به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه نخستین گردهم آیی بین المللی سینمای مستند و باستان شناسی عصر روز گذشته چهارشنبه 17 دیماه با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، سید محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اهدای لوح تقدیر به مستندسازان و باستان شناسان در موزه ملی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم از فیلم مستند «گفتم این جام جهان بین» آخرین ساخته محمدرضا اصلانی که نسخه جدیدی از مستند تحسینشده «جام حسنلو» است، رونمایی شد و پس از آن آیین اختتامیه این گردهمآیی، با اجرای شهرام درخشان آغاز شد.
سید محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در بخشی از این مراسم با اشاره به تلاش برگزار کنندگان این مراسم گفت: از همه دوستانی که با سعی و تلاش مجدانه باعث شدند سه روز محترم را با هم سپری کنیم سپاسگزارم. آقای سید محمد بهشتی که همیشه منشع خیر هستند، آقای حسن طالبیان که هر جا بودند بیشترین ارتباط را با سینمای مستند برقرار رکدند و خانم گرجی و زحماتشان در موزه ملی.
وی ادامه داد: سینمای مستند و باستان شناسی ایران دو یار قدیمی هستند که با غفلت روزگار از هم دور ماندند. ضرورت های بسیاری وجود دارد که باستان شناس را نیازمند حضور مستندسازان می کند و برعکس. اگر به لحظه ای که ایده کاوش باستان شناسانه شکل می گیرد، دقت کنیم می بینیم که جستجوی خیال انگیزی پدید می آید که جزو عناصر اصلی سینمای مستند است.
طباطبایی نژاد عنوان کرد: یک کاوش باستان شناسی زمانی به نتیجه می رسد که به قله قطعیت نزدیک شده باشد و برای رسیدن به آن باید علل بسیاری از اما و اگرها را پشت سر بگذارد. مستندساز باید آینه دار واقعیت باشد. هیچ وسیله ای به زیبایی سینمای مستند نمی تواند پرده واقعیت را کنار بگذارد و نور را به حقیقت بتاباند.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پایان صحبت های خود گفت: مجاورت مستند و باستان شناسی دیر اتفاق افتاد اما خوشحالم که بالاخره انجام شد. در پایان از علیرضا قاسم خان و پژمان مظاهری پور سپاسگزارم و این نوید را می دهم که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از ۱۰ فیلم مستند با موضوع باستان شناسی حمایت می کند.
بیانیه هیات علمی نخستین گردهمایی سینمای مستند و باستان شناسی توسط علیرضا قاسم خان قرائت شد و پس از آن حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی درباره این گردهمایی گفت: با برگزاری این مراسم مستندسازان فرصت مرور تاریخ با شکوه ملت بزرگ را فراهم می کنند. برگزاری این همایش ها تنها فرهنگی، هنری و سینمایی نیست بلکه بازگشت به خویشتن خویش است. اگر می خواهیم هویت مان را پیدا کنیم باید از کوچه های میراث فرهنگی عبور کنیم. از موزه ملی و پژوهشگاه میراث فرهنگی که امکان برگزاری این همایش را فراهم کردند، سپاسگزام.
وی خطاب به باستان شناسان ادامه داد: هیچ تشریفات و دیوان سالاری ای در برگزاری این گونه همایش ها وجود ندارد. ما از روز اول حضورمان در سازمان سینمایی دستمان را به سمت تمام ارگان ها و نهادها دراز کردیم. ما می خواهیم با شما بدون تفاهم نامه و کاغذ همکاری کنیم و برای این کار تنها اراده داشتن کافی است.
ایوبی با تاکید بر نمایش تاریخ از دریچه سینما متذکر شد: کسانی که فکر می کنند جای تاریخ در کتاب هاست، اشتباه می کنند. تاریخ را باید با تصاویر نمایش داد و خوشبختانه ما گنجینه عظیمی از تاریخ کشورمان داریم. کشورهای دیگر برای خود تاریخ می آفرینند، می خرند و جعل می کنند اما ما به راحتی از کنار آن می گذریم. اگر می خواهید جوانان ایران به خویشتن خویش بازگردند راهی جز بازگشت به تاریخ ندارید.
رئیس سازمان سینمایی با یادآوری قدمت تاریخ ایران، عنوان کرد: کسانی که به برترین موزه های جهان سر زده اند می توانند شهادت دهند که اعداد تاریخ ایران با کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست. جا دارد به خاطر در اختیار داشتن این تاریخ بشری به خودمان ببالیم. ما موظف هستیم از طرف فرزندان آدم از میراثی که در اختیار داریم پاسداری کنیم. زبان گویای سینما و هنرمندان برای نمایش این تاریخ به مردم آماده اند. خطاب به میراث فرهنگی می گویم، سینما بدون لکنت سخن می گوید و اگر دغدغه حفظ میراث فرهنگی و تاریخی دارید، از سینما کمک بگیرید. اگر می خواهید مردم ایران نسبت به میراث فرهنگی کشورشان آگاه شوند، سینما بهترین راه است و می دانید که مردم نیز بهتر از هر کسی می توانند این میراث را حفظ کنند.
وی در پایان گفت: سینما به گویاترین و شنیدنی ترین زبان می تواند این میراث ماندگار را حفظ کند. ما از همین جا آمادگی خود را برای برگزاری این همایش در سال های آینده اعلام می کنیم. نگران برگزاری تعداد زیاد جشنواره ها هم نباشید، این تعداد متناسب با فرهنگ، هنر و تاریخ ایران است و باید بیش از این ها نیز باشد.
نظر شما