطقه " درب الاحمر" گفت: نمازگزاران تا سپيده صبح دركوچه اي كه حضرت زينب (س) سال 110 هجري  در آن قدم گذاشت، به خواندن قرآن مي پردازند، كه اينك اين منطقه داراي ضريح است.

دكتر فرحات در ادامه به ضريح حضرت رقيه اشاره كرد وگفت:  دراين منطقه با وجود اختلاف نظر مورخان كه برخي حضرت رقيه(س) را دختر پيامبر وبرخي دخترامام علي (ع) مي دانند، با اين حال مردم از اين منطقه تبرك مي جويند.

مصر مساجد و مقامهاي بسياري دارد كه مي توان به مقام" امام محمد باقر"، ضريح "كلثوم" دختر قاسم و نوادگان پيامبر(ص) اشاره كرد كه به مصر آمدند يا در آنجا دفن شدند و  يا حداقل مدتي در آنجا زندگي كردند.

کد خبر 244413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha