رضا زاهدی همزمان با افتتاح نمایشگاه آثار نقاشیخط خود در گالری آرتین مشهد، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آثار ارائه شده اش در نمایشگاه بیان کرد: آثار این نمایشگاه تلفیق خط و نقاشی است که تکنیک و تفکر خاص خود من است و از سال ۶۷ تا امروز با این تکنیک کار می کنم.
وی با بیان اینکه نقاشی و خط دو هنری هستند که مظلوم واقع شده اند ادامه داد: اگر می خواستم به تنهایی کار خط انجام دهم جلوه ای نداشت لذا خط و نقاشی را با هم تلفیق کردم که این کار باعث می شود تابلوها دیده شوند.
زاهدی افزود: کلمات "علی" و "بسم الله" کلمات مورد علاقه من می باشند که از آنها در خلق تابلوهایم استفاده کردم و از این طریق احساس درونی ام را بیرون می ریزم.
این هنرمند اظهار کرد: هنرمندان فیلم ساز اگر در فیلم هایشان از تابلوهای هنری استفاده کنند و به نحوی این آثار را به مردم معرفی کرده و نشان دهند تا ذائقه آنها پرورش یابد مردم نیز نسبت به این هنر آشنایی پیدا می کنند و متوجه می شوند لااقل باید در خانه هایشان باید از تابلوهای هنری استفاده کنند .
وی اضافه کرد: همچنین نقش دیگر را رسانه ها برعهده دارند و باید کاری کنند که فرهنگ سازی شود چون به راستی مردم با این هنر و نمایشگاه هنری بیگانه هستند و حتی در نمایشگاه قبلی ام در مشهد کسانی از من می پرسیدند آیا این آثار فروشی است؟
این پیشکسوت هنر نقاشی و خط، درباره سوابق هنری خود بیان کرد: بنده هشت سال در فرانسه زندگی می کردم و در آنجا نیز نمایشگاه های زیادی از جمله در یونسکو، سفارت ایران در فرانسه، خانه ایران، مرکز فرهنگی ایرانی و... دایر کردم که با استقبال خوبی مواجه شد.
هنر با مردم ایران مانوس نشده است
وی در باره استقبال مردم فرانسه از نمایشگاه آثار هنری اش تصریح کرد: استقبال در آنجا بسیار خوب است زیرا فرهنگ هنری مردم بسیار بالا است و آنها حتی در باره آثار نمایشگاه با من وارد بحث و گفتگو می شدند.
وی در ادامه افزود: در فرانسه به نحوی از طرف مردم بازخواست می شوی که چرا مثلا این رنگ را انتخاب کردی؟ یعنی در آنجا از طرف مردم نقد می شوی و این به خاطر این است که هنر با آنها مانوس شده است.
این استاد خط و نقاشی با گلایه از وضع اقتصادی هنرمندان گفت: به هنر و هنرمند نقاش و خطاط کم لطفی و کم توجهی می شود و به هنرمندان از نظر اقتصادی بهایی داده نمی شوند.
سخن گفتن با مسئولان در خصوص وضعیت هنرمندان به جایی نمی رسد
وی ادامه داد: البته این قشر به مسائل اقتصادی زیاد توجه نمی کنند اما درآمد ما مخصوصا هنرمندان نقاش کم است لذا حتی مثل سایر هنرمندان نمی توانیم مدیر برنامه داشته باشیم و باید خودمان کارهایمان را انجام دهیم.
زاهدی در ادامه صحبت های خود عنوان کرد: دوست داشتم نمایشگاهی در تهران داشت باشم زیرا تهران به علت مرکز بودن از نظر فروش و دیده شدن آثار بهتر است که تا امروز البته سه نمایشگاه در تهران داشته ام که به قول معروف تمام آثارم را جارو کردند و حتی یک اثر هم برای خودم باقی نماند.
این استاد هنر نقاشی ضمن بیان اینکه با مسئولین حرف خاصی ندارم اذعان کرد: هر چه گفتیم سخنمان به جایی نرسید و با اینکه هنرمندان از نظر مادی بسیار ضعیف هستند اما همچنان رسیدگی از جانب آنها کم است.
وی در انتها افزود: من الان هیچ شکایتی ندارم زیرا دیگر از من گذشته که بخواهم گلایه کنم؛ ولی مسئولین باید سعی کنند به جوان هایی که تازه وارد این هنرها می شوند بها دهند و حمایتشان کنند.
گفتنی است، نمایشگاه آثار هنر نقاشیخط رضا زاهدی تا یازدهم دی ماه ادامه خواهد داشت و از ساعت ۱۶ الی ۲۰ در محل نگارخانه آرتین واقع در خیابان احمدآباد، قائم ۸ پلاک ۵۸/۲ پذیرای مردم هنردوست مشهد است.
نظر شما