به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری ظهر امروز در اجلاس سراسری نماز در اهواز همه صاحبان توانایی در عرصه های هنر و ادبیات، تعلیم و تربیت، تحقیق و پژوهش، توسعه و سازندگی را به بهره گیری کامل از فرصتها برای تقویت فرهنگ نماز فرا خواند.
وی افزود: نماز در عرصه حیات فردی نردبان کمال و وسیله آرامش قلبها و دوری از خطاها است اما رسالت اصلی پرداختن به رازها و رمزهای این فریضه بزرگ در حیات اجتماعی است. جامعه ما امروز بیش از هر روز دیگر به این فریضه بزرگ و آثار حیاتبخش آن نیازمند است. در کوران دشواریها و در پیوستگی با مظاهر حیات مادی، نشیب و فرازهای دوران در هم تنیدگی مشکلات، تضاد و تعارض منافع و خواسته ها و درهم آمیختن حق و باطل، راستی و ناراستی، دین باوری و خودمداری، معیار اصیل نماز و شاخص برجسته آن وسیله تمیز سره از ناسره است.
جهانگیری عنوان كرد: نماز به عنوان فراز مهم عبادی ما مسلمانان چنین ظرفیت و موضوعیتی دارد که بتوانیم بر سر چگونگی اقامه آن در وجه فردی و اجتماعی از سطوح مختلف گفتگو کنیم. مسئله به تعبیر قرآنی آن برپاداشتن نماز است نه فقط خواندن آن، مسئله تاثیرگذاری برپایی نماز در دور کردن انسان و جامعه از فحشا و منکر است. مسئله تقویت و تحکیم وجه عبودیت انسان است و طبیعتاً در همه اینها علما و نخبگان، حکومت و مسئولان و جامعه و شهروندان دغدغه و مسئله مشترک و البته وظایف متفاوت دارند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح كرد: اگر انسان در معرض فساد و هوس و منفعت پرستی قرارگیرد، چون بی نهایت طلب است و حد توقف ندارد، به هیچ امکان مادی محدود نمی شود. فسادی که امروز دولت خود را در مبارزه با آن مسئول می بیند از همین زیاده خواهیها ، از همین نظارت گریزی ها، از همین توجیه کاری ها و به خود حق دادنها، از همین افزون طلبی ها نشات گرفته است. پس اگر نماز را از این زاویه ببینیم، میبینیم که برپایی آن چه قدر به سلامت و ارتقای اجتماع کمک میکند.
جهانگیری عنوان كرد: جای جای سرزمین ما باید رنگ خدایی داشته باشد و عطر نماز لحظه لحظه های حیات ما را معطر سازد. هر کس به هر میزان که می تواند باید در بروز و ظهور این سرچشمه پاکیها بکوشد. اینچنین بوده و ان شاءالله اینچنین خواهد بود و من نیز در این اجلاس همه صاحبان توانایی در عرصه های هنر و ادبیات، تعلیم و تربیت، تحقیق و پژوهش، توسعه و سازندگی را به بهره گیری کامل از فرصتها برای تقویت فرهنگ نماز دعوت می کنم.
وی تاكید كرد: همه دستگاه ها به تناسب صلاحیت ها و اختیاراتشان باید در اشاعه فرهنگ نماز تلاش کنند. دولت نیز پشتیبان این حرکتها خواهد بود و آئین نامه ای هم که به منظور سازماندهی بهتر مشارکت دستگاه های اجرایی و به پیشنهاد ستاد اقامه نماز به دولت ارائه شده بود در این دولت به تصویب رسیده و ابلاغ شده و راهنمای عمل همه دستگاه ها خواهد بود.
جهانگیری عنوان كرد: اینها و بسیاری از ارزش های اینچنینی است که وقتی در برخورداران از توانمندی های گوناگون جامعه رواج می یابد و نهادینه می شود، محیط را مستعد پذیرش ارزش های بیشتر می کند و تجلی حقیقی نماز و توسعه فرهنگ آن تحقق می یابد. میوه حکومت صالحان، نماز است. هرچه صالح تر باشیم، بیشتر به ساحت نماز ادای دین کرده ایم.بیش و پیش از آنکه کلام ما بتواند به اقامه نماز کمک کند، رفتار ایمانی و منطبق بر ارزش های والای قرآنی است که به توسعه و تقویت اقامه نماز منجر می شود.
معاون اول رئیس جمهوری در خصوص آئین نامه اقامه نماز نیز اظهار كرد: خوشبختانه ستاد نماز با همکاری دستگاهها و با نظارت نماینده رئیس جمهور از اسناد بالادستی، پیامهای مقام معظمرهبری، آئین نامه ها و وظایف ذاتی دستگاه ها، وظایف هر دستگاه را تعیین کرده و به صورت تفاهم نامه امضا می كنند. توصیه می کنم همه با حساسیت بیشتر و توفیق زیادتر پیگیری كنند تا قبل از پایان هر سال به دستگاه ها ابلاغ و مجموعه های استانی به وظیفه خود عمل كنند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت گروه های تروریستی در منطقه و به آشوب كشیدن آن عنوان كرد: در شرایطی كه كشورهای منطقه و به خصوص كشور همسایه ما عراق در تب این حوادث می سوزد، ایران كانون ثبات و اقتدار منطقه است.
وی ادامه داد: البته دشمنان توان دیدن این آرامش را ندارد و قصد دارند با توطئه های مختلف از جمله كاهش قیمت نفت و كاهش صادرات ایران برای كشورمان مشكل تراشی كنند ولی دولت با كارهای بزرگی كه انجام داده جلو این توطئه را گرفته كه نمونه آن كاهش تورم و بازگشت آرامش به بازار است.
جهانگیری با دفاع از دستاوردهای دولت یازدهم اظهار كرد: به نظر من این پسندیده نیست كه برخی های فقط انتقاد می كنند ولی زبان آنها برای دفاع از دستاوردهای بزرگی كه این دولت به دست آورده كوتاه است و به چرخش درنمی آید.
وی تاكید كرد: این دولت كارهای بزرگی انجام داده و باید قاطعانه از این فعالیت های دفاع كرد.
نظر شما