۴ دی ۱۳۸۴، ۱۰:۳۶

/ گزارش اختصاصي دين /

يكصد سال پيش اسلام وارد لائوس شد

يكصد سال پيش اسلام وارد لائوس شد

بيش از يكصد سال است كه مسلمانان تاجر چيني، به منظور فعاليتهاي تجاري به سرزمين لائوس مهاجرت كرده و در آنجا ساكن شدند .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه" مهر"، لائوس از كشورهاي جنوب شرقي آسيا به شمار مي رود و مساحت آن به بيش از 236 هزار كيلومتر مربع مي رسد و جمعيت آن نيز حدود 4 ميليون نفر است.

در جنگ سالهاي 1940 و 1975 گروه زيادي از مسلمانان به اين كشور مهاجرت و برخي ازمردمان لائوس آنجا را ترك كردند.

مسلمانان در پايتخت اين كشور " وين تيان" متمركز شده و مسجد جامعي را در آنجا تأسيس كرده و بر ديوارهاي آن نوشته هايي  به زبان "تاميل " به جا گذاشتند.( تاميل يكي از زبانهاي كلاسيك است كه هجدهمين زبان تكلم در دنيا محسوب مي شود.)

بيشتر مسلماناني كه در اين كشور زندگي مي كنند اهل هند هستند و يا از كشورهاي ديگر به اين سرزمين وارد شده اند.

تعداد مسلمانان در كشور مذكور به 1000  نفر مي رسد و بيشتر از لائوس، چين، پاكستان و تاميل هستند.

مسلمانان در لائوس كار تجارت و خدمات تجاري و نساجي را به عهده دارند؛ آنها  شوراي اسلامي در "وين تيان" پايتخت اين كشور نيز دارند و به مسائل اقليت مسلمان اين كشور رسيدگي مي كنند.

همچنين مسجدي كه مسلمانان هندي آنرا بنا كردند به همراه  دو مسجد ديگر و مدارس اسلامي نيز در اين كشور به منظور انجام فرايض الهي اين اقليت وجود دارد.

لائوس داراي مردماني شاد بوده و دزدي و تجاوز به حقوق ديگران و مفاسد اجتماعي كمتر در ميان آنها به چشم مي خورد.

دين رسمي در اين كشور بودايي و مسيحي است و البته مذهب بوديسم جايگاه ثابتي پيدا كرده است و تعداد مسلمانان در اين كشور در اقليت است؛ پس از سلطه كمونيستها در لائوس مذاهب اهميت خود را از دست داده اند و فعاليتهاي شخصي مذهبي كماكان ادامه داشته است و مردم به اصول و اعتقادات خود پايبند هستند.

از مشكلاتي كه براي اين اقليت وجود دارد عدم وجود مركز و شورايي منسجم به منظور اشاعه دين اسلام و تبيين جايگاه اين دين است؛ به طوري كه مسلمانان امور ديني ر ا به صورت محدود مي شناسند و آنها خواهان انجام امور ديني و موازين اين دين به طور وسيع هستند.

از ديگر مشكلات آنها كمبود كتابهاي ديني و اسلامي است و نياز به كتاب يا مطبوعات و يا بروشورهايي به زبان محلي به شدت احساس مي شود، از سوي ديگر آنها خواهان تحقيقات ديني و اسلامي هستند، اما هيچ ارگان و گروهي از آنها حمايت نمي كند و با علاقمندان اين تحقيقات همكاري نمي كند.

کد خبر 246489

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha