۱۴ دی ۱۳۹۳، ۹:۳۴

اف 35 و باز هم ایراد فنی؛ خریداران تا 2019 منتظر باشند

اف 35 و باز هم ایراد فنی؛ خریداران تا 2019 منتظر باشند

بروز مشکلی جدید در پیشرفته ترین جنگنده در حال ساخت جهان موجب شده تا تحویل آن دست کم تا سال 2019 به تعویق افتد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جنگنده اف 35 که آمریکا مدعی است پیشرفته ترین جنگنده جهان است همچنان درگیر مشکلات فنی است و در جدیدترین مورد اعلام شده که آتشبارهای این جنگنده به دلیل مشکلات نرم افزاری قادر به کار کردن نیستند. 

پروژه ساخت جنگنده اف 35 به حدی برای آمریکا مهم است که این کشور برای تولید آن ناچار شده تا از چین نیز کمک بگیرد. در همین رابطه رویترز چندی پیش گزارش داده بود که پنتاگون به صورت مکرر از تحریم های اعمال شده علیه شرکت های چینی تولید کننده قطعات جنگنده چشم پوشی کرده است. این چشم پوشی برای زنده نگه داشتن پروژه 392 میلیارد دلاری ساخت جنگنده اف 35 انجام شده و بر اساس گزارش های موجود، آمریکا در سال های 2012 و 2013 اقدام به این کار کرده است. بر اساس اسناد موجود شرکت های نورثروپ گرومن و هانیول اینترنشنال مجوز وارد کردن قطعات مروبط به ساخت سیستم های راداری جنگنده اف 35 از چین را دریافت کرده اند.

تحویل جنگنده های اف 35 در حالی تا سال 2019 میلادی به تعویق افتاده که کشورهای زیادی اقدام به خرید آن کرده اند. 

نظر به هزینه های بالای پروژه ساخت جنگنده اف 35 که عمود پرواز بوده و سرعت آن به دو هزار کیلومتر در ساعت می رسد آمریکا مجبور به کمک گرفتن از چند کشور دیگر شده است از همین رو پس از ساخت و آزمایش این جگنده تعدادی از آنها در اختیار کشورهای کانادا، انگلیس، استرالیا، نروژ، ایتالیا، ترکیه، دانمارک و هلند قرار می گیرد که در ساخت آن به آمریکا کمک کرده اند.

جدیدترین هواپیمای نظامی آمریکا، جنگنده مشترک عمودپرواز F-۳۵ JSF است که هم اکنون در حال طراحی و ساخت به وسیله شرکت لاکهید مارتین است. این جنگنده طی یک برنامه مشترک توسط شرکتهای نورثروپ گرومن، بی‌ ای‌ ئی سیستمز، پرات اند ویتنی و رولزرویس ساخته می شود.

اف 35 جنگنده ای است چندمنظوره که برای عملیات هوا به زمین بهینه سازی شده و ماموریت هوا به هوا، اصولاً ماموریت ثانویه آن به شمار می آید. این هواپیما، در پاسخ به نیاز به هواپیمایی که قابلیت پرواز عمودی را داشته باشد، در مرحله طراحی قرار گرفت.

این هواپیما، بسته به موتوری که روی آن نصب می‌گردد، دارای بردی برابر ۱۲۰۰ هزار کیلومتر و حداکثر سرعتی معادل ۱٫۶ ماخ معادل ۱۹۳۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. این هواپیما، قادر است با بیشینه وزنی حدود ۲۲ تن عملیات برخاست یا تیک آف را انجام دهد. البته در گونه دریایی یا ناونشین این هواپیما، که مدل B یا C می‌تواند باشد، تغییراتی برای توانایی لندینگ یا نشست بر روی ناو از جمله بزرگتر کردن بالها و افزایش سطح فلپ‌ها و همچنین تغییراتی نیز در موتور آن انجام می شود.

این هواپیما، برای حمل تسلیحات خود از دو محفظه داخلی و چهار محفظه خارجی استفاده می‌کند. هر یک از محفظه‌ ها، قابلیت حمل دو موشک یا بمب یا هر سلاح دیگر را دارند و مقرهای خارجی نیز به همین ترتیب می‌توانند لود شوند. تقریباً در تمامی مدلهای این هواپیما، تسلیحات یکسانی به کار رفته و تغییرات تنها در قسمت راداری و سیستم های پیچیده برخاست و نشست صورت می‌پذیرد. از این جنگنده، تعداد بسیار فراوانی، یعنی حدود ۳۰۰۰ فروند سفارش داده شده که حدود ۱۷۰۰ فروند آن برای نیروی هوایی و بقیه برای نیروهای دریایی و ناوگان های آنان خواهد بود.

کد خبر 2455329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha