علی خادمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کارخانه فرآوری انجیر که در شهرستان پلدختر به عنوان قطب تولید زودرس ترین انجیر ایران احداث شده با ظرفیت سالانه پنج هزار تن آغاز به کار خواهد کرد.
وی افزود: این کارخانه در فاز اول ۶ محصول تولید می کند که شامل مربای انجیر، شربت انجیر، مارمالت انجیر، سرکه انجیر، عرق برگ انجیر و ترشی انجیر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر گفت: اشتغال زایی کارخانه فرآوری انجیر لرستان به صورت مستقیم بیش از ۴۰ نفر خواهد بود.
خادمی ایجاد این کارخانه را یکی از ضروریات و نیازهای بخش کشاورزی شهرستان پلدختر دانست و افزود: احداث این کارخانه جزو مطالبات به حق انجیر کاران این شهرستان است.
وی گفت: هم اکنون این شهرستان بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار باغات انجیر دارد که سالانه به طور متوسط بیش از ۲۰ هزار تن محصول انجیر از این سطح برداشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر افزود: با بهره برداری از این کارخانه شاهد توسعه باغات انجیر در سال های آینده، جلوگیری از افت شدید قیمت محصول در زمان برداشت و جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان به علت افت قیمت خواهیم بود.
خادمی تصریح کرد: با فرآوری انجیر می توان محصول تولیدی در این کارخانه را به کشورهای دیگر صادر و انجیر پلدختر را به سایر نقاط دنیا معرفی کرد.
وی گفت: قدرت ماندگاری محصولات فرآوری شده بسیار بیشتر است و می توان انجیر را فرآوری و در طول سال از آن استفاده کرد.
بنابر این گزارش پلدختر در استان لرستان به عنوان قطب انجیر سیاه ایران میزبان تولید زودرس ترین انجیر جهان است، موضوعی که می تواند باغداران این منطقه را به سود خوبی برساند اما متاسفانه هر سال به دلیل نبود صنایع بسته بندی و فرآوری و عدم خرید تضمینی، دلالان و واسطه ها زودتر از همه سراغ این محصول می روند.
انجیر سیاه پلدختر سه تا چهار هفته زودتر از انجیر سایر نقاط دنیا به بازار عرضه می شود که در راستای بهره مندی از این ظرفی جهاد کشاورزی پلدختر با پرداخت تسهیلات به یک سرمایه گذار بخش خصوصی نسبت به احداث کارخانه فرآوری انجیر اقدام کرده است.
شهرستان پلدختر بزرگترین کلونی تولید انجیر سیاه در کشور بوده که با تولید بیش از ۱۵درصد انجیر کشور به تنهایی از بزرگترین قطب های تولید این محصول محسوب می شود.
نظر شما