به گزارش خبرنگار مهر، رسول دیناروند، پیش از ظهر چهارشنبه در یازدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در یزد اظهار داشت: کنترل بهداشت قبل از ورود به بازار باید به کنترل پس از ورود و در هنگام عرضه منتقل شود زیرا این روش منسوخ و مربوط به ۲۰ سال پیش است.
وی تاکید کرد: فعالان اقتصادی امروز از ما سرعت عمل می خواهند و انتظار دارند مجوزهای آنها در سریعترین زمان ممکن صادر شود.
دیناروند همچنین با بیان اینکه کنترل در تولید نیز مشکلات خود را دارد و ممکن است مواد غذایی در چرخه پس از تولید دچار مشکلات بهداشتی شوند، بیان کرد: باید کنترل بهداشتی را به زمان عرضه منتقل کنیم تا علاوه بر تسریع در صدور مجوز برای واحدهای تولیدی، بهداشت و سلامت موادغذایی نیز بیشتر تضمین شود اما باید جدیت و پیگیری لازم در زمان کنترل در سطح عرضه نیز وجود داشته باشد.
وی، سلامت محوری را رکن اصلی کار در حوزه غذا و دارو دانست و افزود: باید تلاش کنیم با اجرای برنامه های مدون، میزان کالری، نمک، شکر و مواد آسیب رسان در کالاها را کاهش دهیم و اسید چرب ترانس را حذف کنیم.
دیناروند تاکید کرد: اکنون مردم و حتی نمایندگان آنها در مجلس ما را مورد سئوال قرار می دهند که چرا از ابتدا اجازه تولید به غذاهای آسیب رسان به سلامت داده می شود که باید پاسخگوی این سئوالات باشیم.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور تاکید کرد: همیشه نمی توان مصرف کالاهای آسیب رسان را حذب کرد بلکه باید با کاهش تبلیغات، افزایش قیمت این کالاها و اصلاح ذائقه مردم در این مسیر گام برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، سال ۹۳ را سالی مهم برای حوزه غذا دانست و اظهار داشت: امسال گرچه سالی پرچالش در این حوزه به لحاظ طرح مباحثی همچون روغن پالم، خمیر مرغ، برنج و آبلیموی تقلبی بود اما از آن سربلند بیرون آمدیم.
دیناروند با تاکید بر اینکه مردم هنوز در حوزه غذا نیاز به اطلاع رسانی از سوی ما دارند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائلی که برای ما روشن است، برای مردم و رسانه ها مبهم است و هنوز کارهای بسیاری در حوزه اطلاع رسانی باید انجام دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به مباحث مطرح شده در زمینه روغن پالم تاکید کرد: سازمان غذا و دارو همچنان در این زمینه باید شفاف سازی لازم را انجام دهد تا این امر در هیاهوی رسانه ای گم نشود و فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در این زمینه باید ادامه پیدا کند.
دیناروند با حساس خواندن شرایط سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ما از یک سو با سلامت مردم و از سوی دیگر با اقتصاد بخش خصوصی مواجه هستیم و باید مراقب باشیم با اعتدال در این مسیر حرکت کرده و از هرگونه افراط و تفریط و جنجال در این راستا پرهیز کنیم.
یازدهمین گردهمایی معاونان غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به مدت دو روز در یزد برگزار خواهد شد.
نظر شما