به گزارش خبرنگار مهر، کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی با رویکرد ملی در سال 88 در کردستان تشکیل شد و اکنون بیش از یک سال است که به دلایل مختلفی هم چون عدم ابلاغ اساسنامه قانونی کانون، فعالیت آن متوقف شده و تاکنون حتی خبری مبنی بر برگزاری جلسات این کانون منتشر نشده است.
رئیس کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی کشوربر عهده استاندار کردستان است که اوایل امسال در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از برنامه های دولت در استان را رسمیت بخشیدن به این کانون ذکر کرد و گفت: از آنجا که یکی از مزیت های اقتصادی استان تولید توت فرنگی است لذا افزایش تولید این محصول مورد توجه است.
حال با گذشت بیش از یک سال از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید رییس سازمان جهاد کشاورزی و دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی درگفتگو با خبرنگار مهر خبر از تدوین اساسنامه جدید این کانون تاپایان امسال داد و گفت: فعالیت کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی کشور با اساسنامه و اعمال تغییرات جدید در آن تا پایان امسال باردیگر آغاز می شود.
کریم ذوالفقاری عنوان کرد: با تغییرات ایجاد شده در اساسنامه شاهد ایجاد تعادل در اعضای این کانون خواهیم بود و قطعا از توان و تخصص اساتید دانشگاه، مسئولان اجرایی و کشاورزان نمونه بهره گرفته خواهد شد.
وی اظهارداشت: توت فرنگی یکی از محصولات استراتژیک استان است و همواره توسعه آن هم از لحاظ سطح زیرکشت و هم تولید جزو اولویت های سازمان است.
رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد: طی برنامه ای پنج ساله که از سال زراعی 92 هم استارت آن زده شده است 30 تا 40 درصد سطح زیرکشت این محصول در استان افزایش پیدا می کند.
ذوالفقاری بیان کرد: اجرای ایستگاه های پمپاژ کشاورزی و توسعه کشت توت فرنگی در اراضی شیب دار و کم شیب در غرب استان از دیگر برنامه های ما است.
وی یکی از تلاش ها، اقدامات و اولویت های سازمان جهادکشاورزی کردستان را حفظ رتبه نخست تولید توت فرنگی استان در سطح کشور ذکر کرد و افزود: از آنجا که تولید توت فرنگی در کردستان سابقه تاریخی زیادتری نسبت به سایر استان های کشور دارد لذا کشاورزان این منطقه شناخت و آگاهی و تخصص بیشتری در راستای تولید این محصول دارند.
وی با بیان اینکه وجود استعداد و توانایی تولید توت فرنگی در کردستان برهمگان آشکاراست، اظهارداشت: با حمایت های دولت می توان اراضی مستعد کشت توت فرنگی در استان را شناسایی و توسعه دهیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان یکی از راه های رقابت با تولید توت فرنگی های گلخانه ای در سایر استان های کشور را افزایش سطح و کیفیت این محصول در استان خواند و گفت: آبیاری مناسب و مدیریت مزرعه از عوامل بسیار مهم در افزایش تولید و کیفیت محصول است که خوشبختانه این دو مورد در استان به خوبی اعمال شده و می شود.
ذوالفقاری اظهارداشت: تعداد زیادی از توت فرنگی کاران موفق و نمونه استان را فارغ التحصیلان بخش کشاورزی تشکیل داده اند و آنها با به کارگیری علم و تجربه در کنار هم توانسته اند میزان عملکرد در واحد سطح را ارتقا دهند.
نظر شما