به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرید لطیفی پیش از ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی مدیریت بحران در استان کرمانشاه که با حضور فرمانداران و اعضای شورای مدیریت بحران استان کرمانشاه برگزار شد، بر تغییر و به روز رسانی روش های مدیریت بحران متناسب با پیشرفت جامعه تاکید کرد و گفت: یکی از روش های مدیریت بحران استفاده از نقشه برای انجام امور است که متاسفانه هنوز و پس از گذشت سال ها در کشور ما جا نیفتاده است.
روشهای ما در مدیریت بحران تغیری نکرده است/ ضرورت استفاده از روشهای نوین
وی با اشاره به حوادثی چون طبس، بم و... گفت: متاسفانه روشهای مدیریت بحران ما هیچ تغییری نکرده است و همانگونه که حوادث طبس و بم را مدیریت کردیم در حادثه ورزقان نیز عمل کرده و تغییری در روش های مدیریت ما اتفاق نیفتاده است و ما باید از مدیریت حوادث به صورت سنتی به سمت مدیریت مدرن پیش رویم.
بیتدبیری در زلزله ورزقان باعث تبعات ملی و جهانی شد
لطیفی، تدبیر و مدیریت صحیح در حوادث را از مهمترین ضروریات برشمرد و تاکید کرد: چنانچه در هنگام بروز حوادث عدم مدیریت به هنگام و صحیح اتفاق بیفتد شاهد بروز تبعات ملی و حتی بینالمللی خواهیم بود که متاسفانه در زلزله ورزقان ما شاهد این تبعات بودیم که به خاطر کم توجهی به یک اتفاق ملی و بین المللی تبدیل شد.
مردم باید آموزشهای لازم را ببینند/ بازماندگان اولین گروه حاضر در حادثه هستند
وی همچنین بر ضرورت آموزش به مردم نیز تاکید کرد و گفت: همواره اولین گروه حاضر در حادثه همان بازماندگان حوادث هستند که سعی دارند کسانی را که زیر آورا ماندهاند بیرون بکشند. بنابراین آموزش به این افراد نیز از ضروریات است تا قبل از حاضر شدن نیروهای امدادی در حادثه موجب آسیبزدن به افرادی که سعی در نجات آنها از زیر آوار دارند نشوند.
اولین آیتم مهم بعداز حادثه برآورد خسارات است
وی ارزیابی میزان خسارت حادثه را اولین آیتم مورد انتظار عنوان کرد و گفت: این محاسبه خسارات می تواند کمک زیادی به عملیات امداد و نجات بکند اما اگر برآورد درستی نداشته باشیم توقعات زیادی ایجاد میشود و یا امکان دارد نتوانیم نیاز واقعی مردم را برطرف کنیم.
لطیفی بر مدیریت رسانهها در شرایط بحران نیز تاکید کرد تا بتوانند اطلاعات درستی را به مردم و تصمیم گیرندگان منتقل کنند.
30 دقیقه اول 99 درصد احتمال نجات وجود دارد
وی زمان طلایی برای یک عملیات امداد و نجات را 24 ساعت اعلام کرد و گفت: در 30 دقیقه اول 99 درصد و در 24 ساعت اول 81 درصد احتمال نجات افراد وجد دارد.
پرهیز از ماشین آلات پرسر و صدا برا ی ساعات اول بحران
معاون سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه نباید در ساعات اولیه حوادثی چون زلزله از ماشین آلات پرسر و صدا برای آواربرداری استفاده کرد، گفت: در چنین شرایطی صدای افراد زیر آوار مانده به گوش نمیرسد و همچنین در اثر فعالیت این ماشین آلالت سنگین ممکن است آسیبهایی به افراد زیر آوار مانده وارد شود.
لطیفی افزود: همچنین مردم و مسئولین در ساعات اولیه باید تنها اقدام به امداد و نجات کوتاه مدت برای نجات افراد بکنند و وارد مرحله دوم که بازسازی و آوار برداری به وسیله ماشین آلات سنگین است نشوند، چرا که ممکن است اموال برخی از افراد که زیر آورا مانده (مانند اوراق هویتی و پول و طلا) در این بین از دست رود.
"لودر" مرگبارترین ماشین در شرایط بحران/ ضرورت داشتن جک دستی و کیسه هوا
معاون سازمان مدیریت بحران کشور، باب کت را یکی از ماشینآلات سنگین مناسب برای آوار برداری عنوان کرد و گفت: جرثقیل و بیل مکانیکی نیز برای آوار برداری کوتاه مدت مناسب است اما استفاده از لودر که یکی از خطرناکترین و مرگبارترین وسایل است و متاسفانه اغلب مسئولین در ساعات اولیه تقاضای استفاده از آن را دارند توصیه نمیشود.
وی استفاده از جک دستی و کیسه هوا را بهترین وسایل در ساعات اولیه آورا برداری عنوان کرد که باید در اختیار واحدهای امدادی باشد.
شرکتهای خصوصی حمل و نقل که تمکین نکنند برابر قانون مجازات میشوند
معاون مدیریت بحران کشور بر استفاده از ظرفیتهای موجود استانها در مواقع بحران تاکید کرد و گفت: فرمانداری ها می توانند با شرکتهای حمل و نقل و دارنده خودروهای سنگین برای مواقع بروز حادثه قراردادهایی را منعقد کرده و پس از انجام عملیات در حادثه هزینهها را بپردازند.
لطیفی تصریح کرد: شرکتهای خصوصی موظف به امضای این قرارداد هستند و چنانچه تمکین نکنند برابر قانون به مراجع قضایی معرفی و با آنها برخورد خواهد شد.
سازه فلزی کم خسارت ترین سازه در حوادث
معاون سازمان مدیریت بحران کشور در بخش دیگر بر شناخت سازههای ساختمانی استانها پیش از بروز حادثه تاکید کرد و گفت: نوع آوار برداری در هر سازه متفاوت است و باید آموزش داده شود.
وی افزود: در سازههای کنونی سازه های بتنی بیشترین خسارات و سازه های فلزی کم ترین خسارت را به دنبال خواهند داشت.
نظر شما