به گزارش خبرنگار مهر، استان بوشهر دارای بیشترین نوار ساحلی کشور با خلیج فارس است که دارای سابقه طولانی در زمینه دریانوردی و تجارت دریایی است و هم اکنون نیز افراد زیادی از طریق بندر بوشهر مشغول به فعالیت هستند.
در سالهای اقدامات بسیار خوبی برای توسعه بندر بوشهر صورت گرفته است ولی افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر نیازمند اتخاذ تدابیر اساسی و اجرای زیرساختهای مناسب است که باید اعتبارات مورد نیاز این طرحها مصوب و تخصیص یابد.
جزیره نگین به عنوان یکی از مهمترین پس کرانههای بندر بوشهر میتواند نقش بسیار مهمی در توسعه فعالیتهای بندری بوشهر داشته باشد که مطالعات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است و باید اقدامات لازم برای اجرا و تحقق آن نیز انجام شود.
محدودیت فضای بندر بوشهر و عدم امکان توسعه آن
در حال حاضر با توجه به محدودیت فضای بندر بوشهر وعدم امکان توسعه و گسترش فیزیکی آن تنها فرصت توسعه سرمایهگذاری بندر بوشهر جزیره نگین است.
با توجه به اینکه مجتمع بندری نگین دارای مزایای منطقه ویژه اقتصادی بندری است، سرمایه گذاری درابعاد گوناگون در این مجتمع بندری افزایش مییابد.
مجتمع بندری نگین در مسیر کشتیرانی و مجاورت با مناطق صنعتی قرار دارد و این مجتمع بندری از نظر اقتصادی برای بندر بوشهر از درجه اهمیت ویژهای برخوردار است.
سه قرارداد بندری و تاسیساتی در مجتمع بندری نگین بوشهر به عنوان پسکرانه بندر بوشهر با بخش خصوصی منعقد شده است که شامل ایجاد پایانه کانتینری مجتمع بندری نگین، احداث پایانه مواد فله مایع با سرمایه گذاری و ایجاد نیروگاه برق بندر بوشهر است که از سال آینده آغاز میشوند.
توسعه بندر بوشهر در نگین در سفر رئیس جمهور مطالبه میشود
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: معرفی طرح توسعه بندر بوشهر در مجتمع نگین، مهم ترین خواسته این سازمان است که در حضور رئیس جمهور مطرح خواهد شد.
محمد راستاد اظهار داشت: با توجه به سفر قریب الوقوع رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به استان بوشهر، آمادگی خود را برای آغاز رسمی عملیات اجرائی مجتمع بندری نگین به ایشان اعلام می کنیم که در صورت موافقت وی با این طرح، افزایش ظرفیت بی نظیری در بوشهر محقق می شود که در توسعه بنادر استان نقش بسیار موثری خواهد داشت.
وی میانگین رسوب کانتینر در بندر بوشهر را کماکان بالا دانست و افزود: در صدد هستیم با استفاده از ابزارهای لازم، وضعیت بهبود رسوب را دنبال کنیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، افزایش میزان فعالیت درب خروج گمرک، ترانزیت کانتینر به منطقه ویژه اقتصادی شماره 2 بوشهر، همکاری با سازمان اموال تملیکی و انتقال برخی کانتینرهایی که زمان کانتینری آنان زیاد است به فضای دپوی مجتمع بندری نگین را از جمله اقدامات اخیر این سازمان برای بهبود وضعیت رسوب بندر بوشهر دانست.
راستاد افزود: هرچند این اقدامات در ایجاد شرایط مطلوب موثر نبوده اما در محوطه ها، شرایط را به وضعیت مطلوب می رسانیم.
استفاده از جزایر متعدد برای توسعه بندر بوشهر/ جزیره نگین کافی نیست
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: در حال حاضر میانگین رسوب کانتینر در بندر بوشهر 30 روز است که تلاش داریم این رقم به 15 روز برسد.
وی با بیان اینکه با توجه به رشد تخلیه و بارگیری در بنادر استان، تعداد کشتی ها نیز افزایش یافته است که عمده آنها کانتینربر و سپس حمل کننده مواد مایع فله هستند، ادامه داد: عمده حجم تخلیه و بارگیری ما را کشتی های اقیانوس پیما برای تردد بین المللی انجام می دهند.
این مسئول گفت: برای توسعه بندر بوشهر صرفا به بندر نگین نیاز نداریم بلکه این توسعه به جزایر دیگری ادامه خواهد داشت.
راستاد خاطرنشان کرد: تمام مصوبات سفرهای استانی دولت های قبل به بوشهر را تا امروز به انجام رسانده ایم و توسعه بندر بوشهر به سمت نگین و احداث زیربناها و روبناها در این جزیره هم در راستای تکمیل همان مصوبات است.
نظر شما