به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله جعفر سبحانی شامگاه پنجشنبه در دیدار وزیر اقتصاد و امور دارایی با تأکید بر اینکه دنیا در اسلام آرمان نیست، گفت: اسلام دنیا را وسیله و راه ارتباطی دستیابی به آخرت قرار داده است.
وی با تصریح این مطلب که برای اسلام، دنیا به عنوان وسیله تعالی بشر بسیار مهم و حیاتی است، گفت: هرچند در اسلام علم اقتصاد نداریم اما مسائل اقتصادی در اسلام جایگاه ویژهای دارد.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه مولفههای اقتصادی با گذر زمان و تغییر شرایط عوض میشود، گفت: اقتصاد علمی است که نیاز مبرم به برنامه ریزی و خلاقیت بشری دارد.
بیشتر احکام فقهی اسلام جنبه اقتصادی دارد
آیت الله سبحانی با تاکید بر اینکه نباید کشوری مانند ایران با این همه امکانات و شرایط مطلوب جغرافیایی وارد کننده مایحتاج ضروری مردم باشد، گفت: بر اساس آیات و روایات هر شخصی که با وجود وفور نعمتها و فرصتها وابسته به دیگران باشد از رحمت خدا دور است.
وی وابستگی در نیازهای حیاتی کشور را نامطلوب ارزیاب کرد و گفت: اسلام هر چیزی را که به ضرر منافع جامعه باشد حرام اعلام کرده است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه اسلام یک دین اجتماعی و اقتصادی است، گفت: اکثر احکام و مسائل فقهی اسلام مبتنی بر نیازهای مهم اقتصادی جامعه است.
وی با تصریح به این مطلب که اسلام یک دین میانه رو و اقتصادی است، گفت: در بسیاری منابع اصیل دینی تأکید شده است که نباید دنیا را دست کم و سست بگیریم.
اسلام نماد میانه روی در دنیا و آخرت است
آیت الله سبحانی با اشاره به اینکه باید بستر درآمدهای سالم را در میان مردم ترویج کنیم، گفت: اگر اصول اساسی اسلام در اقتصاد کشور جاری شود شاهد رشد و شکوفایی سالم اقتصاد خواهیم بود.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه دین اسلام دنیاگرایی یهودیت و رهبانیت مسیحیت قدیم را قبول ندارد، افزود: آیه شریفه «ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه» شعار اصلی اسلام راجع به دنیا و آخرت است.
وی با بیان اینکه نباید با پیروی از اقتصاد غربی که دنبال سوداگری است باشیم، گفت: باید کاری کنیم که کشور از لحاظ اقتصادی خودکفا باشد و به بیگانگان زیاده طلب وابسته نباشد.
نظر شما