به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که از مدتی پیش انتقادها به سیاست های مدیریت تئاتر کشور بالا گرفته بود ولی علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد به دلیل اینکه حسین طاهری را خودش برای مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی معرفی کرده بود، از وی حمایت می کرد ولی این حمایت ها هم کم کم جای خود را به برخی اختلاف ها داد.
حسین طاهری استعفای خود را نوشته و روز گذشته 3 دی ماه به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داده است. این اتفاق در حالی رخ داده که روند رسمی اینگونه است که استعفای هر مقام مسوول به مدیر بالادستی اش ارائه می شود. البته حکم طاهری ماه 10 سال گذشته توسط وزیر ارشاد صادر شده بود.
29 مهرماه بود که حسین طاهری از سوی معاون امور هنری وزیر ارشاد، به عنوان عضو هیات رسیدگی صدور پروانه موسسات هنری تک منظوره نیز منصوب شد و این نشان از این دارد که تا چند ماه پیش این اختلافات بالا نگرفته بود. طاهری در ایام نمایشگاه مطبوعات در گفتگو با خبرنگار مهر برای اولین بار به وجود برخی اختلاف نظرها بین او و معاون هنری اشاره کرد و البته گفت این امور طبیعی است.
از مدتی پیش شنیده می شد که قرارست مدیر کل هنرهای نمایشی تغییر کند که با تغییر و تحولات در سازمان سینمایی این زمزمه ها جدی تر شد.
هنوز واکنش رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال این نامه و کناره گیری اعلام نشده است.
متن کامل این نامه بدین شرح است:
«برادر گرامی جناب آقای دکتر علی جنتی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
با سلام و تحیّات
احتراماً از آنجا که احساس میشود سیاستهای دولت تدبیر و امید در معاونت امور هنری بهویژه در بخش هنرهای نمایشی به نحو مطلوبی تفسیر، تدوین، برنامهریزی و اجرا نمیشود، لازم میدانم که کنارهگیری خود را از مدیریت ادارهکل هنرهای نمایشی به دلایل زیر تقدیم حضور کنم:
1. عدم شفافیت بودجه و تخصیصهای ادارهکل هنرهای نمایشی
2. عدم شفافیت مجاری و نحوه هزینه کردن مبالغی که به هنرهای نمایشی تعلق میگیرد
3. ابهام در حیطه وظایف مدیریتی مدیرکل و دخالتهای بیجا، بدون اطلاع و بدون هماهنگی قبلی در امور در دست اقدام
4. عدم تخصیص بودجه حمایتی گروههای نمایشی که منجر به تشکیل نشدن شورای حمایت شده است
5. عدم تخصیص بودجه مصوب گروههای نمایشی شهرستانها
6. بهای بیش از حّد دادن به سیاستهای اقتصادی هنر و تلاش در جهت درآمدزا کردن هنر به هر قیمتی
7. بیتوجهی به خطمشی دیپلماسی فرهنگی دولت و عدم تخصیص بودجه که منجر به متوقف شدن تعاملات گروههای نمایشی در حوزه بینالملل شده است
8. عدم توجه به آثار و رویدادها و مناسبتهای دینی و ارزشی و عدم تخصیص بودجههای مصوب در این خصوص
9. اقدام به واگذاری سالنهای تحت اختیار به مؤسسات غیرحرفهای
10. فقدان سیاستگذاری صحیح رسانهای که امر خبررسانی هنر تئاتر را با مشکلات فراوانی روبهرو کرده است
در پایان با یادآوری این نکته که تاکنون ریالی از بودجه بزرگترین رویداد نمایشی کشور یعنی سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر پرداخت نشده است، آرزومندم فردی این مسئولیت را به عهده بگیرد که با سیاستهای اقتصادی معاونت امور هنری (اقتصاد هنر) و درآمدزا کردن تئاتر، همراه و همسو باشد.»
نظر شما