به گزارش خبرنگار مهر، مسعود نصر آزادانی، ظهر پنجشنبه در حاشیه بررسی راهآهن غرب کشور(قطعه ملایر- کرمانشاه) از پیشرفت ۹۰ درصدی این قطعه خبرداد و گفت: در صورت تامین اعتبار طی چند ماه آینده قطعه ملایر- کرمانشاه راه آهن غرب کشور قابل بهرهبرداری خواهد بود.
راهآهن غرب کریدور اتصال شرق به غرب است
وی تصریح کرد: راهآهن غرب کشور با طول بیش از ۵۲۵ کیلومتر، حلقه اتصال کریدور شرق به غرب کشور است که با اتصال از ایستگاه سمنگان در شهر اراک آغاز و ضمن عبور از شهرهای ملایر، کنگاور، صحنه، کرمانشاه، اسلام آباد غرب، گیلانغرب، قصرشیرین و در نهایت خسروی به مرز عراق متصل میشود.
نصر آزادانی گفت: قطعه ابتدایی پروژه از اراک تا ملایر به طول ۹۰ کیلومتر بهرهبرداری رسیده است و عملیات اجرایی ملایر تا کرمانشاه توسط شرکت ایرانی در حال انجام است.
معاون توسعه راهآهن، بنادر و فرودگاههای شرکت حمل و نقل و زیرساخت کشور گفت: در قطعه ملایر- کرمانشاه - خسروی، ۲۶ ایستگاه طراحی شده است، هر کدام ازقطعات ملایر -کرمانشاه و کرمانشاه- خسروی دارای ۱۳ ایستگاه است. از ملایر تا خسروی نیز ۱۱ تونل به طول ۱۰ کیلومتر طراحی شده که بزرگترین آن تونل قلاجه به طول دو هزار و ۷۵۰ متر است.
وی تصریح کرد: مطالعات این پروژه از سال ۸۰ آغاز شده و فاز اول آن یعنی قطعه ملایر- کرمانشاه ازپیشرفت بالای ۹۰ درصد برخوردار است.
وی با بیان اینکه زیر سازی قطعه کرمانشاه – خسروی از پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی برخودار است گفت: پیمانکار ملایر- کرمانشاه جهاد نصر بوده که تنها به دلیل منابع مالی در پروژه توقف داشته است.
توسعه خطوط ریلی سیاست وزارت راه است
نصر آزادانی، توسعه خطوط ریلی کشور را یکی از سیاستهای اصلی وزارت راه و شهرسازی در رشد زیرساختهای حمل و نقل عنوان کرد.
وی گفت: راه آهن غرب محور توسعه استانهای غربی کشور چون استان مرکزی، همدان و کرمانشاه محسوب میشود.
معاون توسعه راهآهن، بنادر و فرودگاههای شرکت حمل و نقل و زیرساخت کشور گفت: فعالیتهای اجرایی این پروژه در حال انجام است و صعبالعبور بودن این مسیر ریلی و لزوم احداث تونلهای فراوان یکی از سختیهای پیش روی عملیات اجرایی است که در این راستا فعالیتها به نحو مطلوب در حال انجام است.
نصر آزادانی، گفت: ایستگاه فیروزان ۶۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا نیمه اول سال ۹۴ آماده بهرهبرداری است.
وی افزود: با اقدامات صورت گرفته تا ایستگاه فیروزان راه آهن غرب ریلگذاری شده است. فاینانس میتواند در تامین منابع مالی پروژه بسیار موثر باشد.
ایستگاه راه آهن کرمانشاه ۲۱ درصد پیشرفت دارد
نصر آزادانی تصریح کرد: فاز اول راه آهن غرب(ملایر- کرمانشاه) در ۵ قطعه انجام شده که قطعه ۵ الف و پنج ب و پنج تکمیلی هماکنون در دست اجراست و کار حفاری تونلها و ساخت پلها نیز تمام شده و تنها کار ساخت ۴۰۰ کیلومتر از تونل آران باقی مانده است.
وی همچنین در مورد ایستگاه راهآهن کرمانشاه نیز گفت: این ایستگاه بالغ بر ۸۳ هکتار تملک شده، در حالیکه ۳۰ هکتار نیز برای این ایستگاه کافی بود. این اراضی اضافه میتواند بهصورت مشارکتی در اختیار افراد و شرکتها برای ایجاد مراکز تجاری و رفاهی قرار گیرد. این ایستگاه از پیشرفت ۲۱ درصدی برخوردار است.
۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه کافی نیست
معاون ساخت و توسعه راهآهن، فرودگاه و بنادر با تاکید بر اینکه اتمام پروژه راهآهن غرب کشور در محدوده ملایر به کرمانشاه به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: قطعا با پیش بینی ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای سال آینده این پروژه تکمیل نخواهد شد و باید به فکر تامین منابع از محلهای دیگر بود.
۸۲ درصد مطالعات فاز دوم پروژه(کرمانشاه- خسروی) انجام شده است
وی افزود: ادامه مسیر ریلی از کرمانشاه تا خسروی، حدود ۳۰۰ کیلومتر است. پیمانکار این قطعه نیز قرارگاه خاتم است. روسازی این مسیر ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات زیرسازی نیز با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در حال انجام است.
نصرآزادانی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری و وزارت راه بر اتمام هر چه سریعتر این پروژه، گفت: این امر موجب شده تا مطالعات اولیه انجام شده و بازنگری مطالعات همزمان با کار اجرایی پروژه به پیش رود و در حال حاضر ۸۲ درصد کار مطالعاتی پروژه انجام شده است.
اولویت فاز دو تنها تا اسلامآباد غرب است
وی با بیان اینکه نگرش به اتمام پروژه راه آهن غرب کشور تا مرز خسروی باید جدی شود، افزود: برخی تردیدها در تکمیل این پروژه تا مرز خسروی وجود دارد که باید تغییر نگرش داده شود که کارهای پروژه هر چه سریعتر پیش رود. در حال حاضر اولویت پروژه تنها تا اسلامآباد غرب است.
نظر شما