۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۶:۰۳

در قاب کتابی،

توان حقوق اسلامی در بازارهای مالی جهانی بررسی شد

توان حقوق اسلامی در بازارهای مالی جهانی بررسی شد

جاناتان ایرکانبراک سعی دارد مطالبی در خصوص جایگاه حقوق اسلامی در مناسبات تجاری جهانی ارائه نماید.

به گزارش خبرگزاری مهر، جاناتان ایرکانبراک جهت انجام این مهم به مطالعه ای راجع به نقش سرمایه جهانی و رابطه آن با سیستم های اجتماعی زندگی انسان اقدام نموده و مطالب خود را ذیل مباحثی همچون سیستم داوری و قضاوت جهانی، حقوق اسلامی، مالیه جهانی و قدرت سرمایه اسلامی ارائه نموده است. مطالعه مناسبات میان حقوق بین الملل و موسسات مالی فراملی ذیل سنت حقوق مالی اسلامی نقطه تمرکز اصلی کتاب «انتقال حقوق اسلامی در بازارهای مالی جهانی The Transformation of Islamic Law in Global Financial Markets » است.

نویسنده در مطالعات خود زمینه های پیچیده پویایی قدرت، پارادایم نئولیبرالی، حرکت نهادی از اقتصاد جهانی به سوی جهانی شدن و ارتباط حقوق اسلامی و جهانی شدن را مورد مطالعه و بررسی قرار داده است. وی در راستای انجام هر چه بهتر مطالعات خود به شکل موردی قواعد حقوقی و مدنی انگلستان، بحرین، امارات متحده عربی و مرکز مالی بین المللی دبی و نوع ارتباط آن ها با اقتصاد جهانی را مورد تحلیل قرار داده است. نویسنده بر آن باور است که حاصل بررسی های او نشان از شتاب جهانی شدن حقوق، اقتصاد و مناسبات اجتماعی دارد. جاناتان ایرانبراک ذیل بررسی های موردی خود علاقمندی خود را به بررسی روش های نظارتی مختلف به امور مالی مندرج در حقوق اسلامی و روش های متفاوت نظارت در نظام های قضایی در حال توسعه را نشان داده است و چنین نتیجه گرفته است که با وجود  تنوع در اقتصاد جهانی ،آن تنوع، در ساختار قدرتی پویا به سوی نوعی یگانگی در قواعد و حقوق مالی پیش می رود که در آن اقتصاد عمدتا ناشی از دیکته قوانین، استانداردها و شیوه های ترجیحی بازارهای مالی است.

نویسنده مطالب کتاب خود را در بخش هایی چند سامان داده است. این بخشها دربردارنده پیشگفتار،بخشهای نه گانه و نتیجه گیری است. بخش نخست با نام «شریعت: منابع، نظریه حقوقی و منابع غیر رسمی حقوق» است که به مطالعه حقوق اسلامی به شیوه ای تاریخی و بر اساس توجه به منابع آن نگارش یافته است. بخش دوم «نظریه و معاملات تجاری اسلامی کلاسیک» است که به مطالعه قواعد حقوق اسلامی در درازنای تاریخ فقه و حقوق در خصوص اقتصاد و معاملات سنتی اختصاص یافته است. «بازارهای مالی جهانی و تحول حقوقی» در بخش سوم مورد توجه نویسنده قرار گرفته است. مطالعه ای که مبتنی بر ضرورت ایجاد تحول در قواعد حقوقی بر مبنای تغییرات اقتصادی است.

بخش چهارم در بردارنده مطالبی در ارتباط با «سیستم های حقوقی فضایی: اجرای قانون گذاری اصول شریعت» است. مطالعه ای حقوقی که در پی بررسی امکان های مختلف به روز شدن حقوق اسلامی برآمده است. «تنظیم موسسات مالی اسلامی در انگلستان»، « تنظیم موسسات مالی اسلامی در بحرین»، «تنظیم موسسات مالی اسلامی در امارات متحده عربی»، «تنظیم موسسات مالی اسلامی در مرکز مالی بین المللی دبی » و « اجرای سیستم های حقوقی غیر ملی: داوری اختلافات مالی اسلامی» بخش های بعدی اثر را تشکیل داده اند.

سخن پایانی آنکه نویسنده در کتاب «انتقال حقوق اسلامی در بازار های مالی جهانی» یک چشم انداز تطبیقی روش شناسانه ارائه نموده است. بر اساس مطالب اثر آنچه در چشم انداز تحلیل مشاهده می شود تعامل میان سیستمهای حقوقی در بازارهای جهانی است که راه به سوی شکل گیری نوعی اجماع حقوقی دارند. نویسنده بر آن باور است که در این میان نقش حقوق اسلامی غیر قابل چشم پوشی خواهد بود. 

کد خبر 2471680

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha