۲۷ دی ۱۳۹۳، ۸:۳۲

مهر گزارش می دهد/

غول بیکاری همچنان در ایلام جولان می دهد/ نرخ ۱۸ درصدی بیکاری در استان

غول بیکاری همچنان در ایلام جولان می دهد/ نرخ ۱۸ درصدی بیکاری در استان

ایلام- استان ۵۵۰ هزار نفری ایلام همچنان با مشکل بیکاری دست به گریبان است به طوری که این استان طبق آخرین آمارها با نرخ بیکاری ۱۸ درصد جزو سه تا ۵ استان اول کشور در این زمینه قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، ایلام استانی کوچک در غرب ایران است که به رغم داشتن ظرفیت های فراوان هنوز چهره محرومیت به طور کامل از آن زدوده نشده و متاسفانه در دولتهای گذشته برنامه ریزی مشخص و مناسبی برای حل مشکلات و توسعه استان صورت نگرفته است.

بیکاری از جمله مشکلاتی است که این استان به رغم کوچک بودن و داشتن ظرفیتهای بزرگ همچنان با آن درگیر است به طوری که در میان ۵ استان اول کشور در زمینه بیکاری قرار دارد.

دولت های مختلف در حل بیکاری ایلام موفق عمل نکرده اند

هر یک از دولتها در سالهای گذشته نسخه ای برای بیکاری استان پیچیدند، بعضی از دولتها روی کشاورزی و دامداری، بعضی دیگر روی صنعت نفت و گاز استان و ...برنامه ریزی کردند که متاسفانه تاکنون این برنامه ها موفق به حل مشکل بیکاری این استان کوچک نشده است.

در دولت جدید نیز که مسئولان ارشد استان روی حضور سرمایه گذاران و اجرای طرحهای مختلف توسط بخش خصوصی تکیه کرده اند  هنوز مشکل بیکاری استان باقی است و جوانان استان دست به مهاجرت به دیگر نقاط کشور می زنند.

بیکاری اشتغال جمعیت مردم تهران شغل افزایش جمعیت

طبق آخرین آمارها استان ایلام دارای ۳۵ هزار نفر بیکار و ۱۵۶ هزار نفر شاغل است که با حساب جمعیت ۵۵۰ هزار نفری استان نرخ بیکاری استان ۱۸ درصد می شود.

جوانان ایلام بیشتر دنبال پشت میز نشینی هستند

حشمت الله عسگری معاون برنامه ریزی استانداری ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مهمترین مسائل در بخش بیکاری و اشتغال در استان بحث تولید و کارهای تولیدی است.

وی بیان داشت: متاسفانه فرهنگ کار در استان ایلام نیازمند تغییر است و باید به سوی مشاغل خانگی، کارآفرینی و بخش خصوصی پیش رفت و فقط دنبال کارهای دولتی و پشت میز نشستن نبود.

رویه پشت میز نشینی و کارهای دولتی در بین جوانان استان به یک آفت تبدیل شده که باید این مسئله به سمت شغل ها و حرفه های دیگر تغییر کند.این مسئول عنوان کرد: رویه پشت میز نشینی و کارهای دولتی در بین جوانان استان به یک آفت تبدیل شده که باید این مسئله به سمت شغل ها و حرفه های دیگر تغییر کند.

عسگری عنوان کرد:  بخش تولید استان واقعا نیازمند تحول است چراکه بخش مهمی از اشتغال استان را می تواند حل کند.

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای استان مثل کشاورزی و سرمایه گذاری بر روی نفت و گاز از دیگر راهکارهای بلندمدت برای اشتغالزایی در استان ایلام است.

نرخ بیکاری استان ایلام ۱۸ درصد است

محمدرضا مروارید در آخرین جلسه شورای اشتغال استان ایلام که با حضور معاون وزیر کار روز گذشته در استانداری ایلام برگزار شد، از نرخ رشد بیکاری ۱۸ درصدی استان خبر داد و گفت: با توجه به پتانسیل های موجود، استان ایلام آماده یک جهش در بحث اشتغال است.

وی اظهار داشت: به رغم محرومیت هایی که در سالهای گذشته در بحث زیربناها، جنگ و مسائل آن در استان وجود داشت اما اقدامات بسیار خوبی چه از نظر اجتماعی و چه از نظر اقتصادی در استان انجام شده است.

وی افزود: امروارید: استان ایلام از نظر شاخص ها بین سه  تا پنج استان اول از نظر بیکاری است که با این پتانسیل ها بوجود آمده حتی استعداد پذیرش مهاجر را هم دارد. ستان ایلام از نظر شاخص ها بین سه  تا پنج استان اول از نظر بیکاری است که با این پتانسیل ها به وجود آمده حتی استعداد پذیرش مهاجر را هم دارد.

مروارید با بیان اینکه زمانی مرز برای استان یک تهدید بود و هم اکنون به یک فرصت تبدیل شده است، ادامه داد: با توجه به جمعیت چهار میلیون نفری که در آن طرف مرز ساکن هستند ما می توانیم نقش مهمی در بحث گردشگری، سلامت، مذهبی، نفت و گاز و پتروشیمی و ... حتی در کل بازار کشور عراق ایفا کنیم.

این مسئول کرد: ارقام تخصیص یافته به استان ایلام اعم از اعتبارات عمرانی و ملی و همچنین اعتبارات صندوق توسعه ملی نوید بخش کارهای بسیار خوبی است که باید در استان انجام گیرد.

اشتغال بیکاری

رئیس شورای اشتغال استان در خصوص واحدهای صنعتی که در استان وجود دارد، گفت: ماشین آلات خریداری شده تعدادی از واحدها از نظر تکنولوژی در سطح بالا و با برندهای معروف هستند اما این واحدها به دلیل مشکلات مدیریتی، بانکهای عامل و مسائل سرمایه در گردش تعطیل هستند که باید با اعتباراتی که صندوق توسعه ملی در اختیار استان قرار داده این واحدها را فعال کرد.

ایلام در بسیاری از شاخص های اقتصادی رتبه های پایین کشوری را داراست

محمد عباسی از کارشناسان مسائل اقتصادی در استان ایلام به خبرنگار مهر اظهار داشت: عملکرد دولتها متاسفانه در استان ایلام در زمینه اقتصادی و ایجاد شغل  نامناسب است چراکه این استان هنوز فاقد هرگونه برنامه مشخص برای توسعه و تحول در آینده است.

عملکرد دولت ها متاسفانه در استان ایلام در زمینه اقتصادی و ایجاد شغل  نامناسب است چراکه این استان هنوز فاقد هرگونه برنامه مشخص برای توسعه و تحول در آینده است.وی بیان داشت: هرچه به جلو می رویم مشکلات ریشه ای استان بیشتر نمایان می شود و الان مشاهده می کنیم طرحهای اشتغال بزرگ در استان بسیار کم هستند و این هم نیازمند حضور بخش خصوصی و حمایت دولت است.

این کارشناس بیان داشت: بالاخره مردم استان ایلام با این سوال مواجه هستند که رمز اشتغال و توسعه ایلام چیست؟ نفت و گاز، کشاورزی و دامداری، مرز مهران و... و. که باید گفت متاسفانه همه این بخشها هنوز مشکلات متعددی دارند.

عباسی تصریح کرد: در سالهای گذشته پالایشگاه گاز، پتروشیمی ایلام، میدانهای نفتی مختلف و...در بخش نفت و گاز توسط دولت اجرایی شده که باعث اشتغال بخشی از جوانان شده که کافی نیست.

وی بیان داشت: بخش کشاورزی و به خصوص دامداری استان ایلام به زغم ظرفیتهای فراوان متاسفانه همچنان بر مدار سنتی می چرخد و برنامه ریزی مشخصی در این حوزه نیز صورت نگرفته است.

این کارشناس بیان داشت: در مرز مهران نیز به عنوان یک ظرفیت اولویت دار در استان ایلام طی سالهای اخیر برای اشتغال استان نیز حرکت مثبتی طراحی نشده است و این مرز به رغم امنیت و صادرات کالاهای مختلف استان از مزایای آن بی بهره است.

غول بیکاری که باعث آسیب های اجتماعی در استان شده است

غول بیکاری باعث به وجود آمدن آسیبهای اجتماعی مختلفی در سطح استان شده که متاسفانه طبق نظریات کارشناسان اجتماعی مسئله خودکشی در استان با بیکاری رابطه مستقیمی دارد.

بخش خصوصی، کشاورزی، مرز مهران یا هر راهکاری دیگر باید در برنامه ای مشخص از سوی دولت برای اشتغال در استان به کار گرفته شود که هنوز این مهم توسط دولتها در استان به خوبی صورت نگرفته است.

کد خبر 2466096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha