به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین که در سالن همایش شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد، ضمن تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع)، گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که این جشنواره مهم و فاخر را پایه ریزی کرده و یکی از اساسیترین مفاهیم دینی به میدان آوردند تقدیر میکنم.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: من معتقدم که گاهی اوقات هنرمندان در دریافت حقایق و معارف دست کمی از عارفان ندارند و نباید از این مسئله غفلت داشته باشیم.
بهترین، کوتاهترین و مؤثرترین راه برای ارتباط با خدا نماز است
وی ضمن بیان اینکه باید برای جامعه روشن کنیم بهترین، کوتاهترین، محکمترین و مؤثرترین راه برای ارتباط با خداوند نماز است، افزود: این مطلب برای تمام طبقات جامعه باید روشن بشود و هیچ مصداقی برای ذکر خدا بالاتر از نماز وجود ندارد.
آیت الله فاضل لنکرانی خطاب به هنرمندان گفت: سوژههای دینی و قرآنی زیادی وجود دارد که میتوان آنها را به تصویر کشید، مانند آیه «أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» که میتوانید آن را در قالب تصویر برای مخاطبان عام خود مطرح کنید.
وی با اشاره به اینکه بزرگان ما با نماز بسیاری از مشکلات علمی را نیز حل میکردند، افزود: به غیر از یک سری مسائل بسیار عرفانی که وجود دارد ما بقی مسائل مربوط به نماز را میشود به تصویرکشید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان این مورد که امروز بسیاری از سرمایه مردم صرف روانشانسیهای کاذب و مشاورههای خلاف واقع میشود، توضیح داد: بسیاری از مردم هنگام مشکل ابتدا به سراغ این گونه موارد میروند در حالی که خدا بالاترین مشاور است.
وی اظهار کرد: اگر تعابیر نماز در قالب تصویر منتقل بشود اطمینان را به جامعه تزریق میکند و باید در بحثهای تفسیری و علمی این موضوع کار بشود تا بسیاری از ابعاد علمی آن گشوده شود.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه با نگاه در زندگی مجرمین بزرگ در دادگستریها متوجه خواهیم شد که آنها اهل مسجد و نماز نیستند، گفت: در نماز چه حقیقتی وجود دارد که نمیگذارد انسان به سراغ فحشا و منکر برود.
اگر دو برابر تولیدات هالیوود هم فیلم بسازیم به نتیجه نخواهیم رسید
وی با این سؤال که چه عاملی میتواند جامعه امروز را با وجود ماهوارهها و فضای مجازی به عنوان یک عامل تضمین کننده حفظ نماید، توضیح داد: اگر دو برابر تولیدات هالیوود فیلم بسازیم و در فضای مجازی ورود پیدا کنیم با وجود تأثیرات جزئی که دارد اما به نتیجه نخواهیم رسید و آنچه تضمین کننده است این است که افراد در اسلام را به گونهای تربیت کنیم که با وجود قدرتی که دارند ولی خود را همیشه در محضر خداوند ببینند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در باب نماز عنوان کرد: فردی که اهل نماز نیست هیچ مانعی را برای انجام کار ناشایست نمیبیند و لذا حاضر میشود تا به هر فساد، اختلاس و ظلمی دست بزند.
وی در روایتی از امام حسن عسگری(ع) گفت: رسیدن به خدا یک سفر است و این فقط با نماز و آن هم نماز شب واقع میشود و لذا باید ذهن جوانان را به این سفر معطوف نماییم که سفر حقیقی چیست و مسافر واقعی کیست و آن را در قالب فیلم به تصویر بکشیم.
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی با بیان اینکه جوهره هنر زمانی شکوفا میشود که در خدمت دین قرار بگیرد، تصریح کرد: اگر فیلم در خدمت دین قرار بگیرد افق و دایره آن گسترده میشود و ارزش پیدا میکند.
وی «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ» را از دیگر سوژههایی برشمرد که میتوان آن را در قالب فیلم به تصویر کشید و افزود: باید به نماز بیشتر پرداخته شود چرا که در روز قیامت اگر نماز ما در درگاه خداوند قبول شود ما بقی اعمال ما نیز قبول خواهد شد.
این استاد حوزه با بیان اینکه باید نماز را برای خدا خواند و آز آن لذت برد، اظهار کرد: اینکه یک هنرمند توقع دارد تا مخاطبان زیادی به هنر او توجه کنند این مسئله در نماز ریشه دارد چرا که اگر انسان این هنر را داشته باشد تا با خدای خود درست ارتباط برقرار کند خداوند قلوب مردم را متوجه او میکند.
وی با تأکید بر اینکه در نماز مفاهیم بلندی وجود دارد، افزود: هنرمندان خوب است علاوه بر اطلاعات هنری خود با نماز بیشتر انس پیدا کنند و به آن اهمیت داده و آن را به تصویر بکشند.
هنوز در عرصه سینما در گام اول قرار داریم
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه در دهههای اخیر بعد از انقلاب تحولی در سینمای کشور احساس میکنیم، گفت: اکنون چهرههای معتقد و علاقهمند را در سینما میبینیم که با هنر واقعی به میدان آمدهاند و حقایقی که در معارف ما وجود دارد را در قاب سینما و تلوزیون به مردم عرضه میکنند.
وی بیان کرد: با همه توصیفات هنوز در این عرصه در گام اول هستیم و هم حوزه و هم اصحاب هنر باید یک ارتباط تنگاتنگ با هم داشته باشند باشد تا آن هنر ارزشمندی که خدا میپسندد عرضه بشود.
نظر شما