۲۵ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۲۵

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

اقتصاد نفتی و بچه پولداری در پژوهش هم رسوخ کرده است

اقتصاد نفتی و بچه پولداری در پژوهش هم رسوخ کرده است

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری عنوان کرد: اقتصاد نفتی و بچه پولداری در تمام بخش های زندگی ما از جمله پژوهش ها در کشور رسوخ پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در مراسم پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور از دغدغه های شخصی خود در معاونت علمی گفت: جهت‌گیری‌ها در حوزه پژوهشی مناسب است و در این راستا حرف های زیادی برای گفتن وجود دارد، ولی نیاز به تغییرات زیرساختی در حوزه پژوهشی داریم.

وی عنوان کرد: زمانی که پست معاونت علمی را پذیرفتم از خیلی ها شنیدم که از معاونت علمی و فناوری چیزی در نمی‌آید.

ستاری افزود: اقتصاد نفتی و بچه پولداری در تمام بخش های زندگی ما از جمله پژوهش ها در کشور رسوخ پیدا کرده است و بیشتر هزینه های پژوهشی و صنعتی بر پایه اقتصادی نفتی است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فکر می کنیم با نفت به همه چیز می رسیم که این اشتباه است، افزود: این اشتباه در حوزه پژوهش نمود پیدا کرده، ولی باید بدون اتکا به اقتصاد نفتی به پیشرفت برسیم و باید بر پایه مغز و تفکراتمان پیش برویم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه پژوهشی موفق بوده ایم، افزود: دلیل این موفقیت ها، فعالیت در حوزه اقتدار است.

ستاری اذعان داشت: دولت در مرز دانش هزینه می کند ولی تجاری سازی نباید بر عهده دولت باشد چراکه دولت محوریتی در این حوزه ندارد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت نمی تواند وارد تجاری سازی شود، افزود: ما باید تفکراتمان را در حوزه پژوهش تغییر دهیم و دانشگاه ها باید در حوزه تجاری سازی فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه بودجه دولت نباید در تجاری سازی خلق شود، اظهار داشت: دانشگاه ها باید درصدی از درآمدشان را از محصولات دانش بنیان دربیاورد.

به گفته ستاری، محروم ترین استان ها ۶۰ هزار دانشجو دارند و باید دانشگاه ها جزئی از تصمیم گیری های استاندار را انجام دهند و استان باید با تکیه بر دانشگاه ها فعالیت های خود را انجام دهد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه بزرگترین مساله ما در اقتصاد دانش بنیان پول نیست، فرهنگ است؛ چراکه پول آمدنی و جذب‌شدنی است و در معاونت علمی و فناوری این فرهنگ سازی جزئی از وظایف ما به‌شمار می رود.

وی گفت: تاکنون در حوزه شرکت های دانش بنیان موفق عمل کرده ایم. یکی از پایه های اصلی تغییر فرهنگ اقتصادی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی بوده است.

ستاری افزود: باید مکانیزم و دیدگاه های جدیدی داشته باشیم و به تقویت مراکز رشد، پارک ها و صنایع برسیم و صنعت همیشه باید به دنبال نوآوری پارک های دانش بنیان باشد تا محصولات دانش بنیان را صنعتی کند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در حوزه ثبت پتنت ضعیف هستیم، گفت: باید بر این موضوع تاکید داشته باشیم؛ چراکه از هر ۸۲۰ مقاله در کشور یک پتنت به ثبت می رسد.

ستاری خاطر نشان کرد: ما باید کاری کنیم که شیرینی و حلاوت پژوهش را مردم احساس کنند و باید متکی به «مغز» باشیم تا این اقتصاد را بچرخاند.

کد خبر 2444467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha