۲۸ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۴

اختتامیه آئین تجلیل از نوگلان حسینی؛

شهاب مرادی: دشمن پاکی فرزندان ما را هدف گرفته است

 شهاب مرادی: دشمن پاکی فرزندان ما را هدف گرفته است

حجت‌الاسلام شهاب مرادی در اختتامیه تجلیل از نوگلان حسینی گفت: علما، طلاب و مداحان نسل بعد ما باید بسیار وفادارتر، باسوادتر و غیرتمندتر باشند تا دشمن از حمله فرهنگی نا امید شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه هشتمین آیین تجلیل از نوگلان حسینی، مداحان دانش‌آموز شهر تهران با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، کفاش معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش، لاله افتخاری نماینده مجلس شورای اسلامی، پیرغلامان اهل‌بیت حاج علی آهی، حاج علی مشکینی، حاج‌یدالله بهتاش، حاج اکبر بازوبند، خرسندی رئیس کانون مداحان و شاعران آیینی کشور، سجاد نوروزی رئیس فرهنگسرای اندیشه، دانش‌آموزان و اولیای آنها صبح امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

رئیس فرهنگسرای اندیشه: رقابت 436 دانش آموز در آئین تجلیل از نوگلان حسینی

در ابتدای این جلسه سجاد نوروزی رئیس فرهنگسرای اندیشه به ارائه گزارشی از روند آزمون پرداخت و گفت: با فراخوان وزارت آموزش و پرورش بیش از 8 هزار نفر دانش‌آموز اعلام آمادگی کردند. با داوری مقدماتی در مدارس میزبان 436 نفر بودیم که 153 نفر در مقطع ابتدایی، 113 نفر در مقطع راهنمایی و 155 نفر در مقطع متوسطه شرکت کردند. از بین این دانش‌آموزان 18 نفر دانش‌آموز ابتدایی، 17 نفر راهنمایی و 21 دانش‌آموز متوسطه به مرحله نهایی راه یافتند و نفرات برگزیده در یک رقابت نزدیک انتخاب شدند.

نوروزی خاطرنشان کرد: به برکت خون شهیدان است که ما اینجاییم و از کودکی فرزندانمان آیین عشق را می‌آموزند تا در ادامه زندگی‌شان خدمتگذار سیدالشهدا(ع) باشند و در حرم ایشان بروند.

او صحبت‌های خود را با خواندن شعری به مناسبت شهادت امام حسن (ع) پایان داد.

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش: شیعه مظهر محبت و لطف و کرامت در طول تاریخ بوده است

در ادامه این مراسم کفاش، معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش در سخنانی گفت: مسلمانان بویژه شیعیان در کربلا بزرگترین قربانی عده‌ای بودند. امثال شهید مفتح و شهدای دیگر قربانی ددمنشی‌های دشمن دون هستند که هنوز خط سرخ شهادت وجود دارد. شیعه مظهر محبت و لطف و کرامت در طول تاریخ بوده است و صحنه‌های کربلا هر لحظه نشانی از صفا و صمیمیت و مقابله با افراطی‌گری است. امروزه در جهان این افراطی‌گری وجود دارد و نسلی از همان وحشی‌ها مظلومین عالم را آزار می‌دهند که راه مقابله با آنها پیوند با عاشورا و کربلا می‌باشد.

 معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این همایش مداحان دانش‌آموز کاشتن تخم محبت در دل نوجوانان است، کسی که اینگونه بزرگ شود در مقابله با همان افراطی‌گری عمل خواهد کرد. اخیرا از یکی از پیرغلامان اهل بیت(ع) یعنی حاج علی آهی مصاحبه‌ای را خواندم که در آن نکات ظریفی را گفته بود، من این متن را در قالب چند توصیه به فرزندان عرضه می‌کنم. مداحان باید از متون اصلی و دقیق استفاده کنند. ما تاکید می‌کنیم که مربیان متون دقیق و اشعار غنی را برای دانش‌آموزان استخراج کنند و از صحت و درستی آن اطمینان داشته باشند.

 وی افزود: سوق دادن بچه‌ها به متون اصلی کربلا که یادگار بزرگان ما است، وظیفه ما است. مقتل‌خوانی کار بزرگان دین و مراجع بوده که آنها نیز از منابع مشهور می‌خواندند. اکنون باید دانش‌آموزان را به مرثیه‌خوانی دعوت کنیم و مربیان و استادان این دانش‌آموزان بهتر است کتاب حماسه حسینی شهید مطهری را چندین بار بخوانند تا آفتی درگیر این جریان نشود.

کفاش ادامه داد: مدح و سنا خواست اهل بیت(ع) است و غیر. مدح شایسته کسانی است که عمر خود را معصومانه در راه خدا صرف کردند. دانش‌آموزانی که در این عرصه گام برمی‌دارند باید دقت کنند در برابر دیگران زبان نقد و البته نرم پیشه کنند. نباید گذاشت نادانان در این عرصه وارد شوند بلکه باید علم داشت. نوجوانان و جوانانی را باید تربیت کنیم که دانشمندی متعهد و با اخلاص باشند. سیاستمدار متدین و تاثیرگذار باشند و در کنار آن مداح اهل بیت باشند.  والدین جوانان را نیز توصیه می‌کنم که مراتب ترقی را طی کنند، برای مثال دکتر غفاری که واقعا شخصیت برجسته‌ای است خام اباعبدالله است.

برنامه‌های ویژه آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ دینی

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: باید همت کنیم تا دنیا بداند کسانی که پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) می‌روند متخصصان و متعهدانی هستند که به زیارت او می‌روند. ورود شما دانش‌آموزان در این عرصه خود برندگی است، همین که موفق شدید ذکر اباعبدالله بگویید پیروز هستید. در حقیقت در دستگاه اباعبدالله شکست معنی ندارد و هرکه در این عرصه وارد شد پیروز است.

وی در ادامه به برنامه‌های آموزش و پرورش برای ترویج فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: در آموزش و پرورش برای توصیه فرهنگ دینی بنا به صحبت مقام معظم رهبری، طرح انس با اهل بیت(ع) و انتشار کاب‌های 14 گانه اهل بیت را برای آشنایی دانش‌آموزان انجام دادیم و آن را به صورت فوق برنامه درسی قرار دادیم. در طرح حفظ موضوعی قرآن نیز به صورت آزمایشی در حال برگزاری آن هستیم. همچنین در حوزه طرح «احلی من العسل» حرکت در حال جمعی شدن است. جوانان در این عرصه ورود پیدا کنند و یک کار سطح بالا را رقم بزنند.

کفاش در پایان گفت: هشتمین آیین تجلیل از نوگلان حسینی در جهت کشف و پرورش استعداد بچه‌ها در دستور کار است. از کسانی که در این عرصه کار کردند و سرمایه‌گذاری نمودند تشکر می‌کنم چرا که کار کردن با نوجوانان بسیار جوابگو می‌باشد.

اگر نوحه پیچیده و متکی بر ترکیبات سخت باشد، پیشرفتی ندارد

در ادامه شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در سخنانی، گفت:  این برنامه بسیار خوب و سنت حسنه‌ای است که در سازمان فرهنگی هنری پایه‌گذاری شده است که یکی از کارکردهای جدی آن وسایل فرهنگی در آموزش و پرورش است. کسانی که گرایش به مداحی دارند باید بتوانند در مدرسه مداحی کنند. زمانی که 8 هزار نفر اعلام آمادگی می‌کنند یک ظرفیت است.

وی ادامه داد: باید بدانیم روضه‌خوانی در مسجد بازار چه اقتضایی دارد و در مدرسه چه اقتضایی دارد. مدرسه نوحه‌ای می‌خواهد که وقتی خوانده شد ساده باشد و همه بتوانند آن را تکرار کنند. اگر نوحه پیچیده و متکی بر ترکیبات سخت باشد، پیشرفتی ندارد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با توصیه‌ به نوجوانان اظهار کرد: یا در مسیر مداحی اهل‌بیت(ع) نیایید و یا اگر در این راه آمدید بیرون نروید چرا که بدبخت می‌شوید. آنهایی که از مداحی اهل بیت اعراض کردند و حتی با اینکه در مجلس حرام نرفتند یا در جنون مرده‌اند و یا در فقر مرده‌اند. اگر به در این خانه آمدید باید بمانید و بیرون نروید.

وی در پایان سخنان خود گفت: ما در جنگ فرهنگی هستیم. راهپیمایی اربعین سرمایه بسیار ارزشمندی است و باید این سرمایه‌ها را به کار ببندیم تا در برابر این جنگ فرهنگی پیروز شویم. دشمن خسته نمی‌شود و در راه دشمنی خود سرمایه‌گذاری می‌کند پس ما نیز باید سرمایه‌گذاری کنیم. علما، طلاب و نسل بعد ما باید بسیار وفادارتر، باسوادتر و غیرتمندتر باشند تا دشمن نا امید شود.

شهاب مرادی تصریح کرد:دشمن امروز پالایشگاه ما را هدف نگرفته است بلکه پاکی و معنویت فرزندان ما را در مدرسه هدف گرفته است و مثال آن تکنولوژی‌ها و امکاناتی است که به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد. قریب به 10 سال است که قاچاقچی‌های مشروبات الکلی محصولات شان از سوی آمریکا و اسرائیل بیمه می‌شود. مجلس امام حسین را جدی بگیرید، کلمه به کلمه‌ نوحه‌ای که در مدرسه خوانده می‌شود در تربیت فرزندان ما موثر است. امیدوارم این نهال 8 ساله تنومندتر شود.

در پایان این مراسم با حضور حجت‌الاسلام شهاب مرادی، پیرغلامان اهل‌بیت(ع)، مراسم تجلیل از مداحان دانش‌آموزان انجام شد.

کد خبر 2446268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha