به گزارش خبرنگار مهر، عزیز الله رمضانی امروز در نشستی خبری در تشریح برنامه های جدید صادرات گاز طبیعی توسط جمهوری اسلامی ایران، گفت: تراز تجارت گاز طبیعی ایران در سال 2014 میلادی کاملا مثبت شده است.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه سال گذشته میلادی حدود 10 میلایر مترمکعب گاز طبیعی توسط ایران به کشورهای همسایه همچون ارمنستان و ترکیه صادر شده است، تصریح کرد: این در حالی است که میزان واردات گاز ایران در سال 2014 میلادی حدود 6.3 میلیارد مترمکعب بوده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در شرایط فعلی حجم تجارت گاز ایران در بازار جهانی گاز حدود 1.5 درصد است، بیان کرد: بر اساسی اهداف کلان تعریف شده این سهم تا سال 1404 باید به 10 درصد از کل تجارت جهانی گاز افزایش یابد.
رمضانی با اشاره به تحولات اخیر سیاسی در اوکراین و تأثیر آن بر صادرات گاز روسیه به اروپا یادآور شد: کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دنبال منابع انرژی متنوع و جایگزنی آن با گاز طبیعی وارداتی از روسیه هستند.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: بر این اساس اتحادیه اروپا اخیرا مطالعاتی درباره واردات گاز از سایر کشورهای گاز خیز خارج از اروپا انجام داده که کشورهایی همچون ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از مهمترین اولویتهای تامین گاز کشورهای اتحادیه اروپا به شمار می روند.
رمضانی با اعلام اینکه مطالعات و امکان سنجی صادرات 25 تا 30 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در روز به کشورهای اروپایی انجام شده است، تبیین کرد: از این رو احتمال ساخت یک خط لوله جدید برای صادرات گاز به اروپا با همکاری ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان قوت گرفته است.
وی در خصوص زمان بندی جدید صادرات گاز طبیعی ایران به اروپا هم اظهار داشت: در ماه می سال 2015 (اردیبهشت ماه سال آینده) صادرات گاز به عراق آغاز خواهد شد.
این مقام سمئول با اشاره به توافق ایران و عراق برای تامین امنیت خطوط لوله صادرات گاز طبیعی ایران به عراق در خاک این کشور، تاکید کرد: عراقی ها متعهد شدند که امنیت را برای صادرات گاز تا اردیبهشت ماه سال آینده فراهم کنند.
به گفته رمضانی در شرایط فعلی حدود 6 تا 7 کیلومتراز خط لوله صادراتی در خاک عراق باقی مانده که پیش بینی میشود تا بهار سال آینده امکان صادرات پایدار گاز طبیعی ایران به عراق فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه حجم صادرات گاز به عراق (بغداد) حدود 25 میلیون متر مکعب است که قابلیت افزایش به 35 میلیون متر مکعب را در روزهای گرم دارد خاطرنشان کرد: ابتدای روزانه حدود هفت میلیون متر مکعب گاز به این کشور همسایه صادر میشود و به تدریج حجم صاردات گاز به عراق افزایش می یابد.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: علاوه بر این، مذاکراتی با عراق برای صادرات گاز به منطقه بصره را آغاز کرده ایم و بر اساس مذاکرات اولیه، امکان صادرات ٢٥ میلیون مترمکعب گاز به این منطقه و افزایش این مقدار تا ٣٥ میلیون مترمکعب وجود دارد.
به گفته این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز ایران بر این اساس، حجم صادرات گاز ایران به عراق تا ٧٠ میلیون مترمکعب خواهد بود.
وی درباره آخرین وضعیت صادرات گاز طبیعی به پاکستان هم توضیح داد: این قرارداد باید در دسامبر ٢٠١٤ میلادی عملیاتی می شد ولی به دلیل آماده نبودن سیستم داخلی پاکستان این اتفاق نیفتاد.
رمضانی با بیان اینکه ایران به قرارداد گازی با پاکستان متعهد بودیم؛ بنابراین زمانی که پاکستان سیستم داخلی خود را تکمیل و آمادگی خود را اعلام کند از طرف ایران نیز این آمادگی وجود دارد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه امکان صادرات گاز به پاکستان به دلیل آماده نبودن زیر ساخت های این کشور در سال 2015 میلادی هم وجود ندارد، خاطرنشان کرد: حجم صادرات گاز به پاکستان از ١٤ میلیون مترمکعب در روز آغاز و در دو مرحله به ٢١ و ٣٠ میلیون مترمکعب گاز در روز افزایش می یابد.
نظر شما