به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی ظهر یکشنبه در اولین همایش مجمع خادمین قرآن کریم در محل بنیاد پژوهش های اسلامی آستانقدس رضوی اظهار داشت: اکثر صنوف در کشور انجمن هایی دارند که این انجمن ها تحت حمایت صنف خود فعالیت هایی در راستای اهداف آن انجام می دهند، انجمن قرآن کریم در همین راستا و با تأخیر تشکیل شده است.
وی با بیان این که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اساسنامه این مجمع را تنظیم کرده است، افزود: این اساسنامه به صورت پیشنهادی ارائه شده و در آن هشت مجمع تخصصی پیش بینی شده که بر اساس تخصص حاضران تقسیم خواهد شد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاکله اولیه این مجمع را، این هشت گروه عنوان کرد و گفت: در این انجمن صندوق خادمان و نحوه حمایت از آن ها پیش بینی شده است.
وی با تأکید بر ضرورت تشکیلات مردمی که بتوانند در سطح عالی نیازهای قرآنی مردم را مرتفع سازد، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید تصمیم گرفته است انجمن ها و موسسات مردمی تأسیس و از آن ها حمایت کند.
حجت الاسلام حشمتی هدف برگزاری این همایش را تصمیم گیری برای تأسیس انجمن قرآن در چارچوب اساسنامه خواند و افزود: انتخاب افراد برای هیئت موسسین دیگر هدف ما از برگزاری این همایش است که این هیئت موسسین وظیفه دارند اقدامات لازم جهت ثبت این انجمن را انجام دهند.
وی با بیان این که مرکز اصلی انجمن قرآن کریم در تهران خواهد بود، اظهار داشت: انجمن خادمان قرآن موسسه ای فرهنگی است که به منظور توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی تأسیس می شود و هیچ گونه فعالیت تجاری، انتفاعی و سیاسی رسمی نخواهد داشت.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین هدف تشکیل این انجمن را ایجاد مجموعه ای فراگیر از عناصر جامعه قرآنی به منظور تعامل و هم اندیشی در زمینه های مختلف قرآنی معرفی کرد و گفت: تثبیت هویت فرهنگی و اجتماعی عناصر جامعه قرآنی و فراهم آوردن زمینه مشارکت فعال عناصر قرآنی در جهت توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی از دیگر اهداف تشکیل این مجمع است.
وی افزود: ایجاد انگیزه و بستر مناسب جهت رشد و ارتقاء اعضای مجمع و همچنین حمایت مادی و معنوی از خادمان قرآن کریم و فعالیت های قرآنی آنان، از دیگر اهداف این مجمع است.
حجت الاسلام حشمتی برخی فعالیت های این مجمع را برشمرد و گفت: ارائه مشاوره کارشناسی به دستگاه ها و نهادهای فعال در امور قرآنی و ایجاد ارتباط و هماهنگی با مراکز و مجامع قرآنی مشابه در داخل و خارج از کشور از فعالیت های این مجمع به شمار می رود.
وی شناسایی و معرفی خادمان نمونه قرآنی کشور در رشته های مختلف و تقدیر از آنان را از دیگر وظایف این مجمع عنوان کرد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ارزیابی و نقد و تحلیل فعالیت های قرآنی و اعلام مواضع انجمن، برگزاری نشست های فرهنگی، علمی و پژوهشی در زمینه های گوناگون قرآنی، تعیین و رده بندی سلسله مراتب علمی و هنری اعضای انجمن و دفاع از حقوق مادی و معنوی اعضا و تأسیس صندوق حمایت از خادمان قرآن از وظایف این انجمن خواهد بود.
یک هزارم بودجه ورزش برای حمایت از خادمان قرآن کافی است
در ادامه این همایش آیت الله علی اکبر قرشی، عضو مجلس خبرگان رهبری یکی از علل شکست اعراب در جنگ شش روزه با اسرائیل را عدم تمسک اعراب به قرآن عنوان کرد و اظهار داشت: در جنگ سی و سه روزه اسرائیل با حزب الله، جوانان حزبه الهی که قرآن بر جانشان نشسته بود، توانستند رژیم صهونیستی را شکست دهند.
وی با بیان این که اگر قرآن در جان بشر برود، اثر خود را می گذارد، افزود: برای ترویج قرآن و نماز در این مملکت هرکسی کار کند و هر مقدار هزینه صرف شود، کاملا به جاست.
عضو مجلس خبرگان رهبری قرآن را دوای درد ملت ایران دانست و تأکید کرد: کسانی که سنگ بیگانه را به سینه می زنند و در داخل و خارج از کشور برای نابودی انقلاب نقشه می کشند، پیشانی شان با مهر و زبانشان با قرآن آشنا نیست.
وی با بیان این که اگر یک هزارم بودجه ورزش صرف قرآن و خادمان قرآنی شود، واقعه عظیمی رخ خواهد داد، تصریح کرد: باید با خرید آثار فرهنگی خادمان قرآنی از آنها حمایت شود تا در تنگنا قرار نگیرند.
آیت الله قرشی به نقش پررنگ جوانان بسیجی در خنثی سازی فتنه ۸۸ اشاره کرد و گفت: موفقیت بسیجیان به این دلیل بود که قرآن در جانشان نفوذ کرده بود.
وی خاطرنشان ساخت: اگر در این مملکت قرآن و نماز ترویج شود، مشکلات آن حل خواهد شد.
نظر شما