به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی امیری عصر چهارشنبه در همایش مشاورین امور روحانیت استانداران سراسر کشور که در تالار امام رضا (ع) استانداری قم برگزار شد، اظهار کرد: استانداران در استانها مسؤلیت اداره عمومی استانها را بر عهده دارند و نیز برنامههای اجرایی، سیاسی و به طور کل برنامه ریزی امور استانها را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه استاندار، نماینده دولت است، افزود: استانداران با پیشنهاد وزیرکشور و با رأی اعتماد هیئت دولت انتخاب میشوند و کلیه اختیارات دولت به موجب قوانین و مصوبات به استانداران تفویض میشود.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه مسؤلیت کلیه امور اجرایی در استانها بر عهده استانداران است، گفت: استانداران نیاز دارند تا در محل خدمت خود با شخصیتها، نخبگان و جریانهای فکری حاکم در استان ارتباط پیدا کنند و تعامل داشته باشند و این در مورد استانداران دولت تدبیر و امید استثنا نخواهد بود.
وی با بیان اینکه سیاست در ذات دولت است، تأکید کرد: استانداران باید مدیریتشان فرابخشی باشد و به عنوان پدر استان عمل کنند و در عمل دچار سیاسیت زدگی نشوند.
از همه جناحها در کابینه دولت تدبیر و امید وجود دارند
امیری تصریح کرد: با نگاه به کابینه دولت تدبیر و امید متوجه خواهیم شد این کابینه به نوعی برایند افکار سیاسی و اجتماعی در جامعه است و نمایندگان اقشار مختلف از اصولگرا، اعتدالگرا و اصلاح طلب در کابینه وجود دارند و به همین شکل مدیریتها در بخشهای پایین دستی نیز اینگونه است.
وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی ایران در این سه دهه گذشته هنگام وقوع مشکلات همه اقشار و کسانی که اعتقادی به نظام و رهبری دارند به صحنه آمدند همانگونه که جنگ تحمیلی با یک گرایش فکری خاصی اداره نشد.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه تجربه ثابت کرده است اداره کشور با یک گرایش خاص ممکن نخواهد بود، افزود: دولت تدبیر و امید این نگاه را دنبال میکند و استانداران که مجری سیاست دولت هستند نیاز دارند برای همه اهالی استان پدری کنند و با همه اقشار مختلف ارتباط برقرار کنند و از نقطه نظرات آنها استفاده کنند.
روحانیت شیعی نهادی مستقل است
وی اظهارکرد: روحانیت شیعی نهاد مستقلی است و لذا داوری و قضاوتش جانب دارانه نخواهد بود و بهترین تحلیلها و واقعیتها از اوضاع و احوال سیاسی را روحانیت انجام میدهند.
امیری عنوان کرد: برخلاف انقلابهایی که در طول قرنهای اخیر با مبنای مادی رخ داده است، انقلاب اسلامی ایران بر اساس مادیات نبوده و بر اساس بحثهای فرهنگی و اعتقادی شکل گرفت و به دنبال دینی رفته است که میتواند نجان بخش دنیا باشد.
وی با بیان اینکه به فرموده امام راحل انقلاب با دو راهبرد جمهوریت و اسلامیت شکل گرفت، گفت: بخش مربوط به اسلامیت را حوزههای علمیه شکل میدهند که محصول این حوزهها همین روحانیت است.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه روحانیت بخش تضمین کننده اسلامیت نظام است، افزود: دولت یکی از نیازمندیهایش ارتباط دو سویه بر اساس اعتقادات اسلامی با جامعه است و روحانیت در این ارتباط نقش مؤثری میتواند داشته باشد و اگر این ارتباط دوسویه و رابطهمند در استانها صورت نگیرد ضرر خواهیم کرد.
غفلت از سرمایه روحانیت جبران ناپذیر است
وی با بیان اینکه روحانیت در حل خصوصیترین مشکلات مردم میتواند نقش داشته باشد، اضافه کرد: روحانیت در بین خانوادههای متدین ایرانی نفوذ کلام دارد و مردم به آنان اعتماد دارند و غفلت از این سرمایه ضرر جبران ناپذیری را بوجود میآورد.
امیری تأکید کرد: دولت تدبیر و امید بر تکیه با نظرات روحانیت و مراجع تقلید به تحکیم پایههای نظام میپردازد و به این منظور بر اساس دستور وزیر کشور واحدهای مشاورین امور روحانیت استانداران شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه روحانیت با توجه به نفوذی که دارد میتواند در حل معضلات استانها نقش مؤثری را داشته باشد، گفت: به عنوان مثال در پدیده واگرایی خانوادگی که امروز ناهنجاریهایی را در جامعه ایجاد کرده است روحانیت میتواند بر مبنای اعتقادات اسلامی آن را سامان دهد و جلوی ناهنجاری را بگیرد.
نقش روحانیت در مقابله با افراطی گریهای سیاسی
قائم مقام وزیر کشور تصریح کرد: یک ضرورت امروز که جامعه روحانیت میتواند در مهار آن نقش اثر بخشی داشته باشد مبارزه نرم با پدیده افراطی گریهای سیاسی است که این پدیده نیروهای انسانی را به حاشیه میکشاند در حالی که لازمه توسعه کشور نیروی انسانی است.
وی مقابله با ضعف اجرایی دولتها، آموزشهای اجتماعی دینی، ترویج فرهنگ خود کنترلی و رعایت اخلاق و ادب در جامعه را از دیگر وظایف مشاورین استانداران در امور روحانیت دانست و گفت: از دید وزارت کشور روحانیت میتواند در تأمین امنیت و آرامش انتظامی و اجتماعی که از نیازهای اساسی کشور است نقش اساسی داشته باشد.
امیری از مشاورین استانداران سراسر کشور در امور روحانیت خواست تا در کار خود صداقت داشته باشند و به علما و ائمه جماعات احترام بگذارند.
وی گفت: به نقطه نظرات و پیشنهادات ائمه جماعات و خطبههای نمازهای جمعه توجه کنید و میانه روی، اعتدال گرایی و دور اندیشی را مد نظر داشته و با حفظ ارزشهای اعتقادی و دینی، خود را با شرایط استاندار و وزیر کشور وقف دهید.
قائم مقام وزیر کشور در پایان افزود: ضمن حفظ اصول و انسجام سازمانی و سیاستهای عمومی دولت تلاش کنید تا مسائل در حوزههای فرهنگی و مذهبی به مسائل اصلی استان تبدیل نشود.
نظر شما