به گزارش خبرنگار مهر، این كتاب شامل پنج مقاله مختلف از این نویسنده لهستانی است كه موضوعهای مختلفی درباره تئاتر عروسكی، بررسی آن در جهان و همچنین بیان نظر و دیدگاههای متفاوت را دربرمیگیرد.
مقالههای موجود در این کتاب تخصصی عبارتند از: عملكرد فرهنگی عروسك، عروسكها در آئینها، ویژگیهای تئاتر عروسكی بعد از جنگ جهانی دوم، شخصیتهای كمیك در تئاتر عروسكی دارای ارزشی همانند میهنپرستان ملی و اجتماعی، عروسكها در نمایش انجیلی.
بهروزینیا در پشت جلد این کتاب آورده است: «عروسک تجلی تمامی آرزوها و آمال بشریت است، آنجا که انسان اولیه تلاش میکند تا بر نیروهای برتر از خود احاطه یابد، به خلق موجودی دست میزند تا قدرت و اندیشه خود را به رخ طبیعت بکشد و آن را با جانبخشی به عینیت برساند، این آفرینش تا جایی پیش میرود که انسان را مقهور خود میکند؛ او پرستیده میشود و قربانی دریافت میکند اما گذشت زمان از قدرت جادویی عروسک نکاسته است و همچنان به عنوان موجودی قدرتمند در زندگی آدمی حضور دارد. امروزه در دنیای مدرنی که انسانها زمان لازم برای نگریستن، شنیدن و لذتبردن را ندارند، عروسک تنها موجودی است که همراه خالق خود میتواند ببیند، بشنود و بخندد.او هرگز علیه سازنده خود طغیانی نمیکند، اعتراضی ندارد و رقیبی برای او به شمار نمیرود. عروسک رامشده خالق خود است و این دلیل لازم برای حضور او در زندگی امروزه انسان مدرن است».
کتاب «عملكرد فرهنگی تئاتر عروسكی» در ۲۰۴ صفحه و با بهای ۱۲ هزار تومان از سوی نشر قطره به چاپ رسیده است.
نظر شما